Egyszerűen levezethető, hogy miért hat jótékonyan a mentális egészségünkre, ha korábban kezdünk készülődni a karácsonyra. Ezt mondja a pszichológus, de mit mondanak a Grincsek?

Kimondták: boldogabbak, akik hamarabb kezdenek készülődni a karácsonyra

Kevesebb, mint 80 nap van karácsonyig. A visszaszámlálás elkezdődött. Már találni olyan üzletet, ahol szaloncukor, és csoki Mikulás sorakozik a polcokon. Sokak szerint elrontja a decemberi ünnepi hangulatot a tény, hogy egyre korábban kezdődik az ünnepi készülődés. Azonban különösen a Grincsek figyelmébe ajánlják azt, a pszichológusok által írt tanulmányt, amely szerint boldogabbak azok az emberek, akik korábban kezdenek el készülődni a karácsonyra.

karácsony, dekoráció, ünnep

Fotó: Shutterstock

„Sok emberben indít el egyfajta nosztalgikus, boldog emlékeket felidéző folyamatot a karácsonyi készülődés. A sütemények jellegzetes illata, az égősorok, a karácsonyi zenék jó hatással vannak az emberek mentális egészségére, mivel a boldog, gondtalan gyermekkort idézik fel számukra”- magyarázta Steve McKewn pszichológus, majd hozzátette, hogy egy szorongással teli, stresszes világban élünk, és az emberek szomjaznak olyan morzsákra, amelyektől boldogabbak lesznek. A karácsonyi dekorációk, a készülődés izgalma, az unalomig ismert dalok, pedig pontosan ilyen érzést váltanak kell belőlünk.

Karácsonykor is okosan

6 egészséges recept szilvával, szőlővel

LEHETSZ TE IS CÍMLAPLÁNY!

Miért ne lehetnél? Mi egy fotózás az élet nagy harcaihoz képest? Neked semmiség! Nem kell tökéletesnek lenned, egyszerűen csak hinned kell magadban. Hinned kell abban, hogy képes vagy arra te is, amire az influencerek, celebek, színésznők és a sportolók: felvállalni önmagad.Mutasd meg magad és mondd el történted a többi nőnek, hogy lássák, előtted nincs lehetetlen.

Jelentkezz a cimlaplany@mediaworks.hu e-mail címen 2019. november 29-én éjfélig.

Legyél te is címlaplány!

Legyél te is címlaplány! – Jelentkezz a Diéta és Fitnesz pályázatára!
Fotó: Diéta és Fitnesz

via

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezért fogyott le Alexandra: "30 kiló plusszal nem tudnék a lányom után futni"
Amikor végre szíve alatt hordhatta várva-várt kisbabáját, Alexandra mindent megengedett magának. Aztán szembesült a kilók növekvő számával, így megtette élete első újévi fogadalmát, és azóta nem is tért le a fogyás útjáról.
Hiába sportolsz, nincs változás? Ez a 6 edzéshiba gátolhat a fejlődésben
Van néhány tipikus edzéshiba, amelybe szinte mindenki beleesik, legyen bár kezdő vagy haladó. Talán te is éppen egy ilyen baki miatt nem látod az áhított eredményt...
Villámgyors sminktrükkök a forróságra: ragyogj 2 perc alatt!
Elaludtál vagy rohansz valahova, netán egyáltalán nem szeretsz a sminkeléssel pepecselni? Akkor ezek a praktikák segítenek abban, hogy csupán két perc alatt friss és tökéletes legyen a külsőd!
 Fogyás három fázisban: diétázz dinnyével
Képtelenség ellenállni ennek a zamatos és édes finomságnak nyáron, és szerencsére nem is kell, hiszen még a fogyókúrát is segíti: egy hét alatt akár négy kilótól is megszabadulhatunk!
Miért tökéletes a cukkini egy diétához?
Egy kis nyalánkságot készítenél belőle? Arra is van két nagyszerű receptünk!
10 óriási változás, ha rendszeresen úszol
Kiváló módja annak, hogy tegyünk az egészségünkért: egy óra úszás majdnem annyi kalóriát éget el, mint a futás, anélkül hogy bármilyen negatív hatással lenne a csontokra és az ízületekre.
15 kilót fogyott Brigi, mert rájött, hol nem szabad hibázni
Molnár Brigitta táncosnak készült, de egy sérülés miatt meghiúsult az álma. Miután abbahagyta a sportot, három hónap alatt 15 kilót hízott. Többek között a saját diétázós csalódásai miatt kezdett el táplálkozási tanácsadással foglalkozni.
A legjobb trükkök, hogy ráncmentes maradjon az arc
A szarkalábak, ráncok az öregedés természetes velejárói, hiszen a bőr a kor előrehaladtával veszít rugalmasságából, kollagéntermelése csökken. Néhány tipp, amelyek segítségével késleltethető a ráncok megjelenése.

Ajánlataink