Kellenek a trükkök, hogy úgy érezzük, élünk is, nem csak fogyókúrázunk. Segítenek a kitartásban, abban, hogy ne adjuk fel, hogy lefoglaljuk a kisördögöt, aki kísértésbe vinne. Mindemellett minden lelkesítő ötletet érdemes számba venni és kipróbálni, hátha éppen az lesz a nyerő.

10 kicsit sem elcsépelt trükk, ami segít kitartani a diétában

Elfogadni, ami van

A sikeres változás kulcsa, hogy szembenézünk azzal, ami van, azaz ráállunk a mérlegre, belenézünk meztelenül a tükörbe. Meglátjuk, hogy ezek vagyunk, ezt dobta a gép. Ha képesek vagyunk elfogadással és szeretettel viszonyulni a testünkhöz, akkor a változtatás is kevésbé görcsös és idegtépő. Gyűlöletből nehéz építkezni, a mi esetünkben lebontani a véderőművet, amit magunk köré építettünk. Az öröm és az elégedettség sarkall a jobb eredményekre, a negatív beállítódás csak egyre inkább lehangolja az embert. ez legyen a mantránk: elfogadom, hogy most ilyen vagyok. Csinos a vállam, a bokám, sok szeretnivaló részlet is van rajtam. De van erőm és lelkesedésem, hogy megmutassam magamnak, jobban is nézhetek ki.

Ledobok 20 kilót

Ha ettől a feladattól összeszorul a gyomra, akkor másként kell fogalmaznia. A szavaknak nagy súlyuk van érzelmi állapotunkat illetően. ha stresszt okoznak, akkor keressünk olyat, amely semleges vagy pozitív a számunkra. Mondhatjuk azt is, hogy ledobok egy kilót, de azt hússzor. Mindjárt jobb kedve lesz az embernek, igaz?

Van kérdése?

Legyen! Amikor éppen alábbhagy a lelkesedése, akkor üljön le és tegye fel magának a következő kérdéseket. Ha abbahagyom a diétát, hogyan fogok kinézni a bikiniszezonra? Ezt akarom valóban? Ha abbahagyom a diétát, mi lesz az egészségemmel? Milyen példát mutatok a gyerekeimnek? Ilyen volt fotó fotózza le magát, nyomtassa ki vagy tartsa a telefonjában azt a képet, amin rémesen kövérnek látja magát. Amikor lejtőre kerül a fogyókúrázásban, vegye elő a képet, erőt fog adni.

Reggeli mozgás a nyerő

Kutatók megállapították, hogy ha reggel sportolunk, akkor 45 perc közepes vagy intenzív mozgás csökkenti a motivációt az evésre. Ha már megizzasztottuk magunkat, igazán kár tönkretenni a munkánkat. A séta tökéletes ha berzenkedik mindenféle edzőtermi mozgástól, lássuk be, ilyen is van, nem mindenki szereti a közösségi sportolást, akkor maradjon a sétánál. Napi fél-egy óra séta tökéletesen fitten tartja, megőrzi a lába izomerejét. A tempón meg mindig lehet gyorsítani, már ha megállt a fogyás.

A bőséges reggeli is nyerő

A Tel-avivi Egyetem Orvosi Központjának vizsgálata megállapította, hogy azok a fogyókúrázók, akik gazdag, bőséges reggelit ettek, amely még egy kis édességet is tartalmazott, többet fogytak a nyolc hónapos vizsgálat alatt, mint azok, akik szerényebb reggelit fogyasztottak.

Ökölbe szorul a keze?

Az bizony segíthet! egy 2011-ben készült tanulmány úgy találta, hogy az emberek akkor jobban tudták uralni az őket ért impulzusokat, amikor ökölbe szorították a kezüket legalább 30 másodpercig.

Kritikus 10 perc

Az evés iránti sóvárgás, vágyakozás rendszerint 10 perc alatt elmúlik. Ezt a kritikus 10 percet kell áthidalni egy beszélgetéssel, egy sétával, meditációval vagy körömlakkozással.

A fehérjeturmix segít!

A magas fehérjetartalmú turmixok hatékony segítséget jelentenek a fogyókúrában. Vízzel összekeverve, ha elég sűrűre hagyjuk, akkor kellemes, pudingszerű desszert lehet belőle. Erre esküszik Bobby Brown is, a kozmetikai márka alapítója.

Kistányér az adag

Soha ne egyen tálból, dobozból, tepsiből, sőt az asztalra is csak a kistányérnyi adagot tegye. Ezzel eleve nem ad lehetőséget magának a túlevésre. A maradékot azonnal tegye vagy csomagolja el, lehetőség szerint kis adagokban.

Mindig legyen jutalom!

Minden öt leadott kiló után tűzzön ki egy szívének kedves jutalmat, 10 kilónál már nagyobbat is lehet. A végső cél elérését pedig mindenképpen meg kell ünnepelni. Persze nem evéssel, jó, nem is feltétlenül hegymászással, de egy piszok szexi ruhával mindenképpen!

Vigyázzon velük! 10 úszógumi-növelő étel és ital

 

Hozzászólások

Karácsony előtt is jól jöhet: a csendterápia titka
Túl egyszerű, hogy igaz legyen?! Egy terápia, amire nem kell vagyonokat költenünk, nem igényel drága eszközöket, mégis hihetetlenül sokat tesz a mentális-, lelki,- és testi egészségünkért.
Ajándékötletek sportrajongó rokonoknak, barátoknak!
A szokásos ékszer, ruha és ajándékutalvány helyett idén váltson sportosra! Amennyiben van a családban sportrajongó családtag, lepje meg valami, a hobbijához jól köthető ajándékkal. Ne feledje, ha sportot ajándékoz, egészséget is ajándékoz!
Edzés kardiógépekkel, mutatjuk, hol rontod el!
Gyakori hibák az edzés során, amelyekre érdemes figyelni.
Diós karácsonyi keksz cukor- és lisztmentesen
Ezt az ünnepi hangulatot idéző könnyű, omlós, liszt- és cukormentes finomságot egyszerűen nem lehet elrontani. Az illata betölti majd az egész lakást, és jobb, ha eldugod, hogy ne egye meg a család egyszerre.
Készülj fel már a diéta előtt! Hasznos tudnivalók a fogyókúráról
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, akkor nemcsak a kilók fogyatkozására számíthat, de sok egyéb kísérőjelenséggel is találkozik majd.
Egészséges alternatívák a karácsonyi sütés-főzéshez
Az ünnepekre készülődés elmaradhatatlan része a legtöbbször a háziasszonyokra háruló ötletelés: mi is legyen a karácsonyi menü, mivel várjuk a vendégeket. A hagyományos konyhát kedvelő családokban is felmerül időnként az igény, hogy a nehéz, a gyomrot megterhelő ételek és sütemények mellett könnyebb, egészségesebb ínyencségek is legyenek az étlapon. Ahol pedig eleve van olyan családtag, aki valamilyen speciális diétára van fogva, még körültekintőbben kell megválogatni, mi kerül az ünnepi asztalra.
Immunerősítés a téli hideg előtt: ezt kell tenned most
Az immunerősítés egyik meghatározó alappillére a vitaminok és ásványi anyagok bevitele, de néhány életmódbeli változtatással is sokat tehetsz azért, hogy a lehető legegészségesebben vészeld át a telet.
A tél diétás kedvence: 10 perces mákmuffin
Fogyókúra idején sokszor vágyakozol az édesség után? Ne tedd, mert a lemondásokkal teli diéta sokkal kevésbé hatékony! Nyugodtan ehetsz finomságokat, csupán olyan desszertet kell választanod, amiben kevés a finomított szénhidrát.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.