Viki tizenhárom kilót adott le négy-öt hónap alatt, mégpedig éhezés és szenvedés nélkül. Az új, egészséges szokások segítségével a mindennapok is könnyebbek, és már egy újabb célsúlyt is kitűzött magának.

Viki három gyerek mellett váltott életmódot, így adott le 13 kilót

Kor, öröklött adottságok, terhességek és a mindennapok rohanása. A nőknek az anyagcseréjük miatt is nehezebb a fogyás, amit ezek a tényezők még nehezebbé tesznek. Arról nem beszélve, hogy hajlamosak magukat hátrasorolni, és amikor minden és mindenki fontosabb, akkor nem jut energia a saját egészségre. Viki szerencsére nem esett bele ebbe a hibába, és azt is érzékelte, hogy egyedül nem tudja visszanyerni normál súlyát, ezért időben segítséget kért régi barátnőjétől- mesélte a Fanny magazinnak Viki.

Abbamaradt a sport”

Az öröklött tulajdonságok komoly szerepet játszanak a testalkatban, de nem legyőzhetetlenek! Aki erősebb alkatot örökölt, annak azonban biztosan jobban kell figyelnie a súlyára.

Sosem voltam vékony, ami valószínűleg családi örökség is, nálunk senki sem az. Ezért én mindig próbáltam odafigyelni, sok fogyókúrát kipróbáltam életemben, de azért mindig volt ezzel gondom. Három gyereket szültem, és a terhességek alatt nagyon tudatos voltam, nem is szedtem fel 10-12 kilónál többet, és azt könnyen leadtam. Kivéve tavaly május után, amikor a harmadik baba született. Akkor már nem ment le minden pluszsúly, talán a korom miatt sem. Az is rossz, hogy a korábban nagyon szeretett zumbacsoportunk megszűnt, így abbamaradt a rendszeres sport is – meséli Viki.

Nehéz volt elhagyni a csokit”

Az anyuka 175 centi magas nőtt, ezért a 98 kiló sem volt extrém a számára. Viszont nem érezte jól magát a bőrében a rajtamaradt túlsúllyal.

Először próbáltam egyedül lefogyni. Felhasználtam a meglévő tudásomat és az interneten olvasottakat. Elhagytam vagy helyettesítettem a cukrot, lecseréltem a lisztet teljes kiőrlésűre, nem iszom cukros üdítőket. A csokiról való lemondás volt a legnehezebb számomra. Ezzel lement pár kiló, de láttam, hogy ez így kevés lesz. Ubaidat Zsófit még a nagy fogyása előtt ismertem meg, és nagyon motiváló volt látni a változását. Amikor januárban elindította a fogyókúrás programját, azt gondoltam, csak a pluszkilókat veszíthetem, ha csatlakozom. Így vágtam bele az életmódváltásba, az elején pedig a 85 kilós célt tűztük ki, ami nem tűnt elérhetetlennek.

Azonnal jöttek az eredmények”

Viki első lépései jók voltak, csak nem elegendőek. Amikor azonban segítséget kapott a táplálkozási tanácsadótól, azonnal jönni kezdtek az eredmények.

Zsófi azt mondta, szinte mindent lehet enni, de oda kell figyelni a mértékre és a rendszerességre. Nekem a napi öt étkezés vált be, ezt tartom mindig. A cukrot továbbra is kerülöm, és igyekszem lassan felszívódó szénhidrátokat fogyasztani. A kenyeret itthon sütöm a családnak, mert egyrészt így olcsóbb, másrészt biztos lehetek abban, hogy mi kerül bele. Egy applikáció segítségével követtem, hogy a kitűzött kalóriamennyiséget vigyem be, ami nekem 1655 volt. Onnan ráadásul recepteket is kaptam, ami szintén segített. Azt is megtanultam, hogy a vásárláskor ne csak a kalória- és cukortartalmat nézzem, hanem azt is, hogy mennyi szénhidrát van egy ételben. Nagy változás volt az, hogy kiderült, nem iszom eleget, és ez akadályozza a fogyást. Most már tartom a napi 2-3 litert, bár erre még oda kell figyelnem. Az elmúlt 4-5

Már csak mozogni kellene

A tartós és egészséges fogyásban nagy szerepe van a helyes étrendnek, de az aktivitás növelése is lényeges. Viki korábban rendszeresen sportolt, és most hiányzik neki a zumbacsoport.

Mivel sokunknak megváltozott az élete, az megszűnt. Jó lenne újrakezdeni az edzést, mert jelenleg a három gyerek mellett csak akkor van időm és lehetőségem a mozgásra, amikor ők megengedik. Olyankor otthon tornázom, de az azért nem ugyanaz – mondja Viki.

Víz nélkül nem megy! Ubaidat Zsófia táplálkozási tanácsadó javaslatai

A legtöbben nem is gondolják, hogy megfelelő folyadékbevitel nélkül a fogyás sem megy. Ennél egyszerűbben nem is tehetnénk a pluszkilók ellen. – Létfontosságú, hogy a rendszeres étkezés mellett a folyadékfogyasztásra is megfelelő figyelmet fordítsunk. Egy átlagos felnőttnek napi 2,5-3 literre folyadékra van szüksége, amit befolyásol a nem, időjárás, testtömeg, aktivitás, betegségek is. A legjobb a víz, de folyadékot gyümölcsökkel, és zöldségekkel is viszünk be. A fogyás célja a zsírrétegek lebontása, amely közben a benne tárolt savak és méreganyagok is felszabadulnak, és visszakerülnek a vérkeringésbe. Ilyenkor jóval több folyadékra van szükség, hogy ezeket a mérgeket megfelelően felhígítsa és kimossa. Ha a folyadékbevitel nem elegendő, akkor kellemetlen méregtelenítési tünetek jelentkezhetnek, és a szervezet önvédelmi üzemmódba kapcsol, vagyis a savakat és méreganyagokat ismét zsírba burkolja, hogy azok ne károsíthassák a működését. Ennek eredménye pedig fogyás helyett a zsírtárolás, tehát hízás lesz – figyelmeztet a szakértő.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.

Ajánlataink