Megdöntötte Usain Bolt rekordját, az ötödik olimpiájára készülő Allyson Felix. Azt mondja, ő csak próbál egyensúlyozni az anyaság, és a hivatás között, ahogyan minden más nő.

10 hónappal a szülése után, Allyson Felix megdöntötte Usain Bolt rekordját

Katarban minden a most zajló atlétikai világbajnokságról szól, na és persze Allyson Felix hatalmas rekordjáról. A 33 éves, négy olimpiát is maga mögött tudó amerikai sportoló, tíz hónappal ezelőtt, adott életet gyermekének, a napokban pedig megszerezte a 12. aranyérmét is, amikor megnyerte a 4X400 méteres férfi-női vegyes váltót. Így pedig Allyson a legtöbb aranyérmet birtokolja a vb-k történetében, és nem mást utasított maga mögé, mint Usain Boltot.

„Úgy gondolom, hogy sok anya érzi azt, amit én most. Szülés után próbálsz visszatérni a munkába, fáradt vagy és kimerült, de mindent megteszel, hogy megtaláld az egyensúlyt a család és a hivatás között. Szóval nincs különbség köztem, és a többi anyuka között”- mondta még a felkészülési szakaszban Allyson Felix a People magazinnak.

Allyson Felix

Fotó: Shutterstock

A sportoló tíz hónapja adott életet első gyermekének, ám a szülés közben komplikációk léptek fel. Allyson preeclampsiában, vagyis terhességi magas vérnyomás betegségben szenvedett. Kislánya koraszülött lett, a terhesség 32. hetében császármetszésel jött a világra.

A preeclampsia (terhességi mérgezés) egy, a terhességre-specifikus, több szervet érintő betegség. Az összes terhesség kb. 5-7 %-át érinti. A diagnózis a terhesség 20. hete után kialakuló magas vérnyomás és proteinürítés esetén állítható fel.

Rekord: A nő, aki négy órán át kitartotta a planket

3 gyermekét tolta a babakocsiban, így ért célba a maratonista anyuka

108 kiló volt, most félmaratont fut az egykori dundi lány

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink