Azték hagyományokat idéző, népviseletben öltözött Barbie lesz az ősz sztárja!

Piacra dobták az eddigi leglátványosabb Barbie babát

Csütörtöktől kapható (egyelőre csak Dél-Amerikában, valamint Észak-Amerikában) a mexikói Halottak napja alkalmából piacra dobott új Barbie baba. A Mattel által kiadott fotókon látható, hogy az új Barbie hosszú fekete ruhát visel, trombita alakú alsó résszel, színes virágmintákkal, koponya, valamint pillangó díszítéssel. Színes fekete haját, türkzí kék csíkokkal látták el a babának, és tradicionális arcfestést kapott a játék. Az új Barbie babákat 75 dollárért árusítják majd.

Elsőre talán furcsának tűnhet a baba, de ez csak azért lehet, mert keveset tudunk erről az ünnepről. Mexikóban november első két napján tartják a Halottak napját. Ilyenkor a családok és a közintézmények is oltárokat állítanak halottaiknak, sokan a temetőben éjszakáznak, halottjuk kedvenc ételeit eszik és dalait énekelik. Az azték kultúrában a koponyák nem csak a halált, de az újjászületést is szimbolizálták, éppen ezért nem egyfajta szomorú esemény nálunkak a Halottak napja, sokkal inkább egy viccelődő fieszta.

2017-ben írtunk arról, hogy történelmi fordulat állt be a játékpiacon: Barbie felszedett tíz kilót. Szélesebb lett a csípője, megvastagodott a dereka, domborodik a feneke és kerek a vádlija. Ez maga a csoda. Felülkerekedtünk az évtizedes harcban. Barbie lett olyan, mint mi. És nem fordítva.

Mit sportoljon a gyerek? Olimpikonok segítenek dönteni!

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink