A mindennapi bőrápolás, az alkalomhoz illő smink nagyon fontos egy nő életében. Ha rendszeresen sok időt szán különböző szépségápolási praktikákra, és mégsem látszik az eredmény, érdemes elgondolkodnia, mi az, amit nem jól csinál. Összegyűjtöttük a leggyakoribb bőrápolási, sminkelési hibákat.

12 szépségápolási baki, amit minden nő elkövet egyszer

NEM MEGFELELŐ ALAPOZÓ

Az egyik leggyakoribb sminkelési hiba a nem megfelelő színű alapozó használata. Az üzletben, a mesterséges fények miatt nagyon nehéz kiválasztani a bőr tónusához illő árnyalatot. Érdemes az arcon kipróbálni, és természetes fényben ellenőrizni, hogy megfelelő-e a szín.

TONIK MELLŐZÉSE

Az arctonikból létezik alkoholos és alkohol nélküli változat. Az előbbi főleg zsíros, pattanásos bőrre ajánlott, és vizet von el, valóban szárítva a bőrt, ezért nagyon fontos használata után a hidratálás. Az alkohol nélküli tonik, elsősorban a lemosótej a szennyeződések maradéktalan eltávolítására szolgál, nem szárít, sőt visszaállítja a bőr pH-egyensúlyát és hidratál is.

SZÁRAZ BŐR SMINKELÉSE

Szintén gyakori hiba, hogy az alapozót dehidratált, száraz bőrre visszük fel. Ilyenkor az alapozó nem fedi el a tág pórusokat, a finom ráncokat, sőt éppen azokat a hibákat emeli ki, amiket el szeretne fedni. Ezért a tonizálás után mindig használjon hidratáló krémet, hagyja felszívódni és csak ezután vigye fel az alapozót.

KORREKTOR HELYTELEN HASZNÁLATA

Sokan ugyanazt a korrektort használják erre a két műveletre, holott az, amelyik képes elfedni mondjuk egy pattanást, túl „nehéz” a szem körüli érzékeny, finom bőrnek. Ez bizony baki! A szemek alá használjon egy árnyalattal világosabb korrektort, és a szemzugtól kifelé haladva, ujjal simítsa a korrektort a bőrbe. A nagyobb bőrhibák, pirosodás elfedésére sárga vagy zöldes árnyalatú bőrhibajavítót használjon az alapozó felvitele után.

FÉNYVÉDELEM HIÁNYA

Szerencsére egyre többen használnak a mindennapok során is fényvédő krémeket. Sajnos azonban vannak olyan területek, amelyek védelméről elfeledkezünk. Az arc, a fül, a nyak érzékeny bőre védelem nélkül nem tud ellenállni a káros sugárzásnak. A megpirult bőr nemcsak fájdalmas: a súlyos következmények – pigmentfoltok, ráncok – később jelentkeznek.

Season 10 Friends GIF - Find & Share on GIPHY

DURVA TISZTÍTÁS ÉS HÁMLASZTÁS

A durva arcradírok hatására a bőr „elfelejti”, hogyan kell megóvnia a nedvességet, és sérül természetes védőrétege. Bőven elegendő hetente egyszer vagy kétszer leradírozni az elhalt hámsejteket, de ha érzékeny a bőre, használjon inkább tisztító maszkokat.

OTTHONI ARCTISZTÍTÁS

Az otthoni arctisztítás nem veszélytelen: a nyomkodás során a bőr sérül, és ha nem tisztítja, fertőtleníti a bőrt, könnyen elfertőződhet még a legkisebb pattanás is, így pedig nemhogy javítana, sokkal inkább ront a helyzeten. A legjobb, ha szakemberre bízza az arctisztítást.

TÚL SOK HAJÁPOLÓ SZER HASZNÁLATA

A legfontosabb a hajtípusának megfelelő sampon kiválasztása. A hajvégeket ápolja balzsammal. Speciális problémák esetén ajánlott még különféle szérumok használata, de teljesen felesleges különféle habokat és ragyogást ígérő csodaszereket használni.

SMINKELÉS MESTERSÉGES FÉNYNÉL

A legtöbb sminkbaleset a mesterséges fényeknek köszönhető. Így lesz maszkszerű az alapozó, túl sok a pirosító, csomós a szempillán a festék. Ha befejezte a sminkelést, egy kézi tükörben nézze meg a végeredményt az ablaknál.

NEM A BŐRTÍPUSNAK MEGFELELŐ KRÉMEK HASZNÁLATA

A bőrápolás fontos alapszabálya, hogy mindig a bőrtípusnak megfelelő készítményeket használjunk. Érdemes szakemberhez fordulnia, aki segít kiválasztani azokat a termékeket, amelyekre a bőrének szüksége van.

TÚLSZEDETT VAGY ELHANYAGOLT SZEMÖLDÖK

A szemöldök keretbe foglalja az arcot, világossá teszi a tekintetet, de persze csak akkor, ha megfelelően van formázva. A legjobb, ha első alkalommal szakember segítségét kéri a formázáshoz.

Beauty Eyebrows GIF by HelloGiggles - Find & Share on GIPHY

ERŐS SZÁJKONTÚROZÁS

Szerencsére az erős szájkontúrok ideje leáldozott. Ezek használatával ugyanis nem a kívánt nagyobbító hatást érték el, sokkal inkább természetellenes volt a végeredmény. Hogy elkerüljük a bakit, legjobb, ha csak szájfényt használ, ez valóban optikailag teltebbé teszi az ajkakat. Ha mégis ragaszkodik a szájceruzához, az színben mindig harmonizáljon a rúzzsal és a szájfénnyel

Fogyás bakik nélkül

Nászútbakik

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.
Tavaszi gyümölcsdiéta, így érdemes belevágni!
Finomak, lédúsak és egészségesek... Használd fel az évszak ajándékait, és fogyj egészségesen!

Ajánlataink