Az egészséges mértékű fogyás egyet jelent a lassú, egyenletes tempóban történő súlycsökkenéssel. Ám ilyenkor is vannak praktikák arra, hogy ez a folyamat egy kicsit hatékonyabb legyen. Vess be minden nap egy trükköt!

8 étel, ami segíti a fogyást

Alma

Egy közepes darab almában mindössze 95 kalória van, és 4 gramm rostot tartalmaz. Ez viszonylag magas rostmennyiség a kalóriaértékhez képest. Ennek abból a szempontból van jelentősége, hogy ezáltal az alma könnyen és hosszú időre eltelít, kiválóan alkalmas az étkezések közötti éhség csillapítására. Ha almával nassolsz, biztos lehetsz benne, hogy a súlyod nem fog gyarapodni.

Zabpehely

A valódi, natúr zabpehely az egyik legjobb reggeli. Lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, így több órán keresztül jóllakottságérzést biztosít, megakadályozza a délelőtti nassolási, falási rohamokat, ezáltal teljesen optimalizálható az ebéd mennyisége is. A zabpehely és a zabkorpa egyaránt kíméli a vércukorszintet is, sokkal egészségesebbek, mint például egy szelet fehér kenyér reggelire. A valódi zabpehely és zabkorpa nem keverendő össze a színes dobozokban árult müzlikkel, pelyhekkel! A legjobb, ha bioboltban vásárolunk natúr változatokat.

Édes magvas-zabpelyhes reggelik, hogy lendületesen induljon a nap

 

Leves

Egy kutatás szerint azok az emberek, akik a főétkezéseiket egy csésze zöldséglevessel kezdik, 20 százalékkal kevesebbet fogyasztanak a második fogásból, mint azok, akik kihagyják a leveses előételt. Ebédre egy csésze zöldségleves – tészta, csipetke, rántás, habarás nélkül – kellemesen eltelíti a gyomrot, remek folyadékforrás, a zöldségeknek köszönhetően tele vitaminnal. Valóban sokkal kevesebbet fogunk kívánni a második fogásból. Így könnyebben tarthatjuk magunkat a diétánkhoz, hiszen egy leves után sokkal laktatóbb a saláta, mint pusztán éhgyomorra.

 

Egészséges desszertek

A szervezetnek időnként szüksége van egy kis édességre. Nem mintha a cukor fogyasztása hasznos lenne a fogyókúrában, egyszerűen arról van szó, hogy ha teljesen eltiltjuk magunkat az édes ételektől, egy idő után csak ezekre fogunk gondolni. Hetente néhány alkalommal 1-2 kocka magas kakaótartalmú csoki, egy kis túró rudi vagy egy kis adag házi készítésű desszert beleférhet a súlycsökkentő étrendbe is.

 

3 édesség, amit fogyni vágyóként is nyugodtan ehetünk

 

Gombafélék

A gombafélék lehetnének a diétás étrendek legnagyobb csodái. Ha például megeszünk két-három nagyobb fej gombát párolva vagy grillezve, az éppen annyira laktat, mintha egy szelet – méretre, mennyiségre, ránézésre azonos – sült húst fogyasztanánk el. A gomba azonban nagyon kis kalóriatartalommal rendelkezik, így ugyanakkora mennyiséggel, ám jóval kevesebb energiabevitellel lakhatunk jól. A gombafélék ráadásul nagyon egészségesek is!

Tojás

Ha valaki tojást reggelizik, kétszer annyi ideig lehet jóllakott, mintha ugyanazt a kalóriamennyiséget mondjuk egy zsemlével vagy egy szelet kenyérrel vitt volna be a szervezetébe. Reggelire egy tojás sok zöldséggel, salátával nagyon egészséges fogás, hatása pedig sokáig kitart.

 

Paradicsomlé egy kevés erőssel

Ha étkezés előtt fél órával megiszunk egy pohár paradicsomlevet pár csepp tabascóval vagy egy csipetnyi csípős pirospaprikával, az olyan erőteljes teltségérzetet okoz, hogy a főfogásból kevesebbet kívánunk majd enni. A paradicsomlének – főleg a házinak – nagyon alacsony a kalóriatartalma, ennek ellenére nagyon egészséges. Az erős paprika serkenti az anyagcserét és a szervezet zsírégetési folyamatait.

 

Ezért érdemes minden nap paradicsomot enni!

 

Mandula

Rágjunk, rágjunk, és űzzük el az éhséget! A mandulában az a jó, hogy sokáig lehet rágcsáni, nem lehet csak úgy félig megrágott állapotban lenyelni. Szemenként fogyasszuk. Nagyon jó kis délutáni nass, amikor az agynak energiára van szüksége, hogy a nap hátralévő részében erőre kapjon. A mandula illóolajai ráadásként olyan hormonokat szabadítanak fel, amelyek jóllakottságérzést okoznak, így remek módja a vacsora idejéig beköszöntő éhség elűzésének.

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink