A kutatások alapján az almaecet befolyásolja az emésztést, elnyújtja az ételek és italok felszívódást, így nem emeli meg a vércukorszintet.

Így segíti a diétát az almaecet

Az almaecet csökkenti az étvágyat, emellett erős vízhajtó és anyagcsere-segítő, hozzájárul a zsírok lebontásához. Nem csak egészségesebb lehetsz a használatával, hanem hosszabb távon a felesleges plusz kilóknak is búcsút mondhatsz. Bárilyen diétába beillesztheted a használatát, segít elindíani a fogyást.

Vannak országok, ahol az első versike, amit megtanulnak a gyerekek az óvodában valahogy így szól: „Ha minden nap megeszel egy almát, soha nem találkozol az orvossal” és milyen nagy igazság van benne! Mindezt ugyanis már az ókorban is tudták, nem véletlenül nevezték el a gyümölcsök királynőjének az almát. Ez az egyetlen olyan gyümölcs ugyanis, amit bármi mással együtt is megehetünk, akkor sem okoz erjedést az emésztőrendszerben. Egy másik szinte hihetetlen orvosi tény, hogy annyi vitamin és ásványanyag található benne, hogy akkor is életben maradnánk, ha csak ezt majszolnánk minden nap. Ráadásul megunhatatlan, hiszen több mint ezer fajtája létezik a világon. Ennyi érv után igazán érdemes egyszer kipróbálni az almakúrát! Hogy az alma jótékony hatását még jobban kihasználhasd, használj étkezéseidhez almaecetet. Ez ugyanis a legegészségesebb ecetfajta, mivel tartalmazza az almában található összes ásványi anyagot. Finom ízt ad a salátáknak, mártásoknak és húsoknak is. Ha túl savanyúnak érezed, mézzel édesítheted.

Elkészítése:

Tegyél egy ötliteres befőttesüvegbe 2 kg szeletekre vágott, vagy reszelt almát. Közben 2 liter vizet forralj fel 20 dkg cukorral. Ha kissé kihűlt, önts az almára, és a tetejére tegyél 1 szelet kenyeret. Kösd le vászonnal az üveget, és tedd meleg helyre. 10 napig érleld, kevergesd, majd végül szűrd le.

TIPP:

Naponta igyál meg 1 deciliternyi vízben feloldott 2 mokkáskanálnyi almaecetet és 1 mokkáskanálnyi mézet!

Miért jó az almaecet?

  • Zsírégető, serkenti az epetermelést, segíti az emésztést
  • Enyhíti az ízületi gyulladások tüneteit
  • Megszünteti a reggeli rosszulléteket. Pohárnyi vízben keverjünk el 1 teáskanál almaecetet.
  • Megszünteti a fáradékonyságot, fokozza a szellemi frissességet.
  • Csökkenti a magas vérnyomást, szédülést.
  • Fehéríti a fogakat

Ecet az arcra?

Az almaecet nem csak diétás csodaszer, arcápolásra is használhatod. A vízhiányos bőrt képes teljesen megújítani, ráadásul sokkal olcsóbb, mint a készen kapható tonikok. 3 dl vízhez keverj 1 teáskanál almaecetet, és ezzel törölgesd át az arcot. Frissít, élénkíti a vérkeringést, és szinte azonnal megfeszíti a petyhüdt bőrt!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink