Nincs is jobb, mint a nagy hidegben elkortyolni egy finom, gőzölgő teát. Ráadásul, ha jól választunk, most az ünnepek után akár fogyhatunk is a segítségükkel, de az egészségünkre is jó hatással lehetnek!

Isteni gyógyteák januárban, melyek felpörgetik a fogyást

A hasi zsírtól a legnehezebb megszabadulni, ráadásul ide a legveszélyesebb hízni, hiszen nagyobb lesz a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a 2-es típusú cukorbetegség veszélye. A makacs zsírpárnáktól nem egyszerű megszabadulni; persze elengedhetetlen a diéta és a rendszeres mozgás, de emellett segítségül hívhatsz néhány gyógyteát is. Ezek a gyógynövények felgyorsítják az anyagcserét, így látványosabb és gyorsabb lesz a fogyás, mint nélkülük; már január végére láthatod az eredményt!

Fehér akác

A fehér akác, amelynek édes, aromás íze van hatékonyan csökkenti a gyomorsav termelését, így teájának étvágycsökkentő hatása is van. Enyhe vízhajtó hatása is ismert. Teája székrekedés ellen, székletlazításra is ajánlott.

Bodza

Fotó: shutterstock

Nemcsak nyáron, szörpnek érdemes fogyasztani, a bodza teája is isteni – ráadásul óriási segítség, ha fogyni szeretnél, ugyanis vízhajtó hatása mellet segíti az emésztést is. Testsúlycsökkentő hatását akkor fejti ki a legjobban, ha napi egy-két csészével megiszol 3-4 héten át. Ezután érdemes szünetet tartani vele, néhány hétig válassz inkább más gyógyteát.

Csalán

Az egyik legismertebb gyógynövényünk, melynek teája segít eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből, feloldja az anyagcsere során keletkezett salakanyagokat. Emellett egyensúlyban tartja a vércukorszintet, és méregtelenítésre is kiváló. Érdemes reggel, éhgyomorra fogyasztani, de arra figyelj, hogy egy nap két liternél többet nem szabad inni belőle! Kizárólag kúraszerűen alkalmazható, legfeljebb 6-8 hétig; ezután legalább ennyi szünetet tarts vele. Ám az eredmény így is látványos lesz a fogyás során!

Csipkebogyó

Fotó: shutterstock

Nemcsak megfázásra jó ez a gyógynövény, hanem a fogyást is segíti – leghatásosabban akkor, ha étkezés után iszol a teájából egy csészével. A benne található hatóanyagok ugyanis segítik a zsír emésztését, emellett a csipkebogyónak vízhajtó hatása is van.

Mezei katáng

A diétázók imádják ezt a gyógynövényt, hiszen májtisztító hatása mellett elősegíti az emésztést, és zsírégető hatású is. Teltségérzetet biztosít, és mivel savcsökkentő hatása van, mérsékli az étvágyat is. 3 dl vízben egy teáskanál teafüvet főzz egy percig, és minden étkezés előtt igyál meg belőle egy decilitert. Korlátlan ideig fogyasztható, nem kell szünetet tartani vele; és nemcsak a közérzeted lesz jobb tőle, de látványosan csökkenti az úszógumik méretét.

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink