Semmi sem tesz vonzóbbá egy nőt, mint dús, ragyogó hajkoronája. De sokszor előfordul, hogy a haj hullani kezd... Napi 100 szál elvesztése még normális, ám ha ennél több hullik, érdemes utánajárni, mi áll a háttérben. A kezelés mellett erősítsd a tincseket házi pakolásokkal!

4 természetes házi hajerősítő pakolás

A hajhullásnak számos oka lehet: környezeti hatások, túl sok stressz, táplálkozási hiányosságok, hormonális változások, gyulladás, genetikai tényezők, a fejbőr fertőzése, nem megfelelő hajápolók használata. De hajhullást okozhatnak bizonyos gyógyszerek is, és több betegségnek is jellemző tünete lehet: pajzsmirigy-rendellenességnek, autoimmun betegségeknek, PCOS-nak, vashiányos vérszegénységnek – hogy csak a leggyakoribbakat említsük. A különböző hajnövekedést serkentő, hajerősítő készítmények hatását különböző otthoni praktikákkal tovább növelheted. Íme, néhány hajerősítő pakolás!

hajerősítő pakolás, hajápolás

Fotó: Shutterstock

 

Amlapakolás

Gyulladáscsökkentő, antioxidáns, antibakteriális, hámlasztó tulajdonságainak köszönhetően az amla (indiai egres) segít fenntartani a fejbőr egészségét és támogatja a haj növekedését. Tisztítja a hajat és a fejbőrt, megelőzi a korpát és a fertőzéseket, kihangsúlyozza a haj természetes hullámait, göndörségét. Rendszeres használatával megelőzhető, hogy a haj elveszítse természetes színét és fényét.

Alkalmazása: 1 evőkanál amlaport keverj el forró vízzel és citromlével, hogy sűrű pépet kapj. Masszírozd a fejbőrbe a keveréket. Hagyd hatni 15 percig, majd öblítsd le.

 

Görögszénapakolás

A görögszéna a leggyakoribb hajproblémákon segít, így a korpán, a hajhulláson. Fokozza a haj növekedését és segíti a hajhagymák regenerálódását. Használata után a haj fényes, egészséges lesz. A pakolást alkalmazza hetente egyszer a hajnövekedés serkentésére.

Alkalmazása: 2-3 teáskanál görögszénamagot áztass be éjszakára fél pohár vízbe. Daráld le a magokat, adj hozzá 2 evőkanál natúr joghurtot. Vidd fel a hajra és a fejbőrre, húzz fürdősapkát, és hagyd hatni 40 percig, majd öblítsd le a hajad.

 

Hagymás pakolás

A hagyma magas kéntartalma javítja a vérkeringést, így segítve a hajhagymák regenerálódását. A hagymás hajerősítő pakolás gyulladáscsökkentő hatású, antibakteriális tulajdonságának köszönhetően segít elpusztítani a fejbőrön élősködő baktériumokat és parazitákat, megállítva a fertőzések okozta hajhullást.

Alkalmazása: Keverj el 3 evőkanál préselt hagymalevet 2 evőkanál aloe vera géllel. Adj hozzá 1 evőkanál olívaolajat. Vidd fel a keveréket a hajra, hagyd hatni legalább 30 percig, majd öblítsd le és mosd meg a hajadat.

 

Édesgyökérpakolás

Az édesgyökér hatóanyagai nyugtatják a fejbőrt, segítenek megszabadulni az elhalt hámsejtektől. A belőle készült hajerősítő pakolás jól használható korpásodás kezelésére és a hajhullás mérséklésére.

Alkalmazása: Keverj el 1 evőkanál édesgyökérport egy pohár tejben, adj hozzá egy csipetnyi sáfrányt. Este lefekvés előtt kend be a pasztával a korpás fejbőrt vagy a kopasz foltokat. Reggel mosd meg a hajad. Használd hetente egyszer-kétszer.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.

Ajánlataink