tt a tavasz, az évszak kezdetén felmerülhet benned, hogy már kint is lehet sportolni, nem csak az edzőteremben. Egyik nap hűvösebb van, másik nap kellemes az idő. Hasonlóan, mint ha a forró kávé vagy a jeges kávé között kellene választanod. Megmutatjuk a két helyzet előnyeit és buktatóit, így könnyebben dönthetsz.

Bent vagy kint? Megmutatjuk, hol érdemes sportolni tavasszal

Kezd kisütni a nap, de ma épp erõsebb a szél… Megmutatjuk, mi az előnye és mi a hátránya annak, hogy teremben vagy a szabadban sportolsz. Választanod viszont neked kell!

A benti edzés mellett az szól, hogy nem kell szembenézned az időjárás változásával, a szembefújó széllel, vagy a hidegebb levegővel. Intenzívebben tudsz figyelni az edzésre. Viszont az is igaz, hogy ha egész télen a teremben edzettél, kezdhet unalmassá válni a mindennapi rutin miatt is, a napsütés pedig csalogathat a természetbe, akár az erdőbe is.

 

köredzés

Fotó: Shutterstock

A természetben való edzés során csökken a stressz, a szorongás. A természet nyugtató hatással bír az emberi elmére, így a munkahelyi, vagy mindennapi frusztrációid könnyebben oldódhatnak, akkor is, ha a test endorfintermelése mindkét esetben fokozott, akár kint, akár bent edzel. Ha kimész a természetbe, akár függővé is válhatsz, rá lehet szokni a kihívásokra. Egy kellemes erdei sétára, vagy egy hosszabb kiránduláshoz is kedvet kaphatsz. A hátulütője viszont az, hogy az időjárás folyton változó körülményeit itt meg kell szoknod, vagy felül kell emelkedned rajtuk. Egy közelgő vihar elveheti a kedved a természettől!

 

életmód, futás, nő

Fotó: shutterstock

Kerüljük el a megfázást!

A kora tavaszi idő csalóka: bár gyönyörűen süt a nap, a levegő még kissé csípős, nyirkos, ami tökéletes táptalaj a vírusoknak és a baciknak. A legtöbben ezért a futáshoz vagy bármilyen kinti edzéshez beöltözünk: hosszú nadrág, sportmelltartó, trikó, hosszúujjú felső. Ezzel nincs is baj, de edzés közben a testünk felhevül, leizzadunk, és amikor abbahagyjuk a mozgást – mert épp sétálunk haza –, kihűlünk. Hogy elkerüljük a többnapos tüsszögést és orrfújást, érdemes plusz egy szélálló felsőt magunkkal vinni. Kössük a derekunkra, és csak hazafelé vegyük fel, bármennyire is úgy érezzük, hogy nem fázunk!

EZ IS ÉRDEKELHETI:

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink