Tombol a nyár, a könnyű papucsok és szandálok időszaka. Ha nincs időd, lehetőséged pedikűröshöz menni, otthon is sokat tehetsz a lábad épségéért, szépségéért.

Otthoni pedikűr: lábápolás 5+1 egyszerű lépésben

A legpraktikusabb, ha este, lefekvés előtt szakítasz némi időt a lábápolásra, amikor már nem kell sehova menned. Íme, egy komplex program, otthoni pedikűr lépésről lépésre.

 

1. Kezd egy meleg lábfürdővel!

Az otthoni pedikűr első lépésre: ahhoz, hogy a bőr kellően felpuhuljon, legalább 10-15 percre érdemes beáztatni a lábfejedet. A vízbe mindig tegyél például néhány csepp mandula- vagy teafaolajat. A teafaolajnak fertőtlenítő hatása is van, a lábgomba ellen is hatásos lehet. A 10 perces lábfürdőzés legalább egyszer egy héten csodát művel a körmökkel és a lábfej bőrével.

 

2. A bőrkeményedések eltávolítása

Ha nem olyan „végzetesen” csúnya a talpadon és a sarkadon, akkor saját magad is lereszelheted a bőrkeményedéseket. Ha nagyon rossz állapotban van a lábad, akkor inkább keress fel egy szakembert!

 

3. Radírozás

A cél: eltávolítani az elhalt hámsejteket, hogy a bőr megújulhasson, újra sima és puha legyen. Használhatsz a lábra is házi bőrradírt, de a drogériák kínálatából is választhatsz.

Házi bőrradír

1/2 csésze cukrot keverj el 1/4 csésze olívaolajjal és 2-3 csepp citromos illóolajjal. A nedves, homokszerű masszával dörzsöld át a lábfejedet.

 

4. Ápolás

Kaphatóak már lábra készült pakolások, a leghatékonyabbak az agyagpakolások. De a szokásos testápoló is megteszi, vagy használhatsz tiszta mandulaolajat vagy shea vajat.

 

5. Körömvágás

Az otthoni pedikűr egyik fontos szabálya: egyenesre vágd a körmeit, ne vágd vissza túlságosan, és ne is kerekítsd le nagyon a széleit – kövesd a köröm természetes vonalát. Emellett használhatsz körömágy-eltávolítót, puhítót, attól függően, hogy mennyire száraz és vastag a körömágy.

 

+1 tipp: Tyúkszem ellen

Rendkívül gyakori lábprobléma! Azért alakul ki, mert a bőr védekezik az őt érő nyomás ellen, ezért nagy mennyiségű szarusejtet termel. A tyúkszem tulajdonképpen a bőr legfelső szarurétegének túlburjánzása: szervezet egyik védekezési mechanizmusa, ugyanis a megvastagodott bőrfelület a csontot védi az irritációtól. A kialakult tyúkszemeket leghatékonyabban egy gyógypedikűrös tudja kezelni. A tyúkszem és a tyúkszemnek látszó vírusfertőzés gondos, szakértői ápolást igényel!

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink