A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak pedig bárhová. szól a dal és a mondás. Ennek alapján akár diétásra is vehetjük a figurát. A jó kislányok lassan, de biztosan fogynak, a rosszak pedig villámgyorsan. Ez esetben azonban lehet, hogy nem éri meg nagyon rossznak lenni.

Májkárosodást és hajhullást okoz a gyors diéta

Vannak persze extrém esetek, amikor tényleg sürgős lenne megszabadulni pár kilótól. Amikor hirtelen eszmélünk, hogy pár nap múlva sor kerül a legjobb barátunk esküvőjére, amikor részt kell vennünk egy fontos eseményen, de szorít a fekete koktélruha. ezeket a kivételes alkalmakat elnézhetjük, de a rossz lányok nem csak kivételesen rossz lányok. Ők mindent azonnal akarnak. Fogyni is. És mint általában, nem törődnek a következményekkel. Májkárosodás, hajhullás, hormonzavar, izomvesztés. Csak néhány tünet, amelyet az alábbi, rossz lányok által kedvelt fogyókúrás módszerek okozhatnak. De mire számíthatnak még, ha ésszerűtlenül, gyorsan, egészségtelenül akarnak lefogyni?

Gyenge térdekre

Vagyis csontritkulásra. Jellemzően Anne Hathaway szenved tőle, miután éhezéssel fogyott le a nyomorultak című film forgatására. És persze Victoria Beckham, aki valószínűleg egyáltalán nem ismeri az egészséges fogyás fogalmát. A két lelkes éhező krónikus csontritkulásban szenved. Victoriának a térde sajog, amin nem sokat segítenek a magas sarkú cipők, Anne pedig a hátát fájlalja. Neki azonban van esélye a javulásra, hiszen lassan kezdi visszanyerni versenysúlyát. A krónikus koplalás viszonylag gyorsan B12- és D-vitamin-hiányhoz vezet, ami nagyon káros, hiszen ezektől a vitaminoktól is függ a csontok erőssége és sűrűsége. Akár 30-35 éves fiatal nőkre is lesújthat a vitaminhiány, úgyhogy tartsunk bármilyen, alacsony kalóriatartalmú kúrát, a megfelelő vitaminpótlásról mindenképpen gondoskodjunk.

Betegségek

Az alacsony kalória- és tápanyagtartalmú diéták nagyon megviselik az immunrendszert. Az alacsony vas- és magnéziumszint, az ásványianyag- és vitaminhiány sokkal kevésbé ellenálló immunrendszert eredményez, mintha a szervezet jól táplált lenne. Ennek következményeképpen sokkal könnyebben kaphatunk meg betegségeket, fertőzéseket, hiszen a gyenge immunrendszer képtelen legyőzni a támadó kórokozókat. Éhesnek, fáradtnak, betegnek lenni, mindezt soványan – nem éri meg.

Bőrbajok

Ha egyoldalúan vagy nagyon szegényesen táplálkozik, annak nem csak a szervezete és az immunrendszere, de a bőre is kárát látja. Sőt a haja és a körme is. Az elégtelen, vitaminhiányos táplálkozástól már egy hét múlva tapasztalhat hajhullást, bőrszárazságot, vízhiányos arcbőrt, hámlást, sőt töredezett körmöket. A tünetek nagyon gyorsan jelentkeznek, ám annál nehezebb a bajt helyrehozni. Határtalan étvágy néhány divatdiéta napi egy, maximum két étkezést engedélyez. Az olyan módszerek, amelyek ritka étkezéseket javasolnak, több veszélyt rejtenek. nagyon nehéz ilyenkor megállni, hogy ne együk degeszre magunkat. Gyakorlatilag lehetetlen, és ilyenkor jön a bunge. Ezt a kifejezést a táplálkozási zavarosok körében használják, amikor is hosszabb éhezés után átmeneti, pár perces mértéktelen zabálásba kezdünk. Sajnos az ilyen bunge-ok – nagyevések – lassítják az anyagcserét, tönkreteszik az emésztést és különféle gyomorbántalmakat okoznak.

Kerülendő anyagok

Ha már mindenféle étrend-kiegészítővel, fogyasztószerrel, hashajtóval kísérletezik, jobb, ha tudja, hogy mivel is rombolja a szervezetét. Az alábbi adalékanyagok gyakran megtalálhatók a fogyást serkentő szerekben. Hatásuk kétségtelen, ám nagyobb dózisban vagy hosszú távon fogyasztva veszélyesek lehetnek!

  • Hidroxi-citromsav: Hosszú távú fogyasztása roncsolhatja a májat, szívritmuszavart okoz és leépíti az izmokat.
  • Króm: nagy mennyiségben fejfájást és szédülést okoz.
  • Guarana: Természetes serkentőszer, amely emelheti a vérnyomást.
  • Kitozán: Akadályozza a zsírok felszívódását, ezenkívül székrekedést és hányingert okozhat.
  • Guargumi: Teltségérzetet okoz, ám emellett hasi fájdalmakat, puffadást, és nagymértékű gázképződést generálhat.

– 500 kalória naponta

7 smoothie szabotázs

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink