10 ok levendula használatára.

Mire jó a levendula?

Az illatos levendula 39 fajjal és több hibrid fajjal büszkélkedhet. Legismertebb, közönséges levendula faja az 1700-as években került Magyarországra. Kerti dísznövényként, fűszerként, és illóolajként használják. A virágainak színe kék vagy lila, a vadon előforduló fajoknál ritkán feketés lila vagy sárgás. A levendulavirágokkal töltött párnácska segíti az alvást és az ellazulást. Nyugtató teakeverékekben szintén megtalálható a növény.

  1. Aromája testi-lelki frissítő. Tartson szárított levendulacsokrokat szerte a lakásban.
  2. Gyulladáscsökkentő hatása van.
  3. Feszültségoldó, nyugtatja az idegrendszert.
  4. Megfázás esetén levendulaaromát inhalálva tisztíthatjuk a légutakat, enyhíthetjük a fertőzés tüneteit.
  5. Enyhíti a gyulladt, pattanásos bőr tüneteit, jól kezelhető vele pikkelysömör vagy ekcéma is. Enyhíti az izomfájdalmakat.
  6. Erősíti az immunrendszert.
  7. Csökkenti a korpásodás mértékét, remekül ápolja, tisztítja a hajat.
  8. Enyhíti a nőgyógyászati panaszokat.
  9. Nyugtatja a gyomrot, megakadályozza a puffadást és a görcsöket.

Így fogyott le Király Linda 3 hónap alatt -25 kilót

Diéta: Ómega-3 és ómega-6 zsírsavban gazdag étrend

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
Így kerüld el az őszi depressziót, ez a legjobb trükk
Ahogy a nyári napok véget érnek és beköszönt az ősz, szinte törvényszerű, hogy sokkal rosszabb lesz a kedvünk. De miért? És mit tegyünk ellene?
Íme a nagy bőrtípus teszt! Mutatjuk, hogy kell ápolni az arcod
A legtöbben nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen is a bőrtípusunk, így gyakran nem is olyan termékeket használunk, amelyek nekünk valók. Épp ezért érdemes ennek utánajárni!
Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.
Főtt tojás vagy lágy tojás? Melyik az egészségesebb?
A hatékony diéta titka a fehérjében és tápanyagokban dús reggeli, hiszen így egészen délig nem leszel újra éhes, így a délelőtti nassolás kimarad a napi menüből.
Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!
Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.

Ajánlataink