Vajon a futógépen, vagy a súlyzók mellett töltsd az idõd, ha fogyni szeretnél? Mondjuk a tuti tippeket.

Mi fogyaszt jobban? A kardió vagy a súlyzós edzés?

Először is azt érdemes pontosabban meghatározni, mit is jelent számodra a fogyás. Ha folytonos harcot vívsz a mérleggel, akkor a kardio a legjobb választás. Ám ha feszesebb és dögösebb testet akarsz, akkor barátkozz meg az erősítő órákkal.

Kétségtelen, hogy adott idő alatt kardioedzéssel égetheted el a legtöbb kalóriát. Így az erősítő edzésekkel összehasonlítva hamarabb fogsz tőle fogyni. Ám az izmaidat a kardioedzés nem tartja rendesen karban, a súlyzós edzés viszont igen – ez utóbbival a végeredmény sokkal formásabb lesz. Így, ha súlyzózol, lehet, hogy a mérleged kisebb súlyvesztésről árulkodik, ám a szűk farmeredbe hamarabb bele fogsz férni.

Vajon mi a titok? Az, hogy izmot építeni leginkább súlyzózással lehet. Az is igaz, hogy az izom nehezebb a zsírnál, így kilóban kevesebb lesz a súlyvesztés.

Ám itt jön az igazi csavar: minden másfél kiló izom, ami a testeden van, napi 120 plusz klóriát éget, akkor is, ha egyáltalán nem sportoltál aznap.

Mindez persze nem azt jelenti, hogy nyugdíjaznod kellene a futócipőt – különösen akkor nem, ha hajlamos vagy rágcsálásba fojtani a stresszt. A kardioedzés az egyik legjobb stresszoldó. Az optimális megoldás pedig, ha ötvözöd a kardioedzést azt erősítéssel, így mindkét mozgásformából a legjobbat veheted ki.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink