A felnőtt nők közel 80 százaléka szenved narancsbőrtől, amely nem más, mint a zsírszövet egyenetlen lerakódása következtében kialakuló elváltozás. A közhiedelemmel ellentétben a narancsbőr nem csak a túlsúlyosoknál jelentkező probléma: a normál testsúlyú nőknél is kialakulhat, ha nem megfelelő a nyirokkeringés. Megszabadulni a gödröcskéktől nem könnyű, de az érintett bőrfelület állapotán időlegesen több módszerrel is segíthet.

Házi bőrradírtól a lézerig – Mit tehetünk a narancsbőrrel?

1. Lézeres kezelés (cellulaze eljárás)

Ezt a módszert amerikai orvosok fejlesztették ki, alapját egy három szögből végrehajtott lézeres kezelés jelenti, amely egy óra alatt tökéletesen kisimítja a comb bőrét, de jól alkalmazható a fenék és az alkar kezelésére is. A cellulaze-t egy centivel a bőr alá ültetik be és ott olvasztják fel a zsírpárnácskákat. A kezelés után kissé gyulladt a bőr, véraláfutások is kialakulhatnak, de tartós megoldást ígér – bár hosszú távú hatásait még az orvosok sem tudják. Hazánkban még nem elérhető ez a kezelési mód, és az ára is igen borsos.

2. Rádiófrekvenciás kezelés

A megfelelő frekvenciák és energiaintenzitások alkalmazásával szelektív hőhatást lehet gyakorolni a kívánt területre: hő hatására a kezelt felületen a zsírsejtek mozgása felgyorsul, ezáltal felmelegszenek, majd feloldódnak. A zsírsejtek alkotórészei és a méreganyagok a nyirokrendszer, a máj és a verejtékmirigyek segítségével ürülnek ki a szervezetből.

3. Lökéshullám terápia

A különféle fizikai energiák jól hasznosíthatók a gyógyászatban is. A lökéshullámok tulajdonképpen nagy intenzitású hanghullámok. A cellulitkezelés során az érintett szövetekhez mechanikai nyomással juttatják el a hullámokat. A kezelés után növekszik a szövetekben a vérkeringés, felgyorsulnak az anyagcsere folyamatok, a felhám feszesebbé válik, a kollagéntermelődés javul. A bőr feszesebbé, rugalmasabbá válik. Masszázzsal egybekötve még hatékonyabb a módszer.

4. Narancsbőr elleni krémek

A cellulitisz elleni készítmények a vérellátás és a nyirokkeringés fokozása révén egyrészt a salakanyagok kiürülését, másrészt a zsírsejtek lebontását segítik. A legtöbb krém koffeint, L-karnitint és növényi enzimeket tartalmaz, de gyakori összetevők a különböző illóolajok, a tengeri alga, a zöld tea. Ezeket a krémeket naponta célszerű alkalmazni legalább az első 2 hónapban, később pedig heti 2-3 alkalommal. Ha abbahagyja a kezelést, rövid idő múlva a cellulitisz ismét megjelenik.

5. Kávézaccos bőrradír

A kávézaccal könnyedén eltávolíthatja az elhalt hámsejteket, a koffein pedig serkenti a nyirokkeringést, gyorsítja a méreganyagok távozását a szervezetből. A jobb eredmény érdekében a kávézaccot keverheti olívaolajjal, mézzel, joghurttal vagy zabliszttel. Használja naponta.

6. Száraz kefés masszázs

Az ilyen masszázs gyengéden nyomást gyakorol a bőrre, megakadályozza a pórusok eltömődését, serkenti a nyirokrendszert, fokozza a vérkeringést. Megszabadítja a bőrt a méreganyagoktól, az elszarusodott sejtektől, melyek akadályozzák a bőr légző, méregtelenítő funkciójának teljesítését. Az új hámsejtek több oxigénhez jutnak, a bőr vérellátottsága javul, simább, rugalmasabb és egyenletesebb lesz. A kezelést legjobb félkemény sörtéjű kefével végezni a narancsbőrön.

7. Mezoterápia

A kezelés során a bőr alá, a zsírszövetbe apró tűszúrásokkal speciális hatóanyagot fecskendeznek (hyaluronsavat, koffeint, cinket, vitaminokat), amelyek lebontják a zsírt. A kezelés előtt érzéstelenítik a kezelendő bőrfelület felszínét, a kezelés végén pedig speciális krémmel segítik az esetleg kialakuló véraláfutások felszívódását.

Barna rizzsel a narancsbőr ellen? Igen!

Mítoszok és tények a narancsbőrről

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink