Fogyni mindenki gyorsan és hatékonyan szeretne. Ha már az alapokkal tisztában van, adunk néhány extratippet, melyek segítségével extrém módon felpörgetheti a súlyvesztés folyamatát!

9 tippel a gyorsabb fogyásért

1. Vezessen táplálkozási naplót!

Ha minden egyes falatot, ami a szájába kerül, feljegyez, az egyszerre többféle kontrollt is biztosít. Egyrészt ellenőrizheti, milyen gyakran eszik, másrészt számszerűsített adatokkal szembesülhet, rögzíti, hány kalóriát is vitt be a szervezetébe. Könnyen előfordulhat, hogy a részletesen vezetett napló túlevéssel és a mozgás teljes hiányával szembesíti.

2. Tévézés egy kicsit másképp

Felejtse el a felvételről nézendő műsorokat, és kivételesen ne tekerje el a reklámokat. sőt használja ki ezeket a pár perces blokkokat. Az egyik alatt végezzen felüléseket, a másik alatt nyomjon pár fekvőtámaszt, a harmadik alatt hajtson végre néhány kitörést.

3. Fogyasztó társadalmi élet

Iratkozzon fel hírlevelekre, csatlakozzon internetes, fogyókúrás vagy sportos csoportokhoz. itt nem csak megoszthatják egymással a tapasztalataikat, de motivációra is lelhetnek. Lelkesíthetik, biztathatják egymást, de legfőképpen kicsit generálhatják az egészséges versenyszellemet. Kisebb eséllyel hagy ki edzéseket vagy fordul esténként az édességek felé, ha van a háta mögött egy lelkesítő csapat.

4. Mondjon le a magas zsírtartalmú ételekről!

Az 5 legzsírosabb étel:

  • Krémes sütemény
  • Fagylalt
  • Chips
  • Cukorral dúsított édesség
  • Hasábburgonya

Igyekezzen úgy táplálkozni, hogy heti két alkalomnál többször ne egyen az említett élelmiszerekből. Ha mégis, akkor csak fél adagot, és fogyasszon a kártékony ételek mellé zöldséget, gyümölcsöt.

5. Napi 5 perc is elég!

Mozogjon akkor, amikor ideje van. Ha csak öt perc, akkor végezzen öt percig kitöréseket és felüléseket. Ha csak tíz perce van, hulahoppkarikázzon vagy hasizmozzon, esetleg végezzen lábemeléseket. Ha nem kardio-, hanem alakformáló tevékenységeket végez, azok is lehetnek 5-10 kiszorított percben is hatékonyak. Használjon ki minden percet! Ha naponta csak 3-4-szer sikerül találnia 5 percet a mozgásra, akkor egy nap akár 120 kalóriát is elégethet a talált szabad percekben.

6. Éljenek a mini erősítő edzések!

Az alakformáló gyakorlatok mellett napi 5-10 percet szánjon extra erősítő gyakorlatokra. 10-20 fekvőtámasz tusolás előtt, míg melegszik a víz, 20 guggolás a reggeli zuhany előtt, 5 négyütemű gyakorlat, rögtön ébredés után, hogy beinduljon az anyagcsere. Ezeknek a gyakorlatoknak a számát fokozatosan növelje, így erősödhet az állóképessége.

7. Szeresse a lépcsőt!

Napi 2-3 percnyi lépcsőzéssel megelőzhető az éves átlagos súlygyarapodás. Ez átlagosan 2 kilogramm évente, kortól és nemtől függetlenül. Ám míg a férfiak leginkább a derekukra lerakódott zsírtól kímélhetik meg magukat a lépcsőzéssel, addig a nők a hasi zsír lerakódását akadályozhatják meg, ha lift helyett a lépcsőt használják.

8. Ne spóroljon a lépésszámlálón!

Egyáltalán nem csak divatos kiegészítő vagy időszakos hóbort. A lépésszámláló nagyon hasznos kis készülék bárkinek, aki fogyni szeretne vagy egyszerűen csak meg akarja őrizni a súlyát. Napi 2500 lépéssel, visszafogott étkezéssel (1500-1600 kalória/nap) egy év alatt gond nélkül leadhat akár 8 kilogrammot is.

9. Aludja magát vékonyra!

Ha a szervezet kipihent, akkor nincs szüksége pluszenergiára. A kialvatlan szervezet azonban szénhidrát után sóvárog, hiszen valahonnan energiát kell szereznie. Ha azonban sikerül legalább 7, de inkább 8-9 órát nyugodtan aludnia, akkor a teste mentesül a cukor- és szénhidrátsóvárgás, ezzel együtt pedig a nassolás és a túlevés alól.

8 ÉTEL, AMI GYORSÍTJA A FOGYÁST

ÍGY CSINÁLTÁK: 4 MAGYAR ÉNEKESNŐ LÁTVÁNYOS FOGYÁSA

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink