HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg darált mák
- 10 dkg kókuszreszelék
- 4 tojás
- 3 ek. kókuszolaj
- 2 db nagy alma, nagy lyukú reszelőn lereszelve vagy négy kisebb
- 10 dkg eritrit vagy más diétás édesítő
- 2 tk. fahéj
- 2 dl víz vagy tej/mandulatej
- 2 tk. sütőpor
- 10 dkg dió vagy mandula, elszeletelve, a tetejére
ÍGY KÉSZÍTSD EL:
1. Melegítsd be a sütőt 180 Celsius fokra, utána bélelj ki sütőpapírral egy csatos tortasütő formát!
2. Válaszd szét a tojásokat, majd a fehérjéket az eritrittel verd kemény habbá!
3. Keverd össze a tojássárgájákat a darált mákkal, kókuszolajjal, kókuszreszelékkel, sütőporral!
4. A lereszelt almát ízesítsd fahéjjal, eritrittel, majd keverd a mákos masszához! (Ha netán túl kemény lenne, pici vízzel hígíthatod). A keményre vert fehérjét óvatosan forgasd bele a tésztába.
5. A tésztát öntsd az előkészített formába, s szórd meg bőven a tetejét szeletelt dióval!
6. Told a sütőbe 40-45 percre! Először csak alsó sütéssel, az utolsó 15 percben alsó-felső állásban süsd. Akkor van kész, amikor a teteje már szép aranybarna.
EZ IS ÉRDEKELHET:
- Diétázol? Süss túróból palacsintát!
- Zabpelyhes lett a túrógombóc, ebből bátran ehetsz
- Diétás répatorta: liszt és cukor nélkül is isteni
- Felejtsd el a sültkrumplit: itt a diétás cukkiniropogós