A karácsonyban az ellenállás a legnehezebb. Ellenállni a finom falatoknak, na és persze a rokonok örökös kínálgatásának. Sokan vállat vonva nyúlnak újabb és újabb szelet bejgliért, mások azonban, akik tudják, mi vár rájuk az ünnepek után, jóval óvatosabbak. Ha ön sem szeretne egy ruhaméretet hízni ezalatt a pár nap alatt, akkor legyen meg a maga karácsony-stratégiája!

Túlélni a karácsonyt? Képes rá!

Karácsonyi partik

Soha ne érkezzen éhesen a karácsonyi összejövetelekre! Ha van pár falat a pocakjában, kevesebb késztetést érez végigenni a kínálatot. Döntse el előre, hogy miből mennyit fog enni. Ha kész tervekkel érkezik, kisebb a kísértés. Ha családi rendezvényről van szó, készítsen valami egészséges harapnivalót, amit magával vihet – mintegy ajándékba. Akkor tudni fogja, hogy legalább abból biztonsággal ehet.

Céges bulik

Ne igyon sok alkoholt. Egyrészt igen kínos kollégák – esetleg beosztottak – előtt becsípni, másrészt az alkoholtól megéhezik az ember, és hajlamos olyan ételeket enni, amelyek hatástalanítják az alkoholt, ezek pedig nem éppen salátafélék. Ha céges minirendezvényről van szó, ahová mindenki vitt valamit, akkor bizony nehéz úgy nem enni, hogy senki ne sértődjön meg. Mert ha valakiéből nem eszik, az esetleg megbántva érezheti magát és úgy gondolja, nem ízletes, amit készített. Vegyen mindenből egy nagyon keveset a tányérjára és csak azt egye meg, amit viszonylag egészségesnek ítél. Szabaduljon meg a tányérjától, amint lehet, és utána csak ásványvizet szopogatva mondja a kínálóknak, köszöni, de már jóllakott.

Családi ebédek

Az évnek ebben a szakaszában valahogy összesűrűsödnek a nagy családi ebédek, ahol persze mindenki szeretne kitenni magáért. Megsérteni pedig egy házigazdát sem lehet. Tartsa távol magát mindentől, ami krémes, majonézes, habos. Igen, nem lesz könnyű. Gyorsan mérje fel a kínálatot és válasszon egy biztonságosnak ítélt fogást. (Natúr hús, sült hús, saláta.) Nagy hangon lelkesedjen azért a bizonyos ételért. Soha ne hagyja üresen a tányérját. egye meg a kiszedett étel felét, a többit hagyja ott. Ha bárki aggódna, nyugtassa meg, hogy az étel fantasztikus, finom, csak vesz néhány nagyobb levegőt, mielőtt folytatná az evést. Süteményből olyat válasszon, amely nem krémes vagy habos. Vegyen ki egy darabot, a felét egye meg, a többit pedig hagyja a tányérján.

Mozgás!

Értjük, hogy a karácsonyi teendők között nehéz időt szakítani a testmozgásra, de azért próbálja meg! A sport a legjobb kompenzáló lehetőség a bőséges ebédekkel és vacsorákkal szemben. Részesítse előnyben azokat a sportokat, amelyek évszakhoz vannak kötve. Nagyon jó és hatékony téli sport a síelés, a korcsolyázás, a snowboardozás, a jégkorongozás. Ugyan nem kifejezetten sport, de nagyon jó zsírégető a hólapátolás. Ha leszakadna az ég, ne hagyja ki ezt a remek lehetőséget! Ragadjon lapátot és repüljön a hó!

VÉKONY LÁNYOK TITKAI

JÉGFOLYOSÓ BUDAPESTEN

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.
Tavaszi gyümölcsdiéta, így érdemes belevágni!
Finomak, lédúsak és egészségesek... Használd fel az évszak ajándékait, és fogyj egészségesen!

Ajánlataink