A mai kor globális problémáinak egyike a cukorbetegség. A belső-elválasztású mirigyek betegségei között ez a betegség számít a legelterjedtebbnek. A világstatisztika szerint több mint 70 millió ember szenved cukorbetegségben, ugyanennyi még nem nyilvántartott beteg van, és minden 15. évben megkétszereződik a betegek száma. A cukorbetegség elviselése, kezelése sem a társadalomnak, sem az egyénnek nem könnyű.

Így érhet el testi lelki stabilitást egy cukorbeteg

A betegek számának növekedésével jelentős a társadalomnak okozott erkölcsi és anyagi kár, azonban az alapvető felelősség az állapotukért magukra a betegekre hárul. A folyamatos önkontroll, a szigorú diéta, a társadalomhoz való alkalmazkodás, a szakmaválasztás, a családalapítás, gyermekszülés problémái nagy lelki, érzelmi és pénzügyi terhet jelentenek sok beteg és családja számára

Ha nincs elég inzulin

A diabétesz a hasnyálmirigy betegsége. Közismert, hogy ez a fontos szerv sokféle funkciót teljesít, egyebek között inzulint termel – egy olyan hormont, amelyre a vérben lévő glukóz normális szintjének fenntartása miatt van szükség. A diabétesz akkor kezdődik, ha a hasnyálmirigy már nem termel többet elegendő inzulint, vagy ha a szervezet nem érzékeli az inzulint, ami egyes betegségek, például elhízás következtében fordulhat elő.

Csökken az energia

A hasnyálmirigy az emberi test egyik energetikai központjában, a napfonat zónájában helyezkedik el. Ez a központ irányítja az emócióinkat, a vágyainkat, intellektusunkat. Tudományos kutatások igazolják az energiahiány jelenségét, mint a cukorbetegség megnyilvánulásának fontos tényezőjét. A cukorbetegségnél valóban a sejtek bioenergia-cseréje károsul, megsérül a sejt- membrán, és emiatt a cukorbetegség mindig energiahiányos állapotot vált ki a szervezetben.

Minden betegség szellemi tanítóként jön az emberhez, hogy megsúgjon neki valamit, megtanítsa valamire. Gyakorlatilag mi magunk vagyunk a betegség, de csak akkor, amikor a tudatunkban és a tudatalattinkban van egy konfliktus, amelyik beindítja a jelzőrendszert, és elősegíti a betegség keletkezését.

Mire tanít a cukorbaj?

A cukorbetegségben szenvedők általában nagyon érzékenyek, gyakran nem a realitásnak megfelelő vágyaik vannak. A cukorbetegek számára állandó gond, hogy hogyan valósítsák meg a terveiket. A cukorbetegségben szenvedő emberek különös ellenállással rendelkeznek minden változással szemben, és kritikusan viszonyulnak minden újdonsághoz. A cukorbetegségben szenvedő gyerek gyakran úgy érzi, hogy a felnőttek nem figyelnek rá, és nem értik őt.

cukorbeteg, cukorbetegség, gyerek

Fotó: Shutterstock_

Amikor létrejön egy betegség, tegye fel magának a következő kérdést: Milyen üzenetet hordoz ez a probléma, mire akar megtanítani? A diabétesz azt üzeni, hogy Ön túlzásba viszi vágyainak és elképzeléseinek kivetítését az Ön körül lévő világba, túlzottan kötődik az «édes» dolgokhoz, az «édes» élethez, túl sokat vár az Ön körül lévőktől, ugyanakkor valójában nem képes szeretetet elfogadni. Fontos, hogy megszüntesse a próbálkozásait, hogy mindent kontroll alatt tartson; tanuljon meg ellazulni, elengedni a stresszt. Törekedjen annak megértésére, hogy tulajdonképpen lehetetlen dolog mindenkit boldoggá tenni. Lehetetlen pontosan tudni azt, hogy mit akarnak az Ön körül lévő emberek, és hogy egyáltalán szükségük van-e az ön jótéteményeire. Ahelyett, hogy gondolataiban a messzi jövőbe száll, tanuljon meg a jelenben élni, érezze a jelen pillanat édes ízét. Fontos, hogy megtanulja, hogyan találja meg az arany középutat az «elfogadni» és az «adni» között, amelyek a szeretet két oldalát jelentik. A cukorbeteg gyereknek meg kell értenie, hogy a családja nem utasítja el őt, szeretik, és jót akarnak neki.

A cukorbetegségben szenvedők feltétlenül tartsák be az orvos utasításait, semmi esetre se szüntessék meg az orvos által ajánlott kezelést. A cukorbetegség természetes gyógyításának módszerei az alapkezelések kiegészítését jelentik.

Tanácsok cukorbetegeknek

  1. Kerülje el a túlevést, törekedjen a rendszeres, természetes táplakozásra.
  2. Kerülje a stresszt, gyakorolja az egészséges életmódot, minden nap mozogjon, végezzen fizikai gyakorlatokat, alkalmazzon légzéstechnikát, önmasszázst.
  3. Ne fárassza túlságosan ki magát, ne vigye túlzásba az ülő munkát, fontos a folyamatos éjszakai alvás.
  4. Kérjen konzultációt gyógynövényszakértőtől. Kérdezze meg, milyen gyógynövényeket ajánl a hasnyálmirigy működésének rendbe hozására. Egyre népszerűbbé válik a sztevia növény, amely nemcsak természetes cukorhelyettesítő, de gyógyhatással bír az egész szervezetre.
  5. Jól hat a szervezetre a vizuális színstimuláció: reggel sárga vagy zöld; nappal zöld; este, elalvás előtt kék. A színek normalizálják az emocionális állapotot, és kedvezően hatnak a megbetegedés lefolyására. Legyen optimistább, legyen igazi barátja önmagának, és a betegség visszahúzódik.

Ezeket is ajánljuk a cukorbetegségről!

IR A cukorbetegség előszobája

Így segít a mozgás a magas vércukorszinten

Hozzászólások

Házi granola kókusszal – A nap kedvenc egészséges desszertje
Érdemes a bolti, gyakran agyoncukrozott változat helyett otthon elkészíteni a granolát: tápláló, egészséges és nagyon finom reggeli!
„Fogyni akarok, de mikor csökkentem az ételadagokat, szédülni kezdek...”
Sok esetben azért nem tart ki a fogyni vágyó az új étrendje mellett, mert a drasztikus kalóriamegvonás miatt rossz lesz a közérzete. Kovács Judit dietetikus tanácsai segíthetnek elkerülni a problémát.
Színterápia: Hogy működik, miben segít?
Már az ókorban is hittek a színek és fények gyógyító erejében. A színterápiát napjainkban a modern orvostudomány is egyre többet használja!
Fahéjas csiga – A nap kedvenc egészséges desszertje
Hogyan készül az egészséges fahéjas csiga? A megoldás: kevesebb cukor, nulla vaj vagy margarin, lecserélt fehér liszt – és egy titkos hozzávaló.
Zöld teás tápiókapuding – A nap kedvenc egészséges desszertje
Szeretne kipróbálni egy egyszerűen elkészíthető, mégis különleges édességet? Kovács Judit dietetikus, szakács és Ujvári Szilvia glutén- és tejmentes receptjét ajánljuk!
Eke Angéla: „A futás nekem most egyfajta terápia is”
A színésznő két évvel ezelőtt nem előre megfontolt szándékkal váltott életmódot. Azóta kitanulta a vegetáriánus konyha rejtelmeit, amit kifejezetten élvezett, hiszen a főzés az egyik szenvedélye.
Képesség az örömre
Időnként kirobbanó formában, máskor csak erős közepes szinten éljük napjainkat. Majd valami újra összeroppan... A szomorúság, csalódás oka ezerféle lehet. Leegyszerűsödnek a napok, a színek eltűnnek, beszürkülnek.
Reggelizzen, és fogyjon! – Tippek típusok szerint
Attól függően, hogy mit szeret reggelizni, elárulunk néhány trükköt, amelyeknek a segítségével könnyebb lesz megszabadulni a pluszkilóktól!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.