A legjobb, ha diéta közben, sok folyadékot fogyasztasz, hiszen ez segít csökkenteni az éhségérzetet. Sok gyógynövény teája ráadásul felgyorsítj az emésztést és az anyagcserét. Ügyesen variálva a fajtákat észre sem veszed, hogy valójában diétázol!

Milyen teát igyál, ha szeretnéd felgyorsítani a fogyást?

Csalán: régi ismerős

Hagyományos gyógynövényünk a csalán, csodás erejét mégsem használjuk ki eléggé. Pedig hűvösebb időben mindenképpen érdemes lenne rendszeresen fogyasztanunk, mert remekül véd a légúti megbetegedésektől, és az immunrendszert is erősíthetjük vele. Ráadásul a benne található hangulatjavító szerotonin még a téli depressziótól is megóvja az idegrendszert. És ami a legfontosabb: remek méregtelenítő és zsíroldó is egyben.

Legyünk óvatosnak! Vízhajtó hatása miatt nem tanácsos napi két bögrénél többet fogyasztani belőle.

Elkészítése: 1-2 evőkanál szárított csalánlevelet forrázzuk le, majd 15 percig hagyjuk állni, s végül szűrjük le.

Gyömbér és citrom: tökéletes páros

Ez az erőteljes illatú gyökér, amit ma már szinte minden boltban frissen beszerezhetünk, az egyik leghatékonyabb anyagcsere gyorsító. Intenzív íz-világú, illatos teája javítja a veseműködést, és pillanatok alatt elűzi testünkből a feleslegesen felhalmozott vizet. A citromban lévő C-vitamin pedig fokozza a pajzsmirigyhormon működését, ami a gyorsabb zsírégetéshez nélkülözhetetlen.

gyömbértea, gyömbér

A gyömbértea a meghűléses megbetegedések egyik legjobb természetes ellenszere
Fotó: Shutterstock

Elkészítése:

Tisztítsunk meg egy 10 cm-es gyömbért, reszeljük le, majd főzzük 10-15 percig 2 liter vízben. Ha kihűlt tegyük hozzá egy kifacsart citrom levét.

Borsmenta: igazi varázsital

A borsmenta tea valóságos csodaként hat a szervezetünkre, megszünteti a nassolási vágyat, méregtelenít, remek görcsoldó, és megnyugtatja a háborgó gyomrot. Illóolaja jótékonyan hat az epeműködésre is. Ráadásul naponta akár 4 csészényit is megihatunk belőle.

Elkészítése:

Forrázzunk le 1 teáskanál szárított borsmenta-levelet, hagyjuk nyolc percig állni. De akár otthon az ablakban egy cserében is tarthatunk gyökereset belőle, mert a friss borsmentateánál üdítőbb ital nincs!

4 fontos szabály a DIÉTÁHOZ

Első lépésben gondosan pakoljuk el konyhánkból a cukros, illetve fehérlisztből készült élelmiszereket. Már látványuk is nehezítik a diétát

A gyógyteák akkor vezetnek sikeres fogyáshoz, ha közben arra is ügyelünk, hogy alacsony kalóriatartalmú ételeket együnk

Lehetőleg naponta ötször étkezzünk, mindig kisebb adagokat

Reggelire, ebédre, és ha lehet az uzsonna mellé is igyunk a zsírégető teákból két-két decit.

Mintaétrend 1 napra

Reggeli: 2 főtt tojás 1 szelet sovány sonkával, 1 szelet teljes kiőrlésű kenyérrel, 1 bögre gyógytea.
Tízórai: 1 doboz joghurt.
Ebéd: 1 grillezett csirkemell egy bögre párolt brokkolival, fűszeres joghurttal, 1 bögre gyógytea

Uzsonna: 1 marék mandula, 1 bögre gyógytea.
Vacsora: 1 bögre tzatziki saláta 3 szelet extrudált kenyérrel

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink