A kéz érzékeny bőre mindennap erős igénybevételnek van kitéve. A kezek és a körmök a nőiesség szimbólumai, gyakran kerülnek a figyelem középpontjába, így nagyon fontos, hogy kézbőre mindig puha és bársonyos, a körme pedig tökéletesen manikűrözött legyen. Ehhez elengedhetetlen a rendszeres, gondos ápolás.

6 tipp a gyönyörű kézért

1. MOSSON KEZET KÍMÉLŐ SZAPPANNAL

A legtöbb szappan nemcsak a szennyeződést távolítja el a kéz bőréről, hanem a védő zsírréteget is. Kerülje az erősen lúgos, illetve az antibakteriális szappanokat, amelyek használata után a bőr szárazzá, érzékennyé válik. A legjobbak a természetes anyagokból készült, növényi olajat, viaszt, gyógynövénykivonatot tartalmazó, illóolajjal illatosított, tartósítószertől, ásványi anyagoktól mentes szappanok. Keressen természetes antibakteriális összetevőket – például teafaolajat vagy eukaliptuszt – tartalmazó kézmosókat, amelyek kímélik a bőrt.

2. KERÜLJE A VIZET

A kéz bőrének az egyik legnagyobb ellensége a gyakori vízbe nyúlkálás. Különösen káros, ha forró vagy ha jéghideg vízbe nyúl. A meleg víz elernyeszti a szöveteket, feloldja a bőr természetes védőrétegét, melynek következtében a bőr szárazzá, érdessé válik. A hideg víz hatására a hajszálerek kitágulnak, a bőr kipirosodik és érzékennyé válik. A kiszáradt kéz viszket és fáj. Víz alá tartva enyhülnek a tünetek, de ez a legrosszabb, amit ilyenkor tehet. A kellemetlen feszülést soha ne vízzel, hanem krémmel enyhítse.

3. OLAJOZZON

Az olajok segítenek a bőr nedvességtartalmának megőrzésében. Az avokádó-, a mandula- és az olívaolaj gazdag A-, D- és E-vitaminban, amelyek bőrtápláló, regeneráló hatásúak. A nagyon száraz bőrre ajánlott az úgynevezett paraffinos kezelés. A paraffin kollagénes, víz- és zsiradékpótló anyag, amely természetes vitaminokat juttat a bőrbe és a körömház alá.

Holding Hands Love GIF - Find & Share on GIPHY

4. ELŐ A FÉNYVÉDŐVEL!

A kézfej bőre vékony, így ott az öregedés folyamata gyorsabban megy vége, mint az arcon. Mivel nincs túl sok zsírszövet a kézháton, és ráadásul az UV-sugarak hatására a kollagén- és elasztinrostok termelése is lassul, a kézfej látványosabban öregszik. Ha napon tartózkodik, ne csak az arcát, hanem a kezét is kenje be fényvédő krémmel. A legjobb a magas fényvédőt tartalmazó kézkrémek használata, mert az általános fényvédő krém önmagában száríthatja a bőrt.

5. ANTI-AGING ARCKRÉM KÉZRE IS

Az anti-aging arckrémek egyik hatóanyaga a retinol, amely javítja a szövetek rugalmasságát. Este kenje be ilyen krémmel vékonyan a kézfejét, ez segít elkerülni a bőr további károsodását, és fiatalon tartja a kézfej finom bőrét.

6. KÉSZÍTSEN TÁPLÁLÓ PAKOLÁST

Egyszer egy héten tegyen fel tápláló pakolást. A legegyszerűbb, ha este lefekvéskor zsíros, gazdag krémet visz fel a kezére, és éjszakára pamutkesztyűt húz. Az olívaolaj mézzel elkeverve csodákra képes. Keverjen el 2 evőkanál olívaolajat 3 evőkanál mézzel. Alaposan kenje be a masszával a kezét, húzzon rá egy nejlonzacskót és hagyja hatni fél órát. Utána törölje szárazra egy puha törülközővel – finom, selymes lesz a bőre.

Őszi szépségterv

Szépségápolás almaecettel

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink