Stresszelünk, túl sokat eszünk és engedünk a kanapé csábításának. Tegyük arról, hogy a karácsony másról szóljon!

5 gyakorlati tanács az aktív, egészséges karácsonyhoz

Mozduljon meg!

A karácsony nem csak arról szól, hogy otthon ülünk és nézzük az ünnepi műsort a tévében! Álljon fel a kanapéról! Ha esni fog a hó, akkor irány szánkózni! Ha pedig napsütéses karácsonyra ébredünk, akkor tegyenek egy nagy sétát a városban, vagy akár kerékpározhatnak is. Sok edzőterem karácsonykor is nyitva van, az ünnep harmadik napján, már senki nem fog megharagudni, ha 1-2 órára „lelép”, és a nem a bejglit emelgetni, hanem a súlyokat!

Csökkentsen a kalórián!

Kutatások szerint a karácsonyi vacsorák, ebédek alkalmával átlagosan 3000 kalóriát(!) fogyasztanak a felnőttek. Ez több, mint egy felnőtt ember javasolt napi kalóriabevitele, és még nem beszéltünk a reggeliről vagy a vacsoráról. Azonban nem lehetetlen lefaragni ebből a számból! A töltött káposzta nemcsak rizzsel, de bulgurral, vagy kölessel is elkészíthető. A fehér kenyeret pedig rozsra, vagy teljes kiőrlésűre cserélheti. Ha töltött pulyka, vagy csirke kerül az asztalra, akkor egye meg a húst bátran, de a tölteléket felejts el. Kérjen egészséges köretet, és igyon mindig 1-1 nagy pohár vizet két fogás között.

Felejtse el a stresszt!

Ez az időszak nem szólhat a stresszről és az idegeskedésről! Nem baj, ha kicsit megpirul a csirke, vagy odaég a süti széle! Ne stresszeljen! Nem az a lényeg, hogy az összes ablakot lepucolja, hanem az, hogy együtt legyen a szeretteivel! Ne görcsöljön azon, hogy mit fognak szólni a rokonok! Élvezze az ünnepet!

Mit együnk nasira?

Nem kell lemondani a nasikról, és nem is kell keményen diétázni az ünnepek alatt. Egyszerűen csak gondolja át az étrendjét. Már a bevásárlás alatt készítsen egy zöldség-gyümölcs listát! A magvakkal csak óvatosan, de egyen mandarint, narancsot, almát, készítsen zöldségből mártogatóst! A Szilveszteri pogácsa helyett is készíthet grillezett, vagy nyers zöldségtálat, egészséges szószokkal!

karácsony, stressz, aktív

Fotó: Shutterstock

Etesse az agyát is!

Elég 1 óra a tévéből! Szóljon a karácsony a társasjátékokról, a kártyáról! Ne mossa az agyát a folyamatos filmezéssel!

Kimondták: boldogabbak, akik hamarabb kezdenek készülődni a karácsonyra

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.
Tavaszi gyümölcsdiéta, így érdemes belevágni!
Finomak, lédúsak és egészségesek... Használd fel az évszak ajándékait, és fogyj egészségesen!
Felejtsd el a tésztát, így lesz tavasszal könnyebb a diéta!
Így még biztosan nem ettél káposztát! Töltsd meg mindenféle vitaminos finomsággal és tekerd fel úgy, mint egy burritot!

Ajánlataink