A munka, a család, esetleg a heti pár edzés mellett szinte képtelenség időt szakítani egy wellnessnapra. A stresszoldáshoz azonban fontos lenne a lazítás, ezért segítünk, hogy otthon átélhess egy igazi fürdőélményét, akár csak rövid időre is.

Otthoni wellness: Fürdőélmény anélkül, hogy elhagynád a lakásod

1. Gyújts gyertyákat!

Az otthoni wellness nélkülözhetetlen eleme. Az illatos gyertyákat, füstölőket azért használják a masszázsok és egyéb kezelések során, hogy ellazítsák a testet és az elmét. Használj illóolajat tartalmazó gyertyákat. Ha relaxálni szeretnél, válassz levendulásat, ha élénkítésre, energetizálásra vágysz, próbáld ki az eukaliptuszosat.

 

2. Hallgass lágy, nyugtató zenét

Biztosan észrevetted már, hogy a gyógyfürdőkben, wellnessközpontokban gyakran halk, nyugodt zene szól a háttérben, ennek megvan az oka. A jól megválasztott zene képes lelassítani az elmét és ellazítani a testet, csökkentve a pulzusszámot. A zene hozzájárul a szerotonintermelés fokozásához, ami csillapítja a szorongásos tüneteket, és boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá tesz.

DF-tipp:

Zenehallgatás közben ellenőrizd a pulzusod: ha felgyorsul, a zene valószínűleg inkább felpörget, ha lelassul, akkor megtaláltad a tökéletes, ellazuláshoz szükséges ritmust.

 

3. Használj illóolajokat!

A növényekből kivont értékes olajok regenerálják a bőrt. Ügyelj arra, hogy természetes és ne szintetikus olajat válassz! Soha ne tegyél illóolajat közvetlenül a bőrödre, és Tartsd be a kevesebb több szabályt, különösen akkor, ha a bőröd érzékeny.

 

Aromaterápia: így gyógyítanak az illóolajok

 

4. Fejmasszázs

Masszírozással elűzheted a feszültséget és a stresszt a fájó, fáradt izmokból. Egyedül azonban nehéz végigmasszírozni a testedet, de semmi baj, szerencsére hasonló pozitív hatással bír a gyors és egyszerű fejbőrmasszázs. Nemcsak az otthoni wellness során, de rendszeresen alkalmazva a fejbőrmasszázs enyhítheti a fej- és nyaki feszültségek miatt kialakuló krónikus fejfájást, migrént.

 

5. Készíts arcmaszkot!

A natúr zabpehely nemcsak tökéletes alapanyag a reggelihez, hanem remek bőrápoló szer is. Aminosav-tartalmának köszönhetően táplálja, ápolja, hidratálja a bőrt. Szinte bármilyen konyhai alapanyagból készíthetsz a bőrtípusodnak megfelelő frissítő maszkot.

DF-tipp:

2 evőkanál zabot keverj össze annyi joghurttal, hogy jól kenhető masszát kapj. Vidd fel a bőrödre, hagyd hatni 5 percig, majd öblítsd le.

 

5 bevált DIY arcmaszk bőrtípusok szerint

 

6. Gőzölés

Ha van néhány mitesszered, vagy egyszerűen csak tompának, fénytelennek látod az arcbőrödet, gőzölj! Az eltömődött pórusokat így könnyebben kitisztíthatod (bár ezt jobb lenne kozmetikusra bízni), a sejtekhez pedig könnyebben jutnak el az értékes tápanyagok gőzölés után.

DF-tipp:

A gőzöléshez használt vízbe tehetsz kamillát vagy levendulaolajat, tovább fokozva a jótékony hatást.

 

7. Bőrradírozás

Számos fürdőben élénkítő cukor- és sóradírral távolítják el az elhalt bőrsejteket. Mivel a bőr a test legnagyobb védelmi szerve, fontos a rendszeres ápolása. A napi munka, edzés során az izzadságtól eltömődött pórusok visszatarthatják a nem kívánt toxinokat, ezért fontos a rendszeres hámlasztás. Még csak kevergetned sem kell: szórj egy szivacsra vagy mosdókesztyűre némi sót vagy cukrot, és zuhanyozás közben dörzsöld át vele a tested. Legyen ez is az otthoni wellness része!

 

Otthoni pedikűr: Lábápolás 5+1 egyszerű lépésben

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.