A nőnek, aki rendszeresen végigsuhan a vörös szőnyegen, különös ékessége, vagy ha úgy tetszik, ékszere a haja. Érthető hát, hogy szinte minden tincsét óvja és szereti. Megpróbáltunk ellopni néhány trendi trükköt a legnagyobbaktól. És persze a fodrászaiktól.

Sztárok trükkjei a mesés hajért

Kétsamponos trükk

A kétsamponos trükk szerint először mossuk meg a hajat korpásodás elleni vagy mélytisztító samponnal. Majd mossuk meg még egyszer, ezúttal mélyen tápláló és hidratáló készítménnyel. Alaposan öblítsük ki és lehetőleg ne alkalmazzunk balzsamot, legfeljebb hetente egyszer valamilyen pakolást. Ezt a módszert azok a sztárok vetik be, akiknek a haja hajlamos a zsírosodásra. Ilyen például Jessica Alba, akinek a fodrásza azt tanácsolta, hogy hetente három alkalomnál többször ne mosson hajat. A zsíros haj ugyanis annál jobban zsírosodik, minél többször mossuk meg. Jen Atkin, a sztárfodrász tanácsa szerint zuhanyozás közben engedhetünk a hajra egy kevés vizet és átöblíthetjük hetente több alkalommal is, de háromnál többször ne használjunk sampont, csak tiszta vizet. Mivel Jessica Alba fürtjei igen vonzóak, a zsíros hajjal bajlódó hölgyek bátran megfogadhatják ezt a hollywoodi jó tanácsot.

Olívaolajos tápláló hidratálás

Az olyan sztárok, akiknek a haja sok környezeti hatásnak van kitéve, túl sok lakkot, zselét, póthajat, póttincset alkalmaznak a forgatások során, gyakran panaszkodnak száraz, töredezett, elhasznált fürtökre. Számukra kifejezetten javasolják, hogy kéthetente egyszer alkalmazzanak mélyen hidratáló, tápláló pakolást. az olívaolajjal dúsított termékek mélyen a hajszálakba hatolnak, kiegyenlítik a felületüket, így elkerülhető, hogy a haj töredezetté, szárazzá váljon. Kéthetente jár ilyen tápláló kezelésre Jennifer Lawrence is, aki meglehetősen sokat forgat mostanában.

Rendszeres hajvágás

A sztárok nem csak akkor vágatnak hajat, ha új stylingra van szükségük vagy drasztikus változásra vágynak, esetleg egy-egy szerep úgy kívánja. háromhavonta egyszer bizony szükséges legalább fél vagy egy centivel megrövidíteni a hajat annak érdekében, hogy egészséges, dús és szellős maradjon. Minél hosszabb és nehezebb a haj, annál nagyobb eséllyel roncsolódnak a hajszálak. Érdemes átfutni a tincseken ritkító ollóval vagy hajborotvával, amely a hosszán ugyan nem változtat, de könnyebbé, szellősebbé teszi a fürtöket. Így a fejbőrnek is könnyebb dolga lesz, hiszen több levegőhöz jut és kevesebb súlyt kell megtartania. Kate Bosworth például hathetente frissítteti fel vágással a hajkoronáját.

Óvatosan a vasalóval!

A tartós hatás érdekében sokan maximális hőfokra állítják a hajvasalót, abban bíznak, hogy így a tincsek tartósan hullámosak vagy éppen egyenesek maradnak. A túl magas hőmérséklet hatására azonban nagyon könnyen és gyorsan károsodhat a haj. Jennifer Gardner fodrásza soha nem alkalmaz semmilyen hajformázó eszközt közepes hőfoknál magasabb hőmérsékleten. Használat előtt pedig mindig átfújja ügyfelei haját ragyogást, csillogást adó hajsprayjel vagy hajformázó olajjal.

Direkt lenövés

Rita Hazan – aki nem kisebb sztár, mint Beyoncé fodrásza – egyik trükkje, hogy a hajtöveknél egy-két centi szélességben 2 árnyalattal sötétebbre festi a hajat, mint a haj többi részét. Ez különösen a világosabb hajnál hatásos, így ugyanis nem kell a hajtöveket hidrogénnel roncsolni. Sőt, a sötét hajtő optikailag dúsabbnak tünteti fel a hajkoronát.

Papírtörlő törülköző helyett

Nos, ez egy kicsit furcsán hangzik, de Jessica Biel és Anne Hathaway fodrásza esküszik a trükkre. Szerinte a papírtörülközők ötven százalékkal több nedvességet képesek felitatni, mint a frottír- vagy pamuttörülközők, így rövidebb ideig kell szárítani a hajat, és ez kevesebb károsodást okoz. Ráadásul, a törülközőbe csavart haj sokkal sérülékenyebb, mint a papírtörülközőbe csavart tincsek. Már Magyarországon is kapható ilyen jellegű papírtörülköző, akinek könnyen törik a haja, hajlamos a hajhullásra, annak érdemes beszereznie, mert kíméletes.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.