A dinamikus, izgalmas nemi élet – a tévhitekkel ellentétben – nem korfüggő. Míg évtizedekkel ezelőtt egy ötvenes nő már idősnek számított, napjainkban a középkorú nők második fiatalságukat élik. Határaikat feszegetik az élet minden területén, és szerencsére ez alól a szexualitás sem jelent kivételt. Bátran vállalják, hogy ötven felett ugyanúgy igénylik a szexet, a szenvedélyt és az intimitást, mint fiatalabb nőtársaik. Kérdések és válaszok a jobb szexért és a teljesebb életért.

Szex 50 felett

Kérdés: Miért más a szex 50 felett?

Válasz: meglepő módon gyakran sokkal jobban élvezik a szexet ebben a korban a nők, mint mondjuk a húszas éveikben. Ekkora már kellő önbizalommal rendelkeznek, elfogadják és ismerik a testüket. Tudják, hogy mit akarnak és azzal is tisztában vannak, hogyan érhetik azt el. A lelkük szárnyal, újra magával ragadja őket a kalandvágy, így a szexualitásban is új utak nyílnak meg előttük. Az igazság az, hogy a férfiakat nem érdekli, hogy 30, 40 vagy 50 éves a nő, a lényeg, hogy élvezze az életet.

Kérdés: A középkorú nők nehezebben jutnak a csúcsra?

Válasz: Igen, előfordulhat, hogy az orgazmushoz már nem elég egy gyors menet. A szervezet jelez, hogy valamire még vágyik, és ilyenkor nincs más teendő, mint feltárni a potenciális örömforrásokat. A különböző életszakaszokban más izgathatja fel az embert, de akár naponként is változhat, hogy mit tart őrjítően izgalmasnak. A stressz is jelentősen befolyásolhatja a szexuális együttlétet. Lehet, hogy már nem kell a gyerekekért aggódni, és munkahelyi gondok sem nyomasztják, de azért viták a legtöbb kapcsolatban előfordulnak. Az orgazmus elmaradása lehet a következménye a hormonváltozásoknak is. A csökkenő ösztrogénszint hüvelyszárazsággal járhat, ami fájdalmas közösülést eredményezhet, és ez bizony megnehezítheti a csúcsra jutást. A tesztoszteronszint csökkenése is okozhatja a szexuális vágy hiányát, bár egyelőre ez nem bizonyított.

Kérdés: Egy hosszú kapcsolatban a szex rutinná válik. Hogyan lehet újra felizzítani a szenvedélyt?

Válasz: A legtöbb embert megnyugtatja, hogy a partnere ismeri minden rezdülését, és hogy mindig ugyanaz történik az együttlétek során. Ők azok, akik idegessé, feszültté válnak, ha a partnerük valami újat szeretne kipróbálni – pedig néha nem árt a kísérletezés. Nem kell nagy dolgokra gondolni: keressenek a szexhez új helyszíneket – először csak a lakáson belül – vagy vessenek be valamilyen szexuális segédeszközt, esetleg nézzenek erotikus filmeket. Segíthet, ha a partnerek elmondják egymásnak, mire vágynak, mit szeretnének igazán az ágyban.

Kérdés: Normális, ha ebben a korban is másról fantáziál a nő szex közben?

Válasz: Igen. A nők leggyakrabban arról fantáziálnak, hogy egy idegennel szexelnek, esetleg egy ismert emberrel. Az is gyakori, hogy képzeletben két férfi szolgálja a gyönyörüket. Miért lenne ez másként 50 körül? Ezeket a gondolatokat nem kell szégyellni és leállítani sem szabad, különösen, ha egyébként a szexuális életével elégedett az illető. Más a helyzet, ha a szexuális fantáziák a valóságból menekülést jelentik. Ebben az esetben nem árt elgondolkozni azon, érdemes-e a partnerrel maradni vagy inkább tovább kellene lépni.

Kérdés: Az idősebb férfiak gyakrabban kívánják a szexet?

Válasz: A kis kék pirula megjelenése óta középkorú pároknál sokszor okoz problémát, hogy a férfi többször áll „készenlétben”, mint azt a partnere szeretné. Az egyetlen megoldás, ha ezt megbeszélik. Lehet, hogy a férfi az önbecsülését szeretné így helyreállítani, esetleg fél attól, hogy csalódást okoz a nőnek. A kapcsolatokban mindig szükség van őszinteségre és kompromisszumokra, ez alól ez a helyzet sem kivétel.

Szexi, vagy közönséges? Erre figyeljen!

5 ok, amiért a szervezetünknek szüksége van a szexre

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.

Ajánlataink