A karácsonyban az ellenállás a legnehezebb. Ellenállni a finom falatoknak, na és persze a rokonok örökös kínálgatásának. Sokan vállat vonva nyúlnak újabb és újabb szelet bejgliért, mások azonban, akik tudják, mi vár rájuk az ünnepek után, jóval óvatosabbak. Ha ön sem szeretne egy ruhaméretet hízni ezalatt a pár nap alatt, akkor legyen meg a maga karácsony-stratégiája!

Túlélni a karácsonyt? Képes rá!

Karácsonyi partik

Soha ne érkezzen éhesen a karácsonyi összejövetelekre! Ha van pár falat a pocakjában, kevesebb késztetést érez végigenni a kínálatot. Döntse el előre, hogy miből mennyit fog enni. Ha kész tervekkel érkezik, kisebb a kísértés. Ha családi rendezvényről van szó, készítsen valami egészséges harapnivalót, amit magával vihet – mintegy ajándékba. Akkor tudni fogja, hogy legalább abból biztonsággal ehet.

Céges bulik

Ne igyon sok alkoholt. Egyrészt igen kínos kollégák – esetleg beosztottak – előtt becsípni, másrészt az alkoholtól megéhezik az ember, és hajlamos olyan ételeket enni, amelyek hatástalanítják az alkoholt, ezek pedig nem éppen salátafélék. Ha céges minirendezvényről van szó, ahová mindenki vitt valamit, akkor bizony nehéz úgy nem enni, hogy senki ne sértődjön meg. Mert ha valakiéből nem eszik, az esetleg megbántva érezheti magát és úgy gondolja, nem ízletes, amit készített. Vegyen mindenből egy nagyon keveset a tányérjára és csak azt egye meg, amit viszonylag egészségesnek ítél. Szabaduljon meg a tányérjától, amint lehet, és utána csak ásványvizet szopogatva mondja a kínálóknak, köszöni, de már jóllakott.

Családi ebédek

Az évnek ebben a szakaszában valahogy összesűrűsödnek a nagy családi ebédek, ahol persze mindenki szeretne kitenni magáért. Megsérteni pedig egy házigazdát sem lehet. Tartsa távol magát mindentől, ami krémes, majonézes, habos. Igen, nem lesz könnyű. Gyorsan mérje fel a kínálatot és válasszon egy biztonságosnak ítélt fogást. (Natúr hús, sült hús, saláta.) Nagy hangon lelkesedjen azért a bizonyos ételért. Soha ne hagyja üresen a tányérját. egye meg a kiszedett étel felét, a többit hagyja ott. Ha bárki aggódna, nyugtassa meg, hogy az étel fantasztikus, finom, csak vesz néhány nagyobb levegőt, mielőtt folytatná az evést. Süteményből olyat válasszon, amely nem krémes vagy habos. Vegyen ki egy darabot, a felét egye meg, a többit pedig hagyja a tányérján.

Mozgás!

Értjük, hogy a karácsonyi teendők között nehéz időt szakítani a testmozgásra, de azért próbálja meg! A sport a legjobb kompenzáló lehetőség a bőséges ebédekkel és vacsorákkal szemben. Részesítse előnyben azokat a sportokat, amelyek évszakhoz vannak kötve. Nagyon jó és hatékony téli sport a síelés, a korcsolyázás, a snowboardozás, a jégkorongozás. Ugyan nem kifejezetten sport, de nagyon jó zsírégető a hólapátolás. Ha leszakadna az ég, ne hagyja ki ezt a remek lehetőséget! Ragadjon lapátot és repüljön a hó!

VÉKONY LÁNYOK TITKAI

JÉGFOLYOSÓ BUDAPESTEN

Hozzászólások

Isteni diétás vacsora néhány szem paradicsomból
Találtál a hűtőben pár szem paradicsomot, és néhány tojást? Ne is keresgélj tovább, mert máris kész a diéttás vacsorád! Mutatjuk a receptet.
Gyorsabb anyagcsere – gyorsabb fogyás
Mindannyian szeretnénk kicsit gyorsítani az anyagcserénken, ám többnyire úgy gondoljuk, a megváltoztathatatlant minek bolygatni. Bár a genetikán és az életkoron valóban nagyon sok múlik, apró trükkökkel felgyorsíthatjuk a folyamatot.
Kúszás, mászás, csimpaszkodás – Ezekkel a játékokkal lesz aktív a szünidő!
Amikor vége az ovinak és az iskolának, gyermekeink számára rengeteg idő szabadul fel. Ráadásul, a nyári időszakban még több energiájuk van és a pedagógusok helyett gyakran napközben is a szülők feladata, hogy elfáradjanak.
Bemutatkozik a kultikus női sneaker
A sneaker cipő világhírűvé vált. Ma már kétségtelen, hogy az egyik legkedveltebb lábbelinek számít mind a hölgyek mind az urak részéről. De nem csak a női- és a férfilélek van oda teljesen ezekért a cipőkért, hanem univerzálisan mindenki.
6 hatásos arcpakolás nyári gyümölcsből
Egy fárasztó nap után az arcunk is felfrissülhet, regenerálódhat a nyári gyümölcsök nyújtotta kényeztetéstől.
Ha már megtörtént a baj – diéta ételmérgezés után
A bajt jobb elkerülni, de ha már bekövetkezett, okos diétával, megfelelő élelmiszerek fogyasztásával megkönnyíthetjük a gyógyulás folyamatát.
Futás melegben: erre kell figyelni!
A futásra könnyű nemet mondani. Nem szeretünk futni, ha esik az eső vagy a hó, ha fúj szél, ha túl hideg van, és persze akkor sem, ha túl meleg.
Nyáresti sütögetés hízás nélkül
A grillezésre könnyen rá lehet kapni, mert igazán kellemes program nyárestéken. Csakhogy a kései evéssel csínján kell bánni, mert a kolbászhegyek vagy a szalonna néhány pohárka borral leöblítve könnyen megbosszulja magát, főként deréktájon.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.