Luxuscikkek nélkül is elérhetjük a ragyogó, élettel teli arcbőrt. Néhány tipp, amit a hollywoodi sztárok is bevetnek olykor!

Ragyogó arcbőr luxuscikkek nélkül

1. Ne hagyja otthon a fényvédőt!

A hollywoodi hírességek egy lépést sem tesznek megfelelő fényvédelem nélkül. Minimum 30-as faktorszámú készítményeket használnak, és olyan formulát választanak, amelyek az UVB- és az UVA-sugarak ellen is védenek. Tartanak a nap bőröregítő hatásától, a sötét foltok és a ráncok megjelenésétől.

Jótanács: A nők komolyabban veszik az UV-sugarak káros hatásairól szóló figyelmeztetéseket, mint a férfiak, akik hajlamosak nem foglalkozni ezzel a témával. Védje családja férfi tagjainak bőrét is, gondoskodjon az erősebb nem fényvédelméről.

2. Használjon retinoltartalmú krémeket!

Plasztikai műtét és botox nélkül is elérhető a fiatalos bőr. A titok a retinoltartalmú krémek használatában rejlik. A retinol jól bevált és széles körben elfogadott szer a bőrgyógyászatban. A-vitamin, amely hatásos antioxidáns és sejtszabályozó, azaz segíti a sejtek normális működését, és egészségesebb sejtek képződését teszi lehetővé. Stimulálja a kollagéntermelést: gátolja a bőr kollagén támasztószerkezetének lebontásáért felelős enzimeket, valamint stimulálja a bőr kötőszöveti sejtjeinek a termelődését.

Jótanács: Ne feledje, hogy az idő haladtával a sejtek megújulása egyre több időt vesz igénybe, így a retinoltartalmú készítmények használatának eredménye hosszabb idő után – 35-37 nap – lesz látható. Legyen türelmes!

3. Ne becsülje le a diéta és a testmozgás szerepét!

Lehet, hogy közhely, de a hírességek szerint is igaz a mondás, miszerint „az vagy, amit megeszel”. Nem véletlen, hogy a legtöbb celeb mellőzi étrendjéből a finomított szénhidrátokat, és rengeteg vitaminban, ásványi anyagban gazdag zöldséget, gyümölcsöt fogyaszt. Mozgás hatására gyorsul a vér áramlása, a sejtek több oxigénhez jutnak. Az izzadással méreganyagok távoznak a szervezetből, nem véletlen, hogy edzés után az arcszín üde, ragyogó.

Jótanács: Kerülje a dohányzást és az alkoholfogyasztást. A dohányzás miatt a sejtek kevesebb oxigénhez jutnak, amely a hám elvékonyodásához, tónusvesztéshez, a bőr rugalmasságának csökkenéséhez vezet. Az alkohol károsítja a kollagéntermelést, emellett az alkohol vízhajtó hatása erősen szárítja a bőrt.

4. Ne dőljön be a reklámoknak!

Rengeteg divatos arcápoló termék létezik, és ha hinnénk a reklámoknak, szexik és gyönyörűek lennénk mindegyiktől. Természetesen figyelemmel követheti az újdonságokat, de nem kell mindent azonnal kipróbálni. Várjon, amíg az új készítmények bizonyítanak, és győződjön meg arról, hogy a „mágikus” összetevők valóban jótékonyan hatnak a bőrre.

Jótanács: Mindig a bőrtípusának megfelelő készítményt használjon. Előfordulhat, hogy egyes összetevőkre allergiás – ez különösen gyakori natúr kozmetikai készítmények esetében, ezért erre nagyon figyeljen. A legjobb, ha kozmetikusával megbeszélve vált arcápolót, és először csak kis kiszerelésű termékmintákkal próbálkozik.

5. Keressen jó szak embereket!

Ahhoz, hogy a bőre tényleg szép legyen, szükség van kozmetikusra és bőrgyógyászra is. A legjobb, ha a két szakember össze tud dolgozni, és együtt keresik a megoldást a felmerülő problémákra. Járjon rendszeresen kozmetikai kezelésre, havonta egyszer mindenképpen keresse fel kozmetikusát.

Jótanács: Évente egyszer akkor is célszerű elmenni bőrgyógyászhoz, ha nincs panasza. Az anyajegyszűrés nagyon fontos, az időben felismert rosszindulatú bőrelváltozások jó eséllyel gyógyíthatók.

8 DIVATOS RÖVID HAJ, AMIT BÁTRAN VISELJEN 40 FELETT

JENNIFER LOPEZ OLCSÓ FÜLBEVALÓJÁÉRT ROHAMOZTÁK MEG A BOLTOKAT A NŐK

EMLÉKSZIK MÉG? MAGYAR HÍRESSÉGEK, AKIKNEK NÉHÁNY ÉVE MÉG RÖVID HAJA VOLT

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink