A folyamatos stressz és rohanás mellett nehéz elérni, illetve megtartani a kívánt testsúlyt… Ám korántsem lehetetlen!

5 tipp, hogy a munkahelyeden se rontsd el a diétádat

Minden napod rengeteg munkával telik, az állandó rohanás miatt épp csak arra van időd, hogy bekapj valamit a büfében? Ezen érdemes változtatni! Nem könnyű, de apró lépésekben sikerülni fog!

A stressz ellen

Időről időre próbálj kikapcsolni. Ilyenkor állj fel az asztalodtól, és pár percre menj ki a szabad levegőre. Ha erre nincs lehetőséged, akkor tegyél egy rövid sétát az épületben, vagy nyisd ki az ablakot, és szippants egy kis friss levegőt. Csak önmagadra figyelj, és lélegezzen mélyeket.

Mi legyen az ebéd?

Ha a munkahelyi büfében van saláta, akkor ez legyen a köret a szárnyas vagy hal mellé. Ha az épületben nincs menza, akkor a hétvégén próbálj megfőzni egy nagyobb adagot, amit aztán szétporciózva el tudsz vinni magaddal. Ha salátát is készítesz, figyeljen arra, hogy az öntetet csak közvetlenül fogyasztás előtt add hozzá.

Alma a fiókban

A főétkezések közötti éhségérzetet egy-egy alma, banán, narancs, répa vagy pár szem korpás keksz is tökéletesen képes megszüntetni.

Frissítő tea

Minden diétázó életében eljön az a pillanat, amikor úgy érzi, az életét adná egy szelet sütiért. Ilyenkor segít egy csésze mézes tea! A ginszeng például mentálisan élénkebbé tesz, csakúgy mint a Rooibos.

Szabad egy kis csokit?

Fogyókúra és csokoládé? Bizony nem összeférhetetlenek! Az étcsokoládé antioxidáns hatású anyagai segítenek stressz esetén, és javítanak az ember hangulatán. Mindemellett azért csak mértékkel szabad fogyasztani: ha fogyókúrázol, akkor naponta maximum 2-3 kocka magas kakaótartalmú csoki megengedett!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezért fogyott le Alexandra: "30 kiló plusszal nem tudnék a lányom után futni"
Amikor végre szíve alatt hordhatta várva-várt kisbabáját, Alexandra mindent megengedett magának. Aztán szembesült a kilók növekvő számával, így megtette élete első újévi fogadalmát, és azóta nem is tért le a fogyás útjáról.
Hiába sportolsz, nincs változás? Ez a 6 edzéshiba gátolhat a fejlődésben
Van néhány tipikus edzéshiba, amelybe szinte mindenki beleesik, legyen bár kezdő vagy haladó. Talán te is éppen egy ilyen baki miatt nem látod az áhított eredményt...
Villámgyors sminktrükkök a forróságra: ragyogj 2 perc alatt!
Elaludtál vagy rohansz valahova, netán egyáltalán nem szeretsz a sminkeléssel pepecselni? Akkor ezek a praktikák segítenek abban, hogy csupán két perc alatt friss és tökéletes legyen a külsőd!
 Fogyás három fázisban: diétázz dinnyével
Képtelenség ellenállni ennek a zamatos és édes finomságnak nyáron, és szerencsére nem is kell, hiszen még a fogyókúrát is segíti: egy hét alatt akár négy kilótól is megszabadulhatunk!
Miért tökéletes a cukkini egy diétához?
Egy kis nyalánkságot készítenél belőle? Arra is van két nagyszerű receptünk!
10 óriási változás, ha rendszeresen úszol
Kiváló módja annak, hogy tegyünk az egészségünkért: egy óra úszás majdnem annyi kalóriát éget el, mint a futás, anélkül hogy bármilyen negatív hatással lenne a csontokra és az ízületekre.
15 kilót fogyott Brigi, mert rájött, hol nem szabad hibázni
Molnár Brigitta táncosnak készült, de egy sérülés miatt meghiúsult az álma. Miután abbahagyta a sportot, három hónap alatt 15 kilót hízott. Többek között a saját diétázós csalódásai miatt kezdett el táplálkozási tanácsadással foglalkozni.
A legjobb trükkök, hogy ráncmentes maradjon az arc
A szarkalábak, ráncok az öregedés természetes velejárói, hiszen a bőr a kor előrehaladtával veszít rugalmasságából, kollagéntermelése csökken. Néhány tipp, amelyek segítségével késleltethető a ráncok megjelenése.

Ajánlataink