A legtöbb ember azért szexel, hogy az aktus végén eljusson az orgazmusig. Sokszor előfordul azonban, hogy nem sikerül feljutni a csúcsra. Ennek számos oka lehet: az intimitás hiányától kezdve a nem megfelelő technikán át a nem éppen optimális körülményekig. Arra kevesen gondolnak, hogy bizonyos szokások is megnehezítik, hogy tűzijátékkal végződjön az aktus. Összegyűjtöttük a leggyakoribb „orgazmusgyilkos” szokásokat.

Miért nincs orgazmusom?

Alkoholfogyasztás szex előtt

Akadnak szép számmal olyanok, akik az alkoholfogyasztást a kapcsolatteremtés motorjának tartják, és biztosak abban, hogy egy-két pohár szeszes ital fokozza a nemi vágyat. (Így gondolja ezt az európai fiatalok jelentős része: egy felmérés szerint a tizenévesek kifejezetten azért isznak és drogoznak, hogy javítsák a szexuális életüket.) A mennyiség és a minőség azonban egyáltalán nem mindegy, és nem árt azzal is tisztában lenni, hogy a férfiak és a nők szervezete másként reagál az alkoholra.

Míg egy-két pohár nemes ital (például jó minőségű száraz vörösbor) felpezsdíti a nőket, csillogó szemeket varázsol, addig a túlzásba vitt lazulás lerészegedést eredményez, ami inkább taszító, mint vonzó. A mértékkel fogyasztott alkohol valóban hangulatfokozó, oldja a stresszt, lazít, csökkenti a szorongást, testileg pedig élénkít, emeli a vérnyomást – így aztán valóban pozitív hatással lehet a szexuális életre.

Mit tehet? Ön dönt: iszik vagy szexel? Ha egy kellemes estét szeretne eltölteni a párjával, egy-két pohár bor után kortyolgassanak inkább ásványvizet.

Gyakori orgazmusszínlelés

Szögezzük le: a hamis orgazmus nem feltétlenül rossz dolog. Akár előnyére is válhat egy párnak, ha a nő nagy ritkán ehhez a „trükkhöz” folyamodik. Néha szükség lehet erre, hogy megnyugtassa a partnerét, hogy elkerülje a hosszú magyarázkodást, miszerint önnek akkor is jó az együttlét, ha most éppen nem jutott a csúcsra – szóval indokolt esetben megengedett a színlelés. Tilos azonban azt hazudni, hogy minden rendben, ha soha nem sikerült a kedvesével elélveznie, ha fájdalmat okoz a szeretkezés, vagy ha undort vált ki önből a másik közeledése.

A tettetett orgazmusok ugyanis egyfajta „kettéhasadt” személyiséget eredményezhetnek. Ha ugyanis rendszeresen orgazmus nélkül fejeződik be az együttlét, automatikusan úgy tekint a szeretkezésre, mintha valójában meg sem történne. Ha ez rögzül, akkor nehéz lesz megtanulni újra arra fókuszálni, amit valójában érezni szeretne. Arról nem is beszélve, hogy önmaga és a partnere becsapása azt a látszatot kelti, hogy minden rendben van a kapcsolatukban. A jó szex lényege pont a kölcsönös öröm – ha téves jeleket ad, és a partnere ezeket tévesen elfogadja, esély sem lesz arra, hogy valaha megtapasztalja az orgazmust.

Mit tehet? Ne az ágyban élje ki színésznői hajlamait. Ha rendszeresen színleli a gyönyört, próbálja kideríteni, miért ezt a stratégiát választotta. Előfordulhat, hogy ehhez szakember segítségét kell kérnie.

Kihagyott előjáték

A legtöbb nőnek hosszú ideig tartó előjátékra van szüksége ahhoz, hogy elérje az orgazmust. Míg a férfiak szexuális ingerei úgy működnek, mint a villanykörte, azaz, ahogy felkapcsolják, gyorsan bemelegszik, majd kikapcsolás után gyorsan ki is hűl, addig a nők inkább a vashoz hasonlítanak: szép lassan forrósodnak fel és kikapcsolás után is még órákig izzanak. A nőknek pusztán a közösülés nem elég, hogy elélvezzenek: sokkal több és aktívabb szexuális ingerekre van szükségük. Minél hosszabb az előjáték, annál intenzívebb lesz az orgazmus.

Mit tehet? Semmi esetre se mondjon le az előjátékról! A csókolózás, az érintés, simogatás fontos részei az előjátéknak. Élvezzék az érintés varázsát, a bőr melegét. Alapelv a másikra való figyelés, és persze a megfelelő ritmus.

Álmok és az orgazmus

20 dolog, amit tudnia kell a jó szexről!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink