Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben

Receptgyűjtő appok, mozgásra motiváló alkalmazások széles köre áll már rendelkezésre, és most öt olyat gyűjtöttünk össze, amelyek jól használhatóak a mindennapokban.

MyFitnessPal

Az egyik legnépszerűbb kalóriaszámláló és étrendkövető alkalmazás, amely segít nyomon követni a napi táplálékbevitelt és a testmozgást. A MyFitnessPal adatbázisa több millió élelmiszer tápanyag információját tartalmazza, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy pontosan rögzítsék napi étkezéseiket. Az alkalmazás személyre szabott táplálkozási információkat nyújt, és lehetőséget biztosít a fogyás, súlyfenntartás vagy izomépítés támogatásában. Nincs más hátra, mint letölteni és fittségünk javítására is használni iPhone 13 készülékünket.

Headspace

Az egészséges életmód nem csak a testmozgásról és a táplálkozásról szól, hanem a mentális jólétről is. A Headspace egy meditációs alkalmazás, amely segít a felhasználóknak megtanulni meditálni és jobban kezelni a stresszt, szorongást, valamint javítani az alvás minőségét. Ha ez az app mindig ott van a zsebünkben az iPhone 14 Pro Max telefonunkon, és rendszeresen meditálunk, akkor azzal hozzájárulunk a jobb mentális egészséghez és a nagyobb belső nyugalomhoz.

Képek forrása: canva.com

Fitbit

A Fitbit app segítségével nyomon követhetjük a napi lépéseinket, elégetett kalóriáinkat, és naponta általunk megtett távolságot, valamint monitorozhatjuk alvásunk minőségét és akár szívverésünket is. Az alkalmazás motiváló kihívásokat és célkitűzéseket is kínál, amelyek segíthetnek fenntartani az aktív életmódot.

Yummly

Nem kell, hogy az egészséges táplálkozás unalmas vagy időigényes legyen. A Yummly egy receptkereső alkalmazás, amely személyre szabott receptjavaslatokat kínál, figyelembe véve a felhasználó ízlését, táplálkozási preferenciáit és allergiáit. Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy felfedezzék az egészséges ételeket, és új, finom recepteket próbáljanak ki.

Strava

A kerékpározás és futás kedvelőinek ideális választás a Strava, amellyel követni és elemezni lehet az edzés adatait. Az alkalmazás segítségével a felhasználók versenyezhetnek barátaikkal és követhetik egymás előrehaladását, ami motivációnak sem utolsó. A Strava különlegessége, hogy egy olyan közösségi platformot biztosít, ahol az emberek megoszthatják futási és kerékpározási útvonalaikat, eredményeiket, és bátoríthatják egymást az egészséges életmód elérésében.

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink