Csodaszer a bőrnek, kiüti a vesekövet – Erre jó a citromos víz

Azt már végigvettük, hogy vajon mégis mit tud a citromos kávé, de mi a helyzet a citromos vízzel?

  • Nos, az ennek tulajdonított egyik legjobb tulajdonság állítólag az, hogy átsegít a székrekedésen. A citrom, vagy citromlé helyett, a citromos víz is használható erre. Mivel a gyümölcsben lévő vegyületek hozzájárulnak az emésztés normalizálásához, valamint stimulálják a bélrendszert, így segítenek megszabadulni a belekben felgyülemlett salakanyagoktól. Reggel, éhgyomorra javasolják fogyasztani.
  • Vesekőtől szenvedsz? Nos, azt bizonyára tudod, hogy jó sok vizet kell inni,de javasolt néhány csepp citromlevet is tenni a kulcsba! A citromsav gátolja a vesekőképződést, és megakadályozza a már kialakult kisebb kövek növekedését.
  • Nem állítjuk, hogy a citromnak, a citromos víznek köszönhetően megáll a bőröd öregedése, és örökké annyi idős maradsz, mint most. De az biztos, hogy a citromos víz képes arra, hogy (külsőleg használva) halványítsa a pigmentfoltokat, és a különböző hegeket. Fertőtlenítő és tisztítja a pórusokat, ahogyan a felesleges zsír eltávolításában is segít. Arra azonban figyeljünk, hogy erősen gyulladt felületen ne használjuk.
  • Reggel gyakran előfordul, hogy leesik valakinek a vércukorszintje. Nos, a citromos víz rostokat, káliumot tartalmaz ami segít egyensúlyban tartani vércukorszintet. De abban is jó a citromos víz, hogy ebéd után stabil legyen a vércukorszint, ez pedig a gyümölcs savas pH-jának köszönhető, mert emiatt lassul a gyomor kiürülése. Természetesen nem helyettesíti a gyógyszert!

Ezeket már olvastad?

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink