Az advent és a karácsony elképzelhetetlen illatos sütemények és édességek nélkül. Ma már a cukrot könnyedén pótolhatjuk jó minőségű édesítőkkel, steviával és eritritollal, így nem kell lemondanunk a finomságokról. Kalóriaszegény és cukormentes receptjeinket minden fogyókúrázó élvezheti.

Így készül a legfinomabb szénhidrátcsökkentett mézeskalács

Szénhidrátcsökkentett mézeskalács

Hozzávalók:

  • 0,5 kiló liszt (2/3 alacsony szénhidráttartalmú zéró liszt, 1/3 finomliszt)
  • 17 dkg cukornak megfelelő eritritol
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • mézeskalács-fűszerkeverék
  • 2 tojás + 1 sárgája
  • 25 dkg méz
  • 75 g vaj

Elkészítés:

A mézeskalács-alapanyagokat gyúrjuk össze, majd 2 órát pihentessük hűtőben. Ha nem akar összeállni, mert száraz a liszttől, tegyünk még bele vajat. Amikor letelt a pihenőidő, lisztezett deszkán pár milliméter vastagra nyújtsuk ki, hiszen dagadni fog a szódabikarbóna miatt. Csillagokat szaggassunk a tésztából, majd tegyük sütőpapíros tepsibe, 180 fokos, előmelegített sütőben 5-7 perc alatt süssük meg. Eritritollal megszórhatjuk a tetejét.

Eritritol: Természetes növényi alapú édesítőszer. Édesítőereje a cukorhoz képest 60-80 százalékos. Teljesen kalóriamentes, így a legideálisabb édesítőszer diétázóknak és fogyni vágyóknak. Nincs hatással az inzulintermelésre, cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják.

Stevia: A stevia (sztívia) természetes édesítőszer, a növényt, amelyből készül, évszázadok óta ismerik és használják a dél-amerikai őslakosok ételek édesítésére. A sztíviaalapú édesítőszerek a növény leveleiből kivont steviol-glikozidokat legalább 95%-os koncentrációban tartalmazzák. A stevia 200-300-szor édesebb, mint a közönséges cukor, a mértékre ügyelve használhatjuk ételek, italok édesítésére.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink