Ugye veled is előfordult már, hogy az ünnepek után alig jöttek rád a ruháid, és közel öt kilóval többet mutatott a mérleg? Nos, mindez néhány egyszerű trükkel megelőzhető!

5 zseniális trükk, hogy idén ne hízz el karácsonykor

1. A nagy koccintások

Gyakorlatilag már napokkal a nagy nap előtt elkezdődnek a munkahelyi és a baráti ünneplések. Szinte végtelenné válik a koccintások sora. Aztán jön az otthoni pezsgőzés, egy kis rövidital, és a desszerthez a bor. Végül aztán nyakadon a szilveszter, a koktélok, és csak a januári munkakezdéskor veszed észre, hogy rengeteg felesleg került a szervezetedbe a különféle alkoholokkal.

ÖTLET: Már az elején határozd el, hogy kontroll alatt tartod a dolgokat, és csak félig töltött poharakat veszel a kezedbe. Az otthoni ünnepléshez, pedig szerezz be diétás változatokat.

2. Óvatosan a süteményekkel

Mindannyian tudjuk, hogy ez az ünnep a töltött kalácsokról, apró kekszekről, és gyönyörű tortákról szól. Ráadásul ilyenkor nem spórolunk a cukorral, csokoládéval, aszalt gyümölcsökkel sem.

ÖTLET: Határozd el, hogy nem fogsz ötféle édességet sütni, csak kettőt, így sokkal kisebb a kísértés. Keresgélj a diétás sütemények receptjei között, hisz ha ezeket készíted el, máris sokkal egészségesebb finomságok kerülnek az asztalra. Ha vendégségbe mész, vigyél ajándékba saját szénhidrátcsökkentett desszertet, így neked is lesz miből nassolnod.

3. Hatalmas tányérok

Ilyenkor karácsonykor a háziasszonyok a legszebb terítékeket rakják az asztalra, előkerülnek a hatalmas levesestálak, nagy tányérok és roskadásig terítve az asztal.

ÖTLET: Vendégségben bátran kérj magadnak kisebb tányért. Pszichológiai kutatások szerint ugyanis sokkal nagyobb a kísértés, ha egy óriási tányér van előtted, mintha csak egy kisebb tálból csipegetsz.

4. 100 fogás egyszerre

Ha összejön a család, akkor bizony nem ritka, hogy mindenki hoz valamit, és az ételek száma szinte végtelenné válik az asztalon. Négyféle köret, ötféle hús, és persze a sütemények, pogácsák sokasága.

ÖTLET: Már az ünnepek előtt vedd kezedbe az irányítást, konkrétan mondd meg mindenkinek, ki mit hozzon. Kérj vendégeidtől salátát, húsokat, a nehezebben elkészíthető, szénhidrátcsökkentett finomságokat pedig főzd vagy süsd meg te magad. Így kontroll alatt marad a nagy trakta.

5. Nassolás vásárlás közben

Az adventi vásárok hangulata csodás, de ismerd el, hogy a nézelődés és vásárolgatás közben bizony hajlamos vagy megkívánni ezt-azt. Egy kis sült krumpli, cukros forralt bor, kürtös kalács. Pedig, ha a szívedre teszed a kezed, kiderül, nem is vagy éhes. Ettől függetlenül, mire hazaérsz teljesen degeszre eszed magadat.

ÖTLET: Ne indulj el vásárolni soha üres gyomorral. Határozd el előre, hogy csak egy dolgot kóstolsz meg: mondjuk sült kolbászt, ami nem hizlal, vagy sült gesztenyét, ami legalább egészséges.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink