Időben nehezen kezelhető munkaidő, stressz, egészségügyi problémák, edzéshiány és rengeteg ingázás.

Ezt a sportot választotta Frida és 12 kilótól szabadult meg könnyedén

Frida hízása, ahogy az a legtöbb esetben lenni szokott, nem egy tényező miatt alakult ki. Éppen ezért a megoldást sem lehetett csupán egy dolog megváltoztatásával megtalálni. A fiatal nő azonban nem hagyta magát, és teljes életmódváltással megreformálta nem csak a maga, de egész családja életét is- mondta Frida a Fanny magazinnak.

Minden összefogott a karcsúság ellen

A 165 centi magas Frida története igazán akkor kezdődött, amikor szakápolóként váltott műszakban kezdett dolgozni. Az egészségügyi intézményekben végzett munka általában nem kedvez az egészséges életmódnak, a hektikus időbeosztás sem a rendszeres sportot, sem a jó étkezési szokásokat nem támogatja.

– Akkor borult fel igazán minden, amikor az intenzív osztályra kerültem. Ott tényleg csak akkor lehet enni, amikor van rá lehetőség. Elkezdtem magam előtt görgetni a súlyfelesleget, és aztán már az sem segített, hogy egy kicsit kiszámíthatóbb munkám lett egy magánkórházban asszisztensként. Már csak azért sem, mert napi három órát ingáztam összesen, és amikor hazaértem, gyakran az otthoni mezőgazdasági munkákban segítettem be. A sportra semmi idő nem maradt. Amikor pedig bejött a covid, albérletbe költöztünk, és ott végképp semmi mozgásra nem volt lehetőség.

Fotó: Fanny magazin

Műtét helyett kangoo

A fáradtság, evés, stressz hármasától végképp elszaladt a ló Fridával, aki ugyan 2020 második felében próbált lefogyni egy fogyasztókúrával, de a kísérlet nem járt sikerrel. Bár hazaköltözött, és legalább a kertben tevékenykedett időnként, újabb akadály merült fel.

– Lágyéksérvem lett, ami egyre romlott, és a járvány miatt nem is nagyon akartak műteni. Végül 22 januárjában kerültem a műtőbe, de nem is tudtak a gyorsabb gyógyulást garantáló laparoszkópiás eljárással operálni. A következő probléma a gerincsérv volt, ezt szerencsére nem műtötték. Miután ez elkezdett javulni, szobabiciklizni kezdtem. Az egyik orvosom is mondta egyébként, hogy le kellene fogynom, ami azért sem volt túl megértő felszólítás, mert előtte hetekig felkelni is alig tudtam a fájdalomtól. 21 első felében egyébként már sikerült egyszer 62 kilóra lefogynom, amikor az esküvőmre készültem, de azt nem tudtam megtartani. Idén januárban jutott eszembe, hogy Dóri kangoo óráit már régóta ki akartam próbálni, és bele is vágtunk a húgommal.

Meglátjuk, hol lesz a vége

A sport mellett persze nem árt az étrend reformja sem, és a kettő együtt Fridának is meghozta a remélt hatást.

– Az első edzés nagyon nehéz volt, sem tüdővel, sem lábbal, sem karral nem bírtam igazán. Az első hetekben majdnem fel is adtuk, de annyira tetszett, hogy mégis maradtunk. Közben az ebédre rendelt ételeket egy másik szállítóra és fél adagra cseréltem, rászoktam, hogy hétvégére is kevesebbet főzzek és leálltunk a családi sütizésekről. A fiúk persze már több mint húsz kilónál tartanak, de most már rajtam is jól látszik a változás. A ruhatáramat majd akkor akarom lecserélni, ha úgy látom, meg is tudom tartani az új alakomat, de az övemre már több új lyukat is kellett csináltatnom. Teljesen átalakultam, sokat izmosodtam, formálódtam a mozgástól. A célom a 60 kiló, bár Dóri szerint az kevés lesz nekem így, hogy mozgok. Most azt gondolom, majd meglátom, ha előbb is tetszik, amit a tükörben látok, akkor megelégszem annyival – mondja a fiatal ápoló.

Miért való neked a Kangoo Jumps?

Annak ellenére, hogy a Kangoo Jumps egy intenzív és zsírégető mozgásforma felettébb szórakoztató. Így sokan észre sem veszik, hogy mennyi kalóriát égetnek el egyetlen alkalom után. A Kangoo-nak számos jótékony hatása van a szervezetre nézve, amely nem csak a testi, de a szellemi frissességet is befolyásolja. Egy olyan univerzális sportágról beszélünk, amelyet kortól és nemtől függetlenül sokan szeretnek és művelnek. A legszebb az egészben, hogy a cipő különleges kialakításának köszönhetően a túlsúllyal rendelkezők, az ízületi problémákkal küszködők és az idősebb korosztály tagjai is éppúgy ugrálhatnak, mint egy gyerek.

A legmagasabb szintű védelemmel ellátott cipő a terhelés több, mint 80%-át elnyeli, így a földhöz csapódás ereje eltörpül a hagyományos cipőkkel szemben. A Kangoo Jumps mozgásanyagát használhatod rehabilitációban, űzheted a sportos szórakozásként, de a zsírégetésben is segítségedre lehet, nem is akárhogyan!

Kangoo Jumps és a hatékony kalóriaégetés

A Kangoo Jumps edzésen minden egyes izmot átmozgatsz, olyan területeket dolgoztatsz meg, amelyeket hagyományos edzésformákkal nehezen tudnál. Ennek a jellegzetességének köszönhetően szinte dupla annyi kalóriát égetsz el, mint egy normál kardio edzés alkalmával. Az edzés bemelegítő gyakorlatokkal kezdődik, majd jönnek a koreografikus elemek, végül pedig a levezető gyakorlatok.

Az 1 órás edzés alkalmával közel 1200 kalóriát is elégethetsz. Mindez 25 vagy akár 50%-kal több energiát jelent, mint egy hagyományos aerobic edzés alkalmával elégetett mennyiség – ahol edzőcipőben mozogsz.

A Kangoo Jumps jótékony hatásai

A Kangoo Jumps a fogyás mellett erősíti a szervezetedet. Egyedi mozgásanyagának köszönhetően fokozza, és ezáltal erősíti a szív- és érrendszert, javítja az anyagcserét és az állóképességet. Fokozza a szervezet oxigén felhasználását és növeli a tüdőkapacitást. Nem csak a tested, de a szellemet is edzi, hiszen ezzel az aktív szórakozással könnyen kikapcsolhat az ember, megszabadulhat a felgyülemlett stressztől és a jelen pillanatra fókuszálva élvezheti a mozgás örömét.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Karácsony előtt is jól jöhet: a csendterápia titka
Túl egyszerű, hogy igaz legyen?! Egy terápia, amire nem kell vagyonokat költenünk, nem igényel drága eszközöket, mégis hihetetlenül sokat tesz a mentális-, lelki,- és testi egészségünkért.
Ajándékötletek sportrajongó rokonoknak, barátoknak!
A szokásos ékszer, ruha és ajándékutalvány helyett idén váltson sportosra! Amennyiben van a családban sportrajongó családtag, lepje meg valami, a hobbijához jól köthető ajándékkal. Ne feledje, ha sportot ajándékoz, egészséget is ajándékoz!
Edzés kardiógépekkel, mutatjuk, hol rontod el!
Gyakori hibák az edzés során, amelyekre érdemes figyelni.
Diós karácsonyi keksz cukor- és lisztmentesen
Ezt az ünnepi hangulatot idéző könnyű, omlós, liszt- és cukormentes finomságot egyszerűen nem lehet elrontani. Az illata betölti majd az egész lakást, és jobb, ha eldugod, hogy ne egye meg a család egyszerre.
Készülj fel már a diéta előtt! Hasznos tudnivalók a fogyókúráról
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, akkor nemcsak a kilók fogyatkozására számíthat, de sok egyéb kísérőjelenséggel is találkozik majd.
Egészséges alternatívák a karácsonyi sütés-főzéshez
Az ünnepekre készülődés elmaradhatatlan része a legtöbbször a háziasszonyokra háruló ötletelés: mi is legyen a karácsonyi menü, mivel várjuk a vendégeket. A hagyományos konyhát kedvelő családokban is felmerül időnként az igény, hogy a nehéz, a gyomrot megterhelő ételek és sütemények mellett könnyebb, egészségesebb ínyencségek is legyenek az étlapon. Ahol pedig eleve van olyan családtag, aki valamilyen speciális diétára van fogva, még körültekintőbben kell megválogatni, mi kerül az ünnepi asztalra.
Immunerősítés a téli hideg előtt: ezt kell tenned most
Az immunerősítés egyik meghatározó alappillére a vitaminok és ásványi anyagok bevitele, de néhány életmódbeli változtatással is sokat tehetsz azért, hogy a lehető legegészségesebben vészeld át a telet.
A tél diétás kedvence: 10 perces mákmuffin
Fogyókúra idején sokszor vágyakozol az édesség után? Ne tedd, mert a lemondásokkal teli diéta sokkal kevésbé hatékony! Nyugodtan ehetsz finomságokat, csupán olyan desszertet kell választanod, amiben kevés a finomított szénhidrát.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.