Választhatod reggelire, lehet délutáni nassolnivaló, de vendégváró finomságként is bevetheted. Ráadásul a kéksajtos-cukkinis muffin kevesebb mint 30 perc alatt elkészíthető!

Isteni zsírszegény sajtos muffin – mert megérdemled!

 

sajtos muffin, cukkinis muffin, muffin

A sajtos muffin egy kevés zöldfűszeres natúr joghurttal kísérve tápláló reggeli lehet
Fotó: Shutterstock

Zsírszegény, cukor- és gluténmentes (amennyiben gluténmentes zablisztet használunk) muffinváltozat, amit a kéksajt bolondít meg. A sajtos muffin alaptésztája tejmentes, így ha elhagyjuk belőle a sajtot, akkor tejérzékenyek is elkészíthetik. Ha nem kell odafigyelned a kalóriákra, ízesítheted pirított napraforgómaggal, tökmaggal. Kovács Judit dietetikus-szakács és Ujvári Szilvia cukrász receptje következik.

 

Sajtos muffin

Hozzávalók (12-16 darabhoz):

1 db nagy cukkini

200 g zabliszt

2 db tojás

100 ml zabital

100 g kéksajt

10 g fűszerpaprika

5 g szódabikarbóna

ízlés szerint só

 

Elkészítése:

1. Készítsük elő a hozzávalókat: mérjük ki a lisztet, a fűszerpaprikát, a szódabikarbónát és a sót, keverjük ezeket össze. Tisztítsuk meg a cukkinit, és reszeljük le egy nagy lyukú reszelőn.

2. A két tojást keverjük el a zabtejjel, adjuk hozzá a reszelt cukkinit, tegyük bele a sajt kétharmadát, és keverjük meg. A korábban összekevert száraz hozzávalókat dolgozzuk bele a nedves hozzávalókba.

3. Egy muffintepsi mélyedéseit béleljük ki papírkapszlikkal. Az elkészült muffintésztát osszuk szét a mélyedésekben, a tetejére morzsoljunk rá a félretett kéksajtot. 180 fokon 15-20 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e!

Elkészítési idő: 30 perc

 

DF-tippek:

Kínálhatsz mellé friss, apróra vágott zöldfűszerekkel ízesített natúr joghurtot, valamint friss koktélparadicsomot.

Ha nem szereted a kéksajt erőteljes ízét, válassza helyette lágyabb ízvilágú, akár zsírszegény sajtot. Ebbe az esetben egy kis borssal is érdemes felturbózni a tésztát.

Ízlés szerint egy kevés apróra vágott sovány sonkát is adhatsz a muffinalaphoz.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink