A legelszántabb diétázók bizonyosan találkoztak már az almaecettel, hiszen nagyon sokat segíthet a zsírpárnák olvasztásában. De nemcsak belül hasznos, hanem kívül is.

Szépségápolás almaecettel: ettől fiatalodik a bőr

Mitől csodaszer az almaecet?

Az almáról régóta tudjuk, hogy nagyon hasznos gyümölcs. A belőle készült almaecet sokoldalú segítség az egészséges táplálkozásban, a népi gyógyászatban régóta használják. Egy evőkanál ecetet tegyél egy pohár vízbe, és reggeli és vacsora előtt idd meg. Savanykás ugyan, de meg lehet inni. Serkenti az emésztést, csökkenti a vérzsírokat, szinte kimossa az erekből a lerakódásokat, és feszessé, üdévé varázsolja a bőrt.

Kúraszerű alkalmazásánál csökken a fáradékonyság, a rosszkedv, fokozódik a szellemi frissesség és javulhat a memória is.

A népi gyógyászat úgy tartja, az almaecet fogyasztása csökkenti a magas vérnyomást, elmúlik a szédülés, javul a vérkeringés, és ellenállóbbá válik a szervezet a megfázásokkal szemben. Hasznos lehet továbbá álmatlanság, köhögés, égési sebek, légúti megbetegedések, homloküreggyulladás, szénanátha és izomgörcs esetén is.

Ami még fontos: csökkenti az idő előtti öregedés tüneteit. Ennél több pedig nem is kell. Illetve igen, hiszen nemcsak belül hat jótékonyan, hanem a házi kozmetikában is nagy segítségedre lehet.

Testápolás almaecettel

Keverj össze 3 evőkanál almaecetet 1 liter vízzel, majd fürdés után jó alaposan dörzsöld át vele a testet. Használhatsz frottír mosdókesztyűt is. Hetente egyszer érdemes elvégezni, javítja a vérkeringést, frissítő hatással van a bőrre.

Almaecet a hajra

almaecet

Ha igazán ragyogó, fényes hajat szeretnél, akkor almaecetes vízzel öblítsd le a hajat. Fél liter langyos vízbe tegyél 4 evőkanál almaecetet, néhány csepp illóolajat (rozmaringot, levendulát), hogy az ecetszag ne legyen olyan markáns.

Kézápolás

Este, lefekvés előtt radírozd le a kezed barnacukor és méz keverékével. Majd keverj össze két evőkanál olívaolajat egy evőkanál mézzel és két evőkanál almaecettel. Kend rá a kezedre és éjszakára húzz fel vékony kesztyűt, ha van, ha nincs, akkor hagyd beszívódni. Reggelre a bőr puha, sima és bársonyos lesz.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink