Ez az egyszerű saláta reggelire, vacsorára is tökéletes, de akár tálalhatod sült húsok mellé az ebédnél. 

Mennyei és olcsó saláta, ha diétázol! Ezt próbáld ki

A káposzta nem csupán tápláló, de nyersen fogyasztva nagyon egészséges, hiszen igazi C-vitaminbomba, de bőségesen tartalmaz K-vitamint, antioxidánsokat, ásványi anyagokat, és kéntartalma miatt még a bőr és a haj szépségének is jót tesz. Érdemes főleg a téli hónapokban minél többet fogyasztani belőle, hiszen ilyenkor nehéz olcsó, friss és egészséges zöldséghez jutni! A káposzta még mindig nem túl drága, rengeteg saláta készülhet belőle, és ha valami különlegesre vágysz, akkor az amerikai káposztasaláta, vagy más néven coleslaw a legjobb választás. Gyorséttermekből már ismerős lehet ez a mennyei saláta, de miért ne készíthetnéd el otthon?

Fotó: Pixabay

Amerikai káposztasaláta recept

Hozzávalók:

  • 1 fej káposzta
  • 2 db sárgarépa
  • fél fej vöröshagyma
  • 2 dl natúr joghurt
  • 3 ek majonéz
  • 2 ek mustár
  • 1 ek méz
  • 2 tk almaecet
  • só, bors

Elkészítés:

  • Vágd vékony csíkokra a káposztát, reszeld le nagy lyukú reszelőn a megtisztított répákat, a hagymát vágd apró kockákra. Tedd egy tálba a zöldségeket, sózd, borsozd, majd keverd össze őket. Tedd félre, míg elkészíted az öntetet.
  • Egy másik tálban keverd össze a joghurtot, a majonézt, a mustárt, az almaecetet és a mézet. Mehet bele a só és a bors; a végén pedig jól keverd el a hozzávalókat.
  • Öntsd az öntetet a zöldségekre, alaposan keverd össze, majd néhány órát pihentesd hűtőben a salátát, hogy összeérjenek az ízek.

Ez is érdekelhet:

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.

Ajánlataink