A borús, hideg napokon jól esik bekuckózni a kanapéra egy bögre forró csokival. Ha már unjuk a megszokott ízeket, ideje felpörgetnünk a tél egyik legjobb italát.

7 különleges forró csoki recept a hideg napokra

ALAPRECEPT

1 adag forró csoki hozzávalói:
1 csésze tej
2 evőkanál holland kakaópor
½ tk vaníliaaroma
1 tk méz
1 csipet só

 

Fűszeres álom

Aki érdeklődik a legújabb gasztronómiai trendek iránt, bizonyára hallott már a „golden milkről”, vagyis a kurkumás lattéról. Ezúttal azt javasoljuk, hogy a forró csoki receptjét is dobd fel kevés kurkumával: keverj a csokiba ½ tk őrölt kurkumát és egy csipet fekete borsot. Az utóbbival a kurkuma gyulladáscsökkentő hatását erősíted.

 

Citrusos immunerősítő

Nemcsak finom, ha naranccsal ízesíted a forró csokit, de a C-vitamin révén az immunrendszerét is erősítheted így. Reszeld le egy narancs héját, majd a gyümölcshúst vágd cikkelyekre. Pár narancsszeletet dobj a tejbe melegítés közben, majd add hozzá a kakaót és a többi hozzávalót. Keverd el, majd vedd ki a narancsdarabokat. Díszítsd a kakaót a reszelt narancshéjjal.

 

Kókuszos különlegesség

Keverj el 1 csésze kókusztejet 1-2 szem kimagozott medjool datolyával. Add a tejhez az alaprecept hozzávalóit, egy kevés őrölt fahéjat, majd szórd meg a forró csokit kókuszreszelékkel.

 

forró csoki csili

A forró csoki egy kevés csilivel egészen különleges ízélményt nyújt

 

Csípős édesség

Forró csoki „megerősítve”: adj hozzá egy kevés csiliport, egy csipet szerecsendiót, őrölt szegfűszeget és fahéjat. Csak azoknak ajánljuk, akik bírják a csípőset, de ők garantáltan imádni fogják!

 

Gyömbéres orvosság

Míg melegíted a tejet, reszelj bele egy kevéske gyömbért. Lassú tűzön hagyd kicsit főni, majd dobd bele a többi hozzávalót. Igazi immunerősítő finomság a végeredmény.

 

Éljen a banán!

Imádjuk a banános csokit – miért ne ízesíthetnénk ezzel a trópusi gyümölccsel a forró csokinkat is? Nincs másra szükség, mint egy turmixgépre: öntsd bele az összes alaphozzávalót, vágj hozzá egy kisebb banánt, és turmixold simára.

 

Céklát a csokiba!

Elsőre talán furcsán hangzik, de a cékla és a csoki jól kiegészítik egymást. Főzz meg egy fél db céklát, vágd kisebb darabokra, és tedd a turmixgépbe a tejjel és a kakaóporral. Ha simára turmixoltad, szűrd le egy edénybe az egészet, és melegítsd fel. Kókuszkrémmel tálald.

 

Még több csokis desszert:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Fitness lady lett a nagymama, Gabi 50 évesen kezdett versenyezni
Sokan alig akarják elhinni, hogy Koltai Gabriella túl van a hatodik X-en. Az pedig még meglepőbb, hogy csak 40 éves kora után kezdett el edzőterembe.
Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
Így kerüld el az őszi depressziót, ez a legjobb trükk
Ahogy a nyári napok véget érnek és beköszönt az ősz, szinte törvényszerű, hogy sokkal rosszabb lesz a kedvünk. De miért? És mit tegyünk ellene?
Íme a nagy bőrtípus teszt! Mutatjuk, hogy kell ápolni az arcod
A legtöbben nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen is a bőrtípusunk, így gyakran nem is olyan termékeket használunk, amelyek nekünk valók. Épp ezért érdemes ennek utánajárni!
Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.
Főtt tojás vagy lágy tojás? Melyik az egészségesebb?
A hatékony diéta titka a fehérjében és tápanyagokban dús reggeli, hiszen így egészen délig nem leszel újra éhes, így a délelőtti nassolás kimarad a napi menüből.
Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!

Ajánlataink