A trüffel fő alapanyaga a jó minőségű csoki. Ez a csokoládés trüffelgolyó a másik fontos hozzávalója miatt lesz alacsonyabb szénhidráttartalmú – és rendkívül különleges!

Szénhidrátcsökkentett csokoládés trüffelgolyó

Alapesetben a csokoládés trüffelgolyó hozzávalói között megtalálhatjuk a csoki mellett a vajat, a cukrot vagy akár a tejszínt, azaz nem tartozik a diétás desszertek közé. Amivel viszont kicsit könnyebbé és egészségesebbé lehet tenni, az az, ha kihagyjuk belőle a szénhidrátbomba cukrot, és a vajat vagy a tejszínt egy sokkal egészségesebb zsiradékfélére cseréljük: avokádóra. Gyorsan szögezzük le: a desszertnek nem lesz avokádóíze! Trüffel íze lesz a javából. Az alapreceptünk mindössze 5 hozzávalót tartalmaz, és ezzel az 5 hozzávalóval is tökéletes ízhatást érhetünk el. Tippjeink között pedig megtalálod, hogy milyen további ízesítőkkel lehet feldobni a csokoládés trüffelgolyó receptjét.

1 db étcsokis-avokádós trüffelgolyó kb. 60 kcal-t tartalmaz, tehát 1-2 db a testsúlycsökkentő étrendbe is beleférhet.

 

Előkészületek

A recept már a simára dolgozott avokádóhús mennyiségét adja meg. Ehhez az avokádót hámozzuk meg, vegyük ki a magját, majd a húsát turmixoljuk nagyon simára. Amennyiben az avokádó nagyon érett, úgy ez villával is megoldható. De akkor lesz a trüffel a legfinomabb, ha az avokádópépünk a lehető legsimább.

 

Csokoládés trüffelgolyó

Hozzávalók (16 darabhoz):

170 g avokádóhús simára dolgozva (ez 1 nagy db vagy 2 kisebb db avokádó húsa)

100 g legalább 70%-os kakaótartalmú cukormentes étcsokoládé

2 ek eritrit (vagy ízlés szerint akár több)

1 csipet só

1-2 ek keserű kakaópor

 

Elkészítése:

1. A pépesített avokádóhúshoz keverjük hozzá a sót.

2. A csokoládét forró vízfürdő felett olvasszuk meg. A másik lehetőség, hogy mikróban olvasztjuk meg: ebben az esetben tördeljük össze, tegyük egy tálba, magas fokozaton mikrózzuk 1 percig. Ezután vegyük ki, ellenőrizzük, majd tegyük vissza 30 másodpercre, amíg a csoki már félig megolvad. Ekkor vegyük ki, és kevergessük addig, míg teljesen meg nem olvad. Ha szükséges, tegyük vissza 10-10 másodperces szakaszokra.

3. Miután kész az olvasztott csoki, keverjük el benne az eritritet, majd a csokit öntsük az avokádóhoz, és keverjük szép simára. Tegyük a hűtőbe, amíg egy kicsit megdermed, majd formázzunk belőle 16 db kis golyót. A kakaóport szitáljuk egy tányérba, majd hempergessük meg benne a csokigolyókat.

Elkészítési idő: 20 perc + hűtés

 

DF-tippek:

  • A trüffelgolyó 1 hétig áll el a hűtőszekrényben.
  • Kakaóport helyett apróra vágott mandulába vagy mogyoróba is forgathatod.
  • További ízesítők lehetnek: fahéj, menta-, kávé- vagy vaníliakivonat.

 

Így készül a narancsos változat

Elkészítheted az édesség narancsos változatát úgy, hogy az alaphoz hozzáadsz 1 tk narancskivonatot és 1 ek frissen reszelt narancshéjat.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink