Számos kifogással állhatunk elő, miért is nem kezdünk diétázni. Most azonban még a leglustábbaknak is nyújtunk alternatívát annak érdekében, hogy megszabaduljanak pár kilótól

6 fogyitipp, ha úgy érzi eluralkodott magán a lustaság

Vásároljon gyorsabban!

Ahelyett, hogy éhgyomorra, hosszasan kóvályogna egy szupermarket polcai között, egyen vásárlás előtt és készítsen bevásárlólistát. Ragaszkodjon a listához, ne vegyen olyasmit, amit nem jegyzett fel. Ne vásároljon semmiből nagyobb kiszerelést csak azért, mert olcsóbb, és ne csábuljon el grátisszal csalogató jégkrémes dobozokat vagy chipses zacskókat látva. Vásároljon teljes kiőrlésű termékeket, tejtermékből a soványat, kóla helyett az ásványvizet.

Készítsen nassokat!

Ne rohanjon a büfébe vagy a sarki boltba, amikor támad a délutáni falásroham. Gondolkodjon előre. A hétvégi bevásárlásnál vegyen joghurtot, gyümölcsöket, natúr mandulát. tartson a táskájában mindig egy kis mandulát, reggelente dobjon be egy almát vagy egy pohár joghurtot. Az is jó megoldás, ha már hétvégén készít egy kis műanyag dobozban összevágott zöldségeket, reggel pedig pár perc alatt főz egy tojást. Egy tojás zöldségekkel remek délutáni nass, fehérjében, rostokban gazdag, kalóriában szegény, mégis hosszú időre eltelít.

Egyen egész héten maradékot!

Főzzön előre már vasárnap! Nem kell semmi különösre gondolni. Süssön le akkora adag csirke-, pulykamellet vagy pulykamellcsíkokat, amekkora egész hétre, de legalábbis csütörtökig elég lehet, valamint készítsen annyi rizst és párolt zöldséget, amennyi elég a húshoz. Így megvan az ebédje szinte egész hétre előre, nem csábul el, nem fogyaszt nagyobb adagokat a szükségesnél. A változatosság kedvéért néha ízesítheti a húst mustárral vagy párolt zöldség helyett felbonthat egy zacskó előre elkészített nyers salátát.

Öltözzön sikerhez!

Vásároljon magának dögös edzőcipőt vagy csinos tornaszerelést. Ez meghozza a kedvet a mozgáshoz, ráadásul motivál arra, hogy minél jobban mutasson bennük. A folyamatosan szem előtt lévő edzőcipő szinte szuggerál, hogy felhúzzuk és megmozduljunk!

Edzés a tévé előtt

Miközben kedvenc sorozata megy, chips rágcsálása helyett végezzen inkább felüléseket vagy kitöréseket. Ha van lehetősége rá, ruházzon be egy elliptikus trénerre vagy egy szobakerékpárra, így azokon is edzhet tévézés közben. Legyen szó akár csak napi 20-30 percről, máris több kalóriát égetett el, mint szimpla ücsörgéssel.

Esti nass

Annak érdekében, hogy ne tömjön magába tévénézés közben egy zacskó chipset vagy egy tábla csokit, ne is tartson otthon ilyesmit. Tegyen inkább kis tálkába napraforgómagot vagy natúr mandulát, esetleg vaj és só nélküli pattogatott kukoricát. Esetenként engedélyezhet magának kevéske parmezán sajtot és pár szem olajbogyót. Ezek az intenzív ízek miatt jobban telítenek.

Help! Nem hajlandó sportolni a gyerekem!

10 tipp a teljesebb életért

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.

Ajánlataink