Sokan nagy lendülettel vágnak bele a fogyókúrába – aztán az első olyan időszaknál, amikor a fogyás megáll, és stagnál a súlyuk, az egészet feladják... Most erre a helyzetre kínálunk hatásos „vészforgatókönyvet”.

Nem mozdul a mérleg nyelve? Így győzheti le a diétás holtpontokat

1. CSEL: TARTSON KI!

A diétás holtpont során ne kezdjen el bűnözni, mondván, most már úgyis mindegy: ha kitart a fogyókúrás étrend és a rendszeres mozgás mellett, meglátja, hamarosan újra beindul a súlyvesztés! Egy csalónap akár még bele is férhet, de azt meg kell akadályoznia, hogy rendszeressé váljon. Idézze fel magában újra meg újra az életmódváltással kapcsolatos célját, és a küzdelmesebb hetekben se tévessze ezeket szem elől!

2. CSEL: KERESSEN EGÉSZSÉGES VIGASZT!

Ahelyett, hogy a fogyókúrás holtpont alatt csokival, chipsszel, hamburgerrel vagy más hizlaló finomsággal vigasztalja magát, válasszon alakkímélőbb megoldásokat. Egy izgalmas könyv vagy tévésorozat, egy otthoni wellnessnap, egy kozmetikai arckezelés vagy egy egész napos családi kirándulás az erdőben sokkal több boldogsághormont termel, mint egy szalámis pizza vagy egy szelet csokitorta!

3. CSEL: VÁLTOZTASSON!

Diétás holtpont esetén érdemes kicsit változtatni a mozgásterven, persze, nem a rendszeresség rovására! Inkább próbáljon ki új sportágakat. Eddig futott? Akkor most válassza a kerékpárt! Korábban legszívesebben stepaerobikra járt? Mit szólna helyette a kick-boxhoz? Többnyire úszott? Próbálja ki helyette a jógát! A lényeg most a változatosság!

4. CSEL: JEGYZETELJEN!

Nagyon hasznos, ha már a fogyókúra első napjától táplálkozási naplót ír, ugyanis ha a holtpont 2-3 hétnél tovább tart, lehet, hogy az étrendje a ludas, például mert valahogy csak becsúszott egy nagy adag tejszínes jégkrém vagy fél liter cukros gyümölcslé… Ezeket is jegyezze fel a naplójába, hogy vissza tudja keresni, mikor történt az eset!

5. CSEL: KÉRJEN SEGÍTSÉGET!

Ha a diétás holtpont 3-4 hétnél tovább tart, noha nem változtatott a korábbi diétás táplálkozási szokásain, nem az a megoldás, hogy koplalni kezd, hanem az, hogy szakértő segítségét kéri! Egy dietetikus úgy tud változtatni az étrendjén, hogy ön továbbra is egészséges maradjon, ugyanakkor a fogyás is újra beinduljon. Ha egy adott időpontra – például az esküvőjére – szeretne lefogyni, akkor is az a leghatékonyabb út, ha a szakemberhez fordul.

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezért fogyott le Alexandra: "30 kiló plusszal nem tudnék a lányom után futni"
Amikor végre szíve alatt hordhatta várva-várt kisbabáját, Alexandra mindent megengedett magának. Aztán szembesült a kilók növekvő számával, így megtette élete első újévi fogadalmát, és azóta nem is tért le a fogyás útjáról.
Hiába sportolsz, nincs változás? Ez a 6 edzéshiba gátolhat a fejlődésben
Van néhány tipikus edzéshiba, amelybe szinte mindenki beleesik, legyen bár kezdő vagy haladó. Talán te is éppen egy ilyen baki miatt nem látod az áhított eredményt...
Villámgyors sminktrükkök a forróságra: ragyogj 2 perc alatt!
Elaludtál vagy rohansz valahova, netán egyáltalán nem szeretsz a sminkeléssel pepecselni? Akkor ezek a praktikák segítenek abban, hogy csupán két perc alatt friss és tökéletes legyen a külsőd!
 Fogyás három fázisban: diétázz dinnyével
Képtelenség ellenállni ennek a zamatos és édes finomságnak nyáron, és szerencsére nem is kell, hiszen még a fogyókúrát is segíti: egy hét alatt akár négy kilótól is megszabadulhatunk!
Miért tökéletes a cukkini egy diétához?
Egy kis nyalánkságot készítenél belőle? Arra is van két nagyszerű receptünk!
10 óriási változás, ha rendszeresen úszol
Kiváló módja annak, hogy tegyünk az egészségünkért: egy óra úszás majdnem annyi kalóriát éget el, mint a futás, anélkül hogy bármilyen negatív hatással lenne a csontokra és az ízületekre.
15 kilót fogyott Brigi, mert rájött, hol nem szabad hibázni
Molnár Brigitta táncosnak készült, de egy sérülés miatt meghiúsult az álma. Miután abbahagyta a sportot, három hónap alatt 15 kilót hízott. Többek között a saját diétázós csalódásai miatt kezdett el táplálkozási tanácsadással foglalkozni.
A legjobb trükkök, hogy ráncmentes maradjon az arc
A szarkalábak, ráncok az öregedés természetes velejárói, hiszen a bőr a kor előrehaladtával veszít rugalmasságából, kollagéntermelése csökken. Néhány tipp, amelyek segítségével késleltethető a ráncok megjelenése.

Ajánlataink