A hideg idő, a zord szél és a fűtéstől száraz levegő irritálhatja a bőrt. Otthon is készíthetsz ápoló termékeket, például bőrradírt, arcmaszkot, arckrémet, amik ráadásul karácsonyi ajándéknak is kiválók!

Házi készítésű kozmetikumok ajándékba

Levendulás testradír

Keverj össze ½ csésze cukrot ¼ csésze mandulaolajjal, 2 evőkanál aloe vera géllel és 5 csepp levendula-illóolajjal.

Használat: Vidd fel a nedves bőrödre körkörös mozdulatokkal, majd langyos vízzel zuhanyozz le. Tárold kis üvegedényben, hűtőszekrényben.

BŐRVÉDŐ HATÁS:

  • A cukor segít eltávolítani az elhalt bőrsejteket.
  • A mandulaolaj gazdag tápláló zsírokban és A-, B- és E-vitaminban, ezek táplálják és hidratálják a bőrt.
  • Az aloe vera fokozza a vérkeringést, élénkítve a sejtek anyagcseréjét. Segíti a bőrsejtek regenerálódását, fiatalítását.
  • A levendula nyugtatja az irritált bőrt.

 

Mézes-rózsás tápláló maszk

Egy kis serpenyőben keverj össze ½ csésze nyers mézet és 1/3 csésze tejsavófehérjét. Óvatosan szedj szét 2 darab e-vitamin-kapszulát, és a tartalmát öntsd a serpenyőbe. Alacsony hőfokon hevítsd addig, míg a keverék egységes állagú lesz. Vedd le a tűzről. Ha kihűlt, adj hozzá 2 evőkanál rózsavizet.

Használat: Bőségesen vidd fel a megtisztított arcbőrre, hagyd hatni 20-30 percig, majd öblítsd le langyos vízzel. Zárható üvegedényben, a hűtőben tárold.

BŐRVÉDŐ HATÁS:

  • A méz hidratál, magába szívja és megtartja a nedvességet.
  • A tejsavófehérje javítja a kollagéntermelést, késleltetve a finom ráncok megjelenését.
  • Az E-vitamin nyugtatja az irritált, viszkető bőrt. Erőteljesen antioxidáns hatású, véd a szabad gyökök káros hatása ellen.
  • A rózsavíz puhítja a bőrt, csökkenti a duzzanatokat és a bőrpírt.

 

Muskátliolajos anti-aging éjszakai krém

Kis lábasban lassan olvassz fel 1/3 csésze, apró darabokra tört kakaóvajat. Vedd le a tűzről, hagyd kihűlni. 3 db A-vitamin-kapszulát törj szét, és a tartalmát add a kakaóvajhoz. Keverj hozzá 2 evőkanál jojobaolajat, 1 evőkanál méhpempőt és 10 csepp geránium (rózsamuskátli) olajat. Hagyd kissé kihűlni, majd tedd üvegedénybe.

Használat: Este lefekvés előtt bőségesen vidd fel a bőrödre, hagyd hatni egész éjszaka. A krémet tárold hűtőszekrényben.

BŐRVÉDŐ HATÁS:

  • A kakaóvaj gazdag polifenolokban, melyek táplálják a bőrsejteket, védik a káros hatásoktól.
  • Az A-vitamin (retinol) segít megvédeni a bőrsejteket a szabad gyökök káros hatásaitól, regeneráló, gyulladáscsökkentő, hámképző hatású. Csökkenti a ráncokat, a bőrszínt egységessé teszi.
  • A jojobaolaj növeli a bőr hidratáltságát, csökkenti az irritációt. Puhává, bársonyossá teszi a bőrt.
  • A méhpempő segít megőrizni a bőr víztartalmát, elősegíti a szaruréteg hidratációját. Regenerálja a sérült bőrsejteket csökkenti a ráncokat, a gyulladásokat.
  • A gerániumolaj kiváló bőrregeneráló, elősegíti a sebgyógyulást, antiszeptikus hatású. Egyensúlyban tartja a bőr faggyútermelését, csökkenti a bőrpírt.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink