A jól megválasztott sportruházat hozzájárul az edzés sikeréhez, hiszen az, hogy mit viselünk, befolyásolja a teljesítményünket, sőt esetenként még az egészségünkre is hatással van. Nézzük, mit ne vegyünk fel, ha edzeni indulunk!

Miért ne viseljünk 100%-ban pamutból készült ruhát az edzésen?

 

1. 100 SZÁZALÉKBAN PAMUTBÓL KÉSZÜLT RUHÁT

Persze a pamutpólókban és -nadrágokban kevésbé „büdösödünk”, mint a szintetikus sportruházatban, de a pamut elnyeli az összes verejtéket és egy idő után úgy érezzük, mintha nedves törülközőt viselnénk. Ráadásul minél tovább van rajtunk a nedves ruha, annál valószínűbb, hogy baktériumok telepednek meg benne.

2. KOPOTT CIPŐT

Az edzőcipőket az igénybevételtől függően 1-1,5 év után érdemes lecserélni. Biztos, hogy újat kell vásárolnunk, ha kilyukadt, ha a talpa elkopott vagy
bármilyen más nyilvánvaló jele van az elhasználódásnak. A kopott cipők egyébként nem biztosítják a megfelelő védelmet az izmoknak és inaknak, így gyakoribb lehet a sérülés.

3. MEREVÍTŐS MELLTARTÓT

Sportoláshoz csakis sportmelltartót válasszunk! Ha nem védjük a kebleinket, egy idő után a mellszövet megnyúlik, károsodik, és ez mellkasi, illetve hátfájdalomhoz vezethet.

Diéta és Fitnesz 2019, augusztus

Fotó: Diéta és Fitnesz

A cikk folytatását a Diéta és Fitnesz augusztusi lapszámában találja! Lapozzon bele magazinunk legfrissebb számába, itt!

Mihalik Enikő fürdőruhás képeit csak csodálni lehet

A fürdőruha, amiért idén fél Hollywood megbolondul

 

Hozzászólások

Málnás brownie – A nap kedvenc egészséges desszertje
A brownie finom, a málna csodás, ha a kettőt összepárosítjuk, abból valami igazán fenséges édesség születhet.
Fájdalom sport közben – Ekkor kell orvoshoz fordulni!
A sport, az edzések, a versenyek óhatatlanul fájdalommal járnak – de különbséget kell tenni a „jó” és a „rossz” fájdalom között!
Házi granola kókusszal – A nap kedvenc egészséges desszertje
Érdemes a bolti, gyakran agyoncukrozott változat helyett otthon elkészíteni a granolát: tápláló, egészséges és nagyon finom reggeli!
„Fogyni akarok, de mikor csökkentem az ételadagokat, szédülni kezdek...”
Sok esetben azért nem tart ki a fogyni vágyó az új étrendje mellett, mert a drasztikus kalóriamegvonás miatt rossz lesz a közérzete. Kovács Judit dietetikus tanácsai segíthetnek elkerülni a problémát.
Színterápia: Hogy működik, miben segít?
Már az ókorban is hittek a színek és fények gyógyító erejében. A színterápiát napjainkban a modern orvostudomány is egyre többet használja!
Fahéjas csiga – A nap kedvenc egészséges desszertje
Hogyan készül az egészséges fahéjas csiga? A megoldás: kevesebb cukor, nulla vaj vagy margarin, lecserélt fehér liszt – és egy titkos hozzávaló.
Zöld teás tápiókapuding – A nap kedvenc egészséges desszertje
Szeretne kipróbálni egy egyszerűen elkészíthető, mégis különleges édességet? Kovács Judit dietetikus, szakács és Ujvári Szilvia glutén- és tejmentes receptjét ajánljuk!
Eke Angéla: „A futás nekem most egyfajta terápia is”
A színésznő két évvel ezelőtt nem előre megfontolt szándékkal váltott életmódot. Azóta kitanulta a vegetáriánus konyha rejtelmeit, amit kifejezetten élvezett, hiszen a főzés az egyik szenvedélye.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.