Vissza az alapokhoz: a klasszikusnak számító és bevált fogyókúrás tippek sosem mennek ki a divatból. Mégpedig azért nem, mert hatékonyak, és valóban segítik a fogyást. Legyen hű a klasszikusokhoz és fogadja meg a 7 legősibb diétás tanácsot!

Minden idők 7 legjobb fogyitippje

1. SOHA NE HAGYJA KI A REGGELIT!

Az egyik legősibb, legtipikusabb és legtöbbet hangoztatott aranyszabály. Mégsem unjuk. Sőt! rendületlenül biztatunk mindenkit a reggeli étkezésre. Nemcsak azért, mert pár finom falattal jobban indul a nap, hanem, mert egy kiegyensúlyozott reggeli beindítja az anyagcserét, segít elkerülni az ebéd előtti vagy alatti túlevést, és általánosságban csökkenti a napközben bevitt összkalóriák mennyiségét. Reggelire fel!

2. NEM HABZSOL, MAJSZOL!

Azt is csak mértékkel. Amikor leül ebédelni vagy vacsorázni, ne lapátolja be ész nélkül az ételt. Eleve szánjon az étkezésekre alkalmanként minimum 20 percet. Minden harmadik falat után tegye le az evőeszközt, igyon egy korty vizet, vegyen pár mély lélegzetet, és csak ezután folytassa az evést. Észre fogja venni, hogy egy idő után nem is bír majd megenni mindent a tányérjáról, hiszen az agya időben megkapja a „jóllaktam” üzenetet. Ha azonban kapkod és fal, akkor számoljon az evés utáni, túlevés okozta álmossággal, fáradtsággal, nyomott hangulattal. A köznyelv mostanában kajakómaként emlegeti a jelenséget.

3. ÉGESSE A ZSÍRT!

Eddzen legalább 30 percet alkalmanként! Ennyi időre szüksége van a szervezetnek, hogy a zsírégetés kellően hatékony legyen! Fusson, gyalogoljon, kerékpározzon, táncoljon és minderre szánjon legalább fél órát. Ha ezt hetente legalább háromszor megteszi, az eredmény pár hét alatt látványos lesz!

4. NE FÉLJEN A SÚLYZÓKTÓL!

Sok nő a kardioedzéseket helyezi előtérbe, mert a zsírégető jellegű edzésektől várja a fogyást. A kardiosportok valóban felpörgetik az anyagcserét és sokat lendítenek a zsírégetés hatékonyságán, de a szálkás, formás test eléréséhez bizony szükség lesz súlyzókra is. A kis súlyok, vagyis a 0,5–1,5 kg-os súlyzókkal való alakformálás feszes, szálkás izomzatot biztosít. Ráadásul ne feledje az örök igazságot: több izom több zsírt éget el. Minél nagyobb ugyanis az izomtömeg, annál nagyobb mennyiségű energiát emészt fel.

5. ÉJSZAKA NINCS NASS!

Utolsó étkezését időzítse a lefekvésnél 3 órával korábbra. Vagyis, teljen el legalább 3 óra az utolsó étkezése és az alvás között. Alvás közben ugyanis az emésztés, az anyagcsere lelassul. Ha még farkaséhes lenne elalvás előtt, egyen meg pár szem mogyorót, mandulát, de legjobb, ha megiszik egy csésze gyógyteát. A meleg folyadék kellemesen eltelít, és csillapítja az éhségérzetet.

6. TEGYE FEL A KÉRDÉST: BIZTOSAN ÉHES VAGYOK?

Mielőtt nassolni kezdene, tegye fel magának a kérdést: valóban éhes vagyok? Sokszor ugyanis azért is eszünk, mert szomjasak vagyunk vagy unatkozunk. Ezzel a két szükséglettel gyakorta azonosítjuk az éhséget. Ezért evés előtt nem árt ezt a két tényezőt kizárni. Igyon meg egy nagy pohár vizet, gondolja végig, éppen mit és miért csinál, és csak akkor nyúljon az ételhez, ha a gyomra valóban az éhségtől kordult meg.

7. FŐZZÖN MAGÁRA!

Nincs jobb a házikosztnál, és nem csak az íze miatt. Ha otthon főzünk, akkor biztosak lehetünk a minőségben, a mennyiségben és az alapanyagban. Ha maga készíti az ételeit, akkor megválogathatja az alapanyagokat, összetevőket, maga határozhat az ételek feldolgozásáról. Sőt, így teljesen pontosan határozhatja meg egy étel kalóriatartalmát is. Szánjon némi időt a főzésre, ne sajnálja azt a napi maximum fél órát az egészségére!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink