A nagybetűs nő volt ő, nemcsak a filmvásznon, de a hétköznapokban is. Sokat pletykáltak arról, hogy minek köszönheti vékony alakját, ami azért volt igazán érdekes, mert Audrey Hepburn bizony nagyon szerette a hasát.

Imádta a tésztát, mégis csodás alakja volt – Ezeket ette Audrey Hepburn

„Annyira imádta a tésztát, hogy képes lett volna naponta enni. Leginkább az egyszerű, paradicsomos tésztáért volt oda” – mondta anyja étkezési szokásáról Audrey Hepburn fiatalabbik fia, Luca Dotti. Persze más is került a színésznő tányérjára, de mégis micsoda? Erről már Robert Wolders, a színésznő egykori élettársa mesélt a People magazinnak, még a 2018-ban bekövetkezett halála előtt. „Mindig volt otthon barna kenyér és lekvár, általában ezt reggeliztük, vagy főtt tojást. Reggelire nem szeretett és nem is tudott sokat enni.. Az ebéd vagy a sokat emlegetett tészta volt, vagy csirke (sütve), legtöbbször zöldségekkel, amelyeket a kertben termesztettünk. Vacsorára valamilyen zöldségből készült levest ettünk, de Audrey szívesen majszolt csokoládét is az esti órákban.”

Audrey Hepburn

Fotó: https://commons.wikimedia.org

A színésznő mindkét terhessége előtt kétszer vetélt el, így amikor kisebbik fiával lett várandós, az orvosok szigorú ágynyugalomra ítéltek, és azt javasolták neki, hogy egyen sok májat. Hepburn számára olasz férje a legkülönbözőbb módon készítette el a májat. Kedvence a Fegato alla Veneziana, vagyis a Borjúmáj velencei módra volt, amely egyfajta hagymás máj. Mindez 1970-ben történt, ami azért érdekes, mert ma már a szakemberek kifejezetten tiltólistára tették a májból készült ételeket a kismamák számára, mivel azok liszteriózist okozhatnak.

Audrey Hepburn

Fotó: https://commons.wikimedia.org/

Csoki és tészta? A színésznő mégis megőrizte a karcsú alakját? Rokonai szerint erre egyszerű volt a magyarázat. „Azért volt vékony, mert nagyon egészséges volt az anyagcseréje, rengeteget sétált a helyekben, és lássuk be, jó géneket is örökölt.” Fia szerint azonban anyja havonta egyszer méregtelenítő napot is tartott. Ezeken a napokon csak zöldséget, gyümölcsöt és joghurtot evett, és legalább napi 4 liter vizet fogyasztott mellette. „ Anyára szeretik ráhúzni, hogy valamilyen étkezési zavartól szenvedett azért, mert ennyire vékony volt. Pedig erről nem volt szó. Egészségesen étkezett, bár ha én ennyi szénhidrátot eszem, azonnal meglátszik rajta”- mondta fia.

Névjegy: Audrey Hepburn

Született: 1929, Brüsszel
Elhunyt: 1993, Tolochenaz (Svájc)

Leghíresebb filmjei: Római vakáció, Sabrina, Álom luxuskivitelben, My Fair Lady (Miután búcsút intett Hollywoodnak, az UNICEF utazó nagykövete lett.)

Férjei:

  • Mel Ferrer (1954–1968)
  • Andrea Dotti (1969–1982)
  • Robert Wolders (1980-1993) (Élettárs)

Gyermekei: Sean Hepburn Ferrer, Luca Dotti

 

Az 50 éves Naomi Watts súlyzós edzésekkel formálja testét

Sisi őrült életmódváltását senkinek nem ajánljuk

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink