A magas kakaótartalmú étcsokoládé mértékkel fogyasztva beilleszthető a testsúlycsökkentő étrendbe desszertek alapanyagaként vagy önmagában.

Mindenmentes csokitorta, csak két hozzávalóból

Bár mindenki úgy tudja, hogy a csokoládé kegyetlenül hizlal, ez nem feltétlenül van így. Ha reggel csokival indítod a napot, akkor később, a nap során nem fogsz rágcsálnivalók után sóvárogni. Ez azért van, mert a csoki szabályozza az étvágyadat, így később nem esel a túlevés hibájába. Kutatások szerint ez nem csupán a kakaóban gazdag édességre, de a magas kalóriatartalmú reggelire is igaz. MOst mutatunk ehhez egy isteni mindenmentes receptet. Mindössze két összetevőből mennyei csokitortát készíthetsz. Ezt a finomságot a diétádba is könnyen beillesztheted.

Hozzávalók:

  • 4 db kisebb édes alma
  • 250 g csokoládé

Így készítsd el:

  1. Hámozd meg az almákat, darabold fel, 15 percig főzd. Majd tedd bele a turmixgépbe vagy robotgépbe. A csokoládét olvaszd fel, és öntsd rá az főtt almákra. Majd turmixold össze az egészet.
  2. Öntsd bele egy 15 cm-es tortaformába, és tedd be a hűtőbe egy egész éjszakára.

Tálaláskor szórj a torta tetejére kakaóport.

Egy nemrégiben készült ausztrál kutatás szerint napi 40 g étcsokitól ugrásszerűen megnő a teljesítőképességed, így edzés előtt mindenképpen ajánlott a fogyasztása. A kakaóbabban található flavonoidok ugyanis segítenek a vérben szállítani az oxigént, így edzés közben kevesebbet használ fel saját tartalékából a szervezeted, és több energiád marad tőle. Az elméletet egyébként kilenc sportoló férfin tesztelték, akik miután két hétig napi 40 gramm étcsokoládét ettek, 17 %-kal megnőtt a teljesítőképességük, javult az oxigénfelvételük és a tüdőkapacitásuk is. Nem semmi eredmény, nem igaz?

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.

Ajánlataink