Kellenek a trükkök, hogy úgy érezzük, élünk is, nem csak fogyókúrázunk. Segítenek a kitartásban, abban, hogy ne adjuk fel, hogy lefoglaljuk a kisördögöt, aki kísértésbe vinne. Mindemellett minden lelkesítő ötletet érdemes számba venni és kipróbálni, hátha éppen az lesz a nyerő.

10 kicsit sem elcsépelt trükk, ami segít kitartani a diétában

Elfogadni, ami van

A sikeres változás kulcsa, hogy szembenézünk azzal, ami van, azaz ráállunk a mérlegre, belenézünk meztelenül a tükörbe. Meglátjuk, hogy ezek vagyunk, ezt dobta a gép. Ha képesek vagyunk elfogadással és szeretettel viszonyulni a testünkhöz, akkor a változtatás is kevésbé görcsös és idegtépő. Gyűlöletből nehéz építkezni, a mi esetünkben lebontani a véderőművet, amit magunk köré építettünk. Az öröm és az elégedettség sarkall a jobb eredményekre, a negatív beállítódás csak egyre inkább lehangolja az embert. ez legyen a mantránk: elfogadom, hogy most ilyen vagyok. Csinos a vállam, a bokám, sok szeretnivaló részlet is van rajtam. De van erőm és lelkesedésem, hogy megmutassam magamnak, jobban is nézhetek ki.

Ledobok 20 kilót

Ha ettől a feladattól összeszorul a gyomra, akkor másként kell fogalmaznia. A szavaknak nagy súlyuk van érzelmi állapotunkat illetően. ha stresszt okoznak, akkor keressünk olyat, amely semleges vagy pozitív a számunkra. Mondhatjuk azt is, hogy ledobok egy kilót, de azt hússzor. Mindjárt jobb kedve lesz az embernek, igaz?

Van kérdése?

Legyen! Amikor éppen alábbhagy a lelkesedése, akkor üljön le és tegye fel magának a következő kérdéseket. Ha abbahagyom a diétát, hogyan fogok kinézni a bikiniszezonra? Ezt akarom valóban? Ha abbahagyom a diétát, mi lesz az egészségemmel? Milyen példát mutatok a gyerekeimnek? Ilyen volt fotó fotózza le magát, nyomtassa ki vagy tartsa a telefonjában azt a képet, amin rémesen kövérnek látja magát. Amikor lejtőre kerül a fogyókúrázásban, vegye elő a képet, erőt fog adni.

Reggeli mozgás a nyerő

Kutatók megállapították, hogy ha reggel sportolunk, akkor 45 perc közepes vagy intenzív mozgás csökkenti a motivációt az evésre. Ha már megizzasztottuk magunkat, igazán kár tönkretenni a munkánkat. A séta tökéletes ha berzenkedik mindenféle edzőtermi mozgástól, lássuk be, ilyen is van, nem mindenki szereti a közösségi sportolást, akkor maradjon a sétánál. Napi fél-egy óra séta tökéletesen fitten tartja, megőrzi a lába izomerejét. A tempón meg mindig lehet gyorsítani, már ha megállt a fogyás.

A bőséges reggeli is nyerő

A Tel-avivi Egyetem Orvosi Központjának vizsgálata megállapította, hogy azok a fogyókúrázók, akik gazdag, bőséges reggelit ettek, amely még egy kis édességet is tartalmazott, többet fogytak a nyolc hónapos vizsgálat alatt, mint azok, akik szerényebb reggelit fogyasztottak.

Ökölbe szorul a keze?

Az bizony segíthet! egy 2011-ben készült tanulmány úgy találta, hogy az emberek akkor jobban tudták uralni az őket ért impulzusokat, amikor ökölbe szorították a kezüket legalább 30 másodpercig.

Kritikus 10 perc

Az evés iránti sóvárgás, vágyakozás rendszerint 10 perc alatt elmúlik. Ezt a kritikus 10 percet kell áthidalni egy beszélgetéssel, egy sétával, meditációval vagy körömlakkozással.

A fehérjeturmix segít!

A magas fehérjetartalmú turmixok hatékony segítséget jelentenek a fogyókúrában. Vízzel összekeverve, ha elég sűrűre hagyjuk, akkor kellemes, pudingszerű desszert lehet belőle. Erre esküszik Bobby Brown is, a kozmetikai márka alapítója.

Kistányér az adag

Soha ne egyen tálból, dobozból, tepsiből, sőt az asztalra is csak a kistányérnyi adagot tegye. Ezzel eleve nem ad lehetőséget magának a túlevésre. A maradékot azonnal tegye vagy csomagolja el, lehetőség szerint kis adagokban.

Mindig legyen jutalom!

Minden öt leadott kiló után tűzzön ki egy szívének kedves jutalmat, 10 kilónál már nagyobbat is lehet. A végső cél elérését pedig mindenképpen meg kell ünnepelni. Persze nem evéssel, jó, nem is feltétlenül hegymászással, de egy piszok szexi ruhával mindenképpen!

Vigyázzon velük! 10 úszógumi-növelő étel és ital

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Miért tökéletes a cukkini egy diétához?
10 óriási változás, ha rendszeresen úszol
Kiváló módja annak, hogy tegyünk az egészségünkért: egy óra úszás majdnem annyi kalóriát éget el, mint a futás, anélkül hogy bármilyen negatív hatással lenne a csontokra és az ízületekre.
15 kilót fogyott Brigi, mert rájött, hol nem szabad hibázni
Molnár Brigitta táncosnak készült, de egy sérülés miatt meghiúsult az álma. Miután abbahagyta a sportot, három hónap alatt 15 kilót hízott. Többek között a saját diétázós csalódásai miatt kezdett el táplálkozási tanácsadással foglalkozni.
A legjobb trükkök, hogy ráncmentes maradjon az arc
A szarkalábak, ráncok az öregedés természetes velejárói, hiszen a bőr a kor előrehaladtával veszít rugalmasságából, kollagéntermelése csökken. Néhány tipp, amelyek segítségével késleltethető a ráncok megjelenése.
10 perces diétás barackleves - ennél jobb a melegben nem kell!
A nyár legízletesebb gyógyító gyümölcse a barack. Ez a rostokban gazdag, lédús csemege tisztítja és méregteleníti az egész testet és rengeteg variációban elkészíthető. Most egy levest készítettünk belőle.
Fogyás 3 fázisban: így használd a dinnyediétát
Képtelenség ellenállni ennek a zamatos és édes finomságnak nyáron, és szerencsére nem is kell, hiszen még a fogyókúrát is segíti: egy hét alatt akár négy kilótól is megszabadulhatsz!
Így ismerheted fel, ha kapcsolatfüggő vagy
Egy új szerelem mindenkinek felborítja a napi rutinját. Nincs abban semmi rossz, ha rajongásig szereted a párodat, és igyekszel minél többet vele lenni. Mégis van egy határ, amin nem érdemes átlépni.
5 perces jeges nyári nasi, ha diétázol
Fagylalt helyett is szuper megoldás, ha nyáron is figyelsz a vonalaidra, ráadásul pillanatok alatt elkészül. Egy baj van csak vele, nem tudsz eleget készíteni belőle.

Ajánlataink