Narancsbőr, más néven: cellulit. Igazán hatékonyan inkább megelőzni lehet, ha már kialakult, akkor csak nagyon komoly harccal tudunk vele szembeszállni. A küldetés nem lehetetlen, de kitartást igényel.

Eredményes cellukúra

A legtöbb nőnek nem kell elmagyarázni, mi is az a cellulitisz. Millióan ismerjük a kis göröngyök, dudorok, a narancshéjra emlékeztető bőr problémáját. nem véletlenül hívják más szóval narancsbőrnek. A cellulitisz alapvetően kötőszöveti probléma. Azért alakul ki, mert a sejtekben túl sok méreg- és salakanyag halmozódik fel. A megrekedt anyag fő tömege a salakanyagon kívül víz. Főleg a csípő és a combok tájékán alakul ki, és olyannyira népbetegséggé vált, hogy már kamaszkorú lányokon is jelentkezik.

Ennek oka elsősorban a helytelen életmód, a rossz táplálkozás és a mozgás hiánya. nagyanyáink vagy dédanyáink még nem szenvedtek ilyen mértékben a narancsbőrtől. A túl sok gyors- és műanyag étel, a sós vagy cukros nassok, a számítógép előtti gubbasztás meghozta az eredményét. A mai nők 90 százalékát érinti a cellulitisz problémája. Hétköznapi fogyókúra ezen a bajon bizony nem segít. Hiába a csökkentett kalóriamennyiség, ettől a kis göbök nem tűnnek el. Ahhoz, hogy a bőr feszesebbé, simább felületűvé váljon, rostban, természetes anyagokban gazdag, lédús étrendre van szükség. Valamint arra, hogy minden műanyag ételt kiiktassunk a táplálkozásunkból. A helyes étrend mellett természetesen szükség lesz némi mozgásra és kiegészítő kezelésekre is.

Az étrend

Ha fel akarjuk venni a harcot a cellulitisz ellen, kerüljük az alábbiakat:

  • gyorsételek,
  • zacskós levesek,
  • félkész ételek,
  • előre csomagolt ételek,
  • bő zsírban sült ételek,
  • fehér lisztből és fehér cukorból készült ételek,
  • szénsavas üdítők, szörpök, gyümölcslevek,
  • vákuumozott felvágottak.

Nagyon fontos, hogy az ételeinket saját magunk készítsük el. Így felügyelhetjük az alapanyagokat, a mennyiségeket, az elkészítési módokat. Az étrend legyen rostban gazdag. Ez azt jelenti, hogy előnyben kell részesíteni a teljes kiőrlésű lisztből készült termékeket. A teljes kiőrlésű pékáruk – különösen a magokkal dúsítottak –, a tésztafélék rostban gazdagok, lassabban szívódnak fel, hosszabb időn át tartó teltségérzetet okoznak. Lehetőleg minden étkezése tartalmazzon zöldségeket. Délután háromig inkább nyersen, utána pedig párolva fogyassza ezeket. Este a szervezet már a párolt zöldségeket dolgozza fel könnyebben.

A szénhidrát fogyasztását teljes kiőrlésű termékekre korlátozza. Nem kell teljesen lemondania a szénhidrátokról, de ügyeljen a minőségre. Étrendjébe 4 héten keresztül leginkább sovány húsokat iktasson be, de kerülje a tejtermékeket – kivéve a kefirt és a joghurtot. A tejtermékek zsírtartalmuk és hosszas felszívódási idejük miatt nehezítik az emésztést, könnyen elsavasítják a szervezetet és akadályozzák a méregtelenítést.

Igya magát tisztára!

Elengedhetetlen, hogy naponta 2,5-3 liter folyadékot elfogyasszon. Ez legyen cukormentes tea vagy tiszta ásványvíz. A savasodás veszélye miatt kerülje a szénsavas italokat. A folyadék azért fontos, mert ha a méreganyagok bekerülnek a nyirokrendszerbe, valahogyan távozniuk kell. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha sokat iszik és ennek hatására tisztul a teste.

BARNA RIZZSEL A NARANCSBŐR ELLEN? IGEN!

HIDEG NAPOK, FORRÓ FÜRDŐK

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink