A Maradj Otthon Jótékonysági versenysorozat keretében az otthonában is megmérettetheti magát – természetesen online. Futásra, bringázásra fel!

Itt egy szuper lehetőség, ha hiányoznak a tavaszi versenyek!

 

szobabicikli

Fotó: Shutterstock

 

A Magyar Futósport Egyesület a #maradjotthon kampány keretében otthon teljesíthető versenysorozatot szervez, egyrészt azért, hogy valamilyen formában pótolhassuk az elmaradt tavaszi tömegsport-versenyeket, másrészt jótékonysági célból is. A kezdeményezés célja, hogy a négy fal fogságában is végezhető mozgásra inspirálja a nevezőket, akik a megmérettetésre történő nevezéssel a Magyar Vöröskereszten keresztül a koronavírus elleni küzdelmet támogatják.

 

Hogyan zajlik a verseny?

Az érdeklődő az otthonában versenyez, a versenyszámokat pedig futópadon, helyben futással, szobabiciklin, spinning kerékpáron és elliptikus tréneren lehet teljesíteni, ezek a kategóriák. A távok pedig: 1, 5, 10, 21 és 42 kilométer.

Az egyes futamok heti bontásban, minden vasárnap 19.00-tól indulnak. Az aktuális futam vasárnap 19.00-tól következő vasárnap 18.00-ig tart, az eredményhirdetés pedig április 6-tól minden hétfőn, 18.00-kor lesz az esemény Facebook-oldalán, amit ide kattintva érhet el.

A nevezési díj 3000 Ft-tól kezdődik, ezért cserébe pedig minden teljesítőnek egyedi érem jár. Az abszolút első három helyezett férfi és női versenyző mindegyik futamban oklevél díjazásban részesül. A befizetett nevezési díjból csak az érem díját (1500 Ft) vonják le, a fennmaradó teljes összeg a Magyar Vöröskereszthez kerül!

Még több információ a Magyar Futósport Egyesület honlapján.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink