Sokan nagy lendülettel vágnak bele a fogyókúrába – aztán az első olyan időszaknál, amikor a fogyás megáll, és stagnál a súlyuk, az egészet feladják... Most erre a helyzetre kínálunk hatásos „vészforgatókönyvet”.

Nem mozdul a mérleg nyelve? Így győzheti le a diétás holtpontokat

1. CSEL: TARTSON KI!

A diétás holtpont során ne kezdjen el bűnözni, mondván, most már úgyis mindegy: ha kitart a fogyókúrás étrend és a rendszeres mozgás mellett, meglátja, hamarosan újra beindul a súlyvesztés! Egy csalónap akár még bele is férhet, de azt meg kell akadályoznia, hogy rendszeressé váljon. Idézze fel magában újra meg újra az életmódváltással kapcsolatos célját, és a küzdelmesebb hetekben se tévessze ezeket szem elől!

2. CSEL: KERESSEN EGÉSZSÉGES VIGASZT!

Ahelyett, hogy a fogyókúrás holtpont alatt csokival, chipsszel, hamburgerrel vagy más hizlaló finomsággal vigasztalja magát, válasszon alakkímélőbb megoldásokat. Egy izgalmas könyv vagy tévésorozat, egy otthoni wellnessnap, egy kozmetikai arckezelés vagy egy egész napos családi kirándulás az erdőben sokkal több boldogsághormont termel, mint egy szalámis pizza vagy egy szelet csokitorta!

3. CSEL: VÁLTOZTASSON!

Diétás holtpont esetén érdemes kicsit változtatni a mozgásterven, persze, nem a rendszeresség rovására! Inkább próbáljon ki új sportágakat. Eddig futott? Akkor most válassza a kerékpárt! Korábban legszívesebben stepaerobikra járt? Mit szólna helyette a kick-boxhoz? Többnyire úszott? Próbálja ki helyette a jógát! A lényeg most a változatosság!

4. CSEL: JEGYZETELJEN!

Nagyon hasznos, ha már a fogyókúra első napjától táplálkozási naplót ír, ugyanis ha a holtpont 2-3 hétnél tovább tart, lehet, hogy az étrendje a ludas, például mert valahogy csak becsúszott egy nagy adag tejszínes jégkrém vagy fél liter cukros gyümölcslé… Ezeket is jegyezze fel a naplójába, hogy vissza tudja keresni, mikor történt az eset!

5. CSEL: KÉRJEN SEGÍTSÉGET!

Ha a diétás holtpont 3-4 hétnél tovább tart, noha nem változtatott a korábbi diétás táplálkozási szokásain, nem az a megoldás, hogy koplalni kezd, hanem az, hogy szakértő segítségét kéri! Egy dietetikus úgy tud változtatni az étrendjén, hogy ön továbbra is egészséges maradjon, ugyanakkor a fogyás is újra beinduljon. Ha egy adott időpontra – például az esküvőjére – szeretne lefogyni, akkor is az a leghatékonyabb út, ha a szakemberhez fordul.

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ez lesz a kedvenc diétás, nyári sütid: barackos ropogós
Ezt a diétás édességet pillanatok alatt elkészítheted, hidegen és melegen is isteni. 
Ezért nem mindegy, hogyan pótlod a magnéziumot
A magnézium a szervezet számos folyamatában fontos szerepet játszik, beleértve a vérnyomás és a vércukorszint szabályozását, az energiatermelést és a csontok optimális egészségének megőrzését.
Időnként nem árt egy kis takarítás: használd a turmixok erejét
Ilyenkor tavasszal érdemes kihasználni a rengeteg friss zöldség és gyümölcs gyógyító erejét. Igyunk minden nap turmixokat!
Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.

Ajánlataink