Válaszd a hízás helyett a lapos hasat! Légy 50 év felett is fantasztikusan nőies és csinos! Megtudhatod, mi ennek a titka.

Így marad lapos a has a klimax után is

A változókor idején nem könnyű a kívánatos testsúlyt megtartani. Sőt! Hamarabb kerül fel a hasra az úszógumi. Van, aki beletörődik, de nem kötelező együtt élni a hasi zsírral. Nem törvényszerű a hízás a kor előrehaladtával, ezért is érdemes odafigyelni rá. Egészségügyi kockázattal is jár a túlsúly, nem csak esztétikailag nem szép. Mégis hogyan maradj szexi, nőies és csinos 50 év felett is? Mit tehetsz a hasi hízás ellen? A menopauza teljesen megváltoztatja a testet, az anyagcserét. Érdemes ebben a korban vérvizsgálatot is készíttetni. Ha egészséges vagy, akkor is érdemes életmódot váltani a klimax beköszöntével.

Miért alakul ki a hasi zsír?

Változókorban azt tapasztalhatod, hogy nem a csípőre és a combra rakódnak a plusz kilók, hanem a hasadra. Ennek oka, az alacsonyabb ösztrogénszint. Ez harmincféle hormont takar. Ezek irányítják a női test működését az alak, a külső és a ciklus tekintetében. Ezért nevezik az ösztrogént a nőiesség és a szépség hormonjának. Ez hatással van az energiaszintre, a hangulatra, a koncentrációs készségre, az ízületekre, a libidóra, a bőrre, az agy működésére is, fokozza a magnézium felvételt, védi a szívet. Az ösztrogénszint változó ebben az életszakaszban. Az egyik típusú ösztrogén, az ösztradiol szabályozza az anyagcserét és a testtömeget. Ha az ösztrogénszint csökken, az anyagcsere lelassul. Évről évre kevesebb kalória bevitelre lesz szükség. Ily módon kerül zsír a hasra. Mit tegyél?

1. Figyelj oda az étkezésre

Számold a napi bevitt kalóriákat, és 400-500 kalóriával egyél kevesebbet, mint eddig. Ez nagyjából 1500 kalória naponta, ha mozogsz is mellette.

2. A koplalás az ellenséged!

Ne koplalj! Naponta legalább 5-ször étkezz! Az étkezések kihagyása rontja az emésztést. Szokj hozzá, hogy életmódot válts, ne 1 hónap alatt akarj nagy változást elérni. A cukorháztartásod is felborulhat, még rosszul is lehetsz. Ezt ne csináld magaddal!

3. Fontos, hogy mit eszel és mikor

A legjobb, ha elmész egy dietetikushoz, aki ellát személyre szóló tanácsokkal. De fontos a rendszeres étkezés, az ételek minősége, hagyd el a cukrot és a lisztet, de legalábbis csökkentsd a mennyiségüket. Egyél sok zöldséget, gyümölcsöt is, de ha lehet, délelőtt! Sovány húst is egyél, halat, tojást, joghurtot, ha pedig vegetáriánus vagy, szintén figyelj oda a fehérjebevitelre. Figyelj oda a folyadékbevitelre is! Igyál meg napi 3 liter vizet!

4. Ne hagyd ki az étkezésből a természetes zsiradékot!

Ásványi anyagokban, vitaminokban gazdagok
Fotó: Shutterstock

Egyél magvakat, diót, vagy tökmagot, szotyit, de ne hagyd ki a napi étkezésedből az avokádót vagy az olívaolajat sem. Ezekre is szüksége van a szervezetednek, ha le akarsz adni a hasi hájból. Persze ezeknek a mennyisége is fontos, ne ess túlzásba sem! 2 evőkanál dió, 1/2 avokádó, 1 evőkanál olívaolaj bőven elegendő.

5. Rendszeresen mozogj!

Elengedhetetlen része az egészséges életmódnak a mozgás. Ezt nyilván tudod. Lassan vezesd be az életedbe, ha eddig nem tetted. A kezdeti 15-30 perc is eredmény hoz, ha minden nap csinálod. Napi 10000 lépés is alapja lehet a mozgásodnak. Heti 3×1 óra aktív mozgás már nagyon sokat segít. Ez lehet úszás, jóga, torna, vagy futás. Természetesen jó, ha kombinálod őket, és mindenképp olyan mozgást válassz, ami örömöt okoz.

6. Tapasztald meg a saját működésed

A fentiek betartásával egészen biztos, hogy karcsú maradsz vagy pedig sikerül leadnod a felesleges kilókat. Nagyon fontos, hogy figyeld meg önmagad, a tested működését, és ne kínozd magad. Legyen örömöd az egész folyamatban. Tapasztalataidról vezethetsz naplót, és figyeld meg a hangulataidat is. A jóga ebben a korban fantasztikusan jó. Lélekben is egyensúlyba hoz. A meditációt is megtanulhatod, vagy légzéstechnikákat is gyakorolhatsz. Annyira egyedi a változás minden embernél, hogy keresd meg a te saját változásod ütemét, és ne feledkezz arról az alapról, hogy szeresd önmagad! Nagyon lelkes, és jó életmódváltást! Hidd el, megéri a kitartás! Nem csak egészséges, de nagyon csinos lehetsz ebben a korban is!

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.
Tavaszi gyümölcsdiéta, így érdemes belevágni!
Finomak, lédúsak és egészségesek... Használd fel az évszak ajándékait, és fogyj egészségesen!
Felejtsd el a tésztát, így lesz tavasszal könnyebb a diéta!
Így még biztosan nem ettél káposztát! Töltsd meg mindenféle vitaminos finomsággal és tekerd fel úgy, mint egy burritot!

Ajánlataink