Hideg, szeles időben a bőr könnyen kiszárad. Ilyenkor a legfontosabb a megfelelő hidratálás. Választhat sokféle készen kapható hidratáló készítmény közül, de kipróbálhat néhány egyszerű házi bőrnyugtató praktikát is.

Így óvjuk bőrünket a hűvösebb napokon!

Távolítsa el az elhalt hámsejteket!

  • A tejsav eltávolítja az elhalt hámsejteket és fokozza a bőr vízmegtartó képességét. Áztasson be kisebb pamuttörülközőket hideg tejbe, és fektesse a ruhákat a különösen száraz, irritált területekre. Hagyja hatni 5 percig, majd finoman öblítse le.
  • Töltse meg a kádat meleg vízzel és adjon hozzá 2 csésze epsom sót. Áztassa magát néhány percig, majd dörzsölje át száraz testrészeit egy marék sóval. Ha a fürdővízbe kevés szárított tengeri moszatot tesz, tovább növeli a fürdő bőrlágyító hatását.
  • Száraz bőrét kényeztesse aloe veragéllel. Vágja le az aole vera-levelet a tövénél, késsel vágja fel hosszában, majd egy kanállal kaparja ki a gélt. Speciális savtartalma segíti az elhalt hámsejtek eltávolítását, nyugtatja, táplálja a bőrt, sejtmegújító, sejtregeneráló hatású.
  • Használjon alfa-hidroxi-savakat (AHA) tartalmazó arckrémeket. Az AHA-k hozzájárulnak a bőr megújulásához, folyamatos vízpótlásához, ugyanis savas kémhatásuknál fogva hámlasztó hatásúak, leválasztják az elhalt hámsejteket, így regenerálva a bőrt.
bőr, bőrápolás, krém

Bőrápolás
Fotó: shutterstock

Táplálja intenzíven a bőrét!

  • Pürésítsen egy érett avokádót, és vigye fel a pépet az arcára. Hagyja hatni 20 percig, majd öblítse le. olaja magas vitamin- és ásványianyag-tartalmú. táplálja, puhítja a száraz bőrt.
  • Készítsen saját hidratálót növényi vagy biológiai olajok (kókusz-, jojoba-, mandula- vagy emuolaj), növényi vajak (shea-, kakaó- vagy mangóvaj), víz és glicerin keverékéből. A természetes olajok sok tápanyagot tartalmaznak, és nem tömítik el a pórusokat.
  • Száraz, repedezett kézbőrét kényeztesse szezámolajos pakolással. A langyos olajjal kenje át a kezét, húzzon rá cérnakesztyűt és hagyja hatni minimum 20-30 percig, de a legjobb, ha egész éjszaka a kezén marad a pakolás.

Szappan vagy tusfürdő?

  • A kereskedelmi forgalomban kapható szappanokban rengeteg szintetikus anyag van: olajszármazékok, sűrítő- és emulgeálószerek, szintetikus felületaktív anyagok. Ezek mind irritálják, szárítják a bőrt. Használjon természetes, növényi olajokból készült szappanokat. A növényi olajok hasonlítanak az emberi bőr faggyújához, vitaminokat, ásványi anyagokat, esszenciális zsírsavakat tartalmaznak.
  • A tusfürdőkön található semleges pH jelzés nem jelenti azt, hogy a termék bőrkímélő lenne. A pH 5,5 szappanok, tusfürdők savas pH-ját teljesen szintetikus összetétellel érik el, amitől ugyan semlegesek, de nem ártalmatlanok. zuhanyozzon gránátalmamag-olajjal, makadámdió-olajjal, ezek nemcsak tisztítják, de gyengéden ápolják is a bőrt, mint ahogy a tiszta homoktövis- és szezámolaj is.
  • A folyékony szappanok kíméletesebbek a kéz bőréhez. A mindennapok során nincs szükség antibakteriális kézmosókra, ugyanis normál körülmények között a természetes kórokozó-egyensúlyba való beavatkozás kevesebb haszonnal jár, mint előnnyel.

Igyon sok folyadékot!

  • Ügyeljen arra, hogy naponta legalább 2-2,5 liter folyadékot megigyon. A legjobb a szénsavmentes ásványvíz, de a gyógyteák, gyümölcslevek is segítenek a szervezet, így a bőr hidratálásában. kerülje a koffeintartalmú üdítőitalok, a kávé és a fekete tea fogyasztását, mert ezek vízhajtó hatásúak.
  • Fogyasszon hetente legalább kétszer heringet vagy lazacot. Mindkettő gazdag ómega 3 zsírsavforrás, és segít megőrizni a sejtek egészségét. Jó forrásai még az egészséges zsíroknak a diófélék, az avokádó és a lenmagolaj is. Keverjen két evőkanál lenmagolajat a salátába vagy adja a reggeli zabpehelyhez.
  • Bizonyos vitaminok és ásványi anyagok igazi bőrszépítők. Ha szükséges, fogyasszon olyan étrend-kiegészítőket, amelyek A-, C-, e- és B6-vitamint, riboflavint, folsavat, cinket, szelént tartalmaznak.

DIY: maszkok, pakolások a ragyogó bőrért

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink