Oldal kiválasztása
A mai kor globális problémáinak egyike a cukorbetegség. A belső-elválasztású mirigyek betegségei között ez a betegség számít a legelterjedtebbnek. A világstatisztika szerint több mint 70 millió ember szenved cukorbetegségben, ugyanennyi még nem nyilvántartott beteg van, és minden 15. évben megkétszereződik a betegek száma. A cukorbetegség elviselése, kezelése sem a társadalomnak, sem az egyénnek nem könnyű.

Így érhet el testi lelki stabilitást egy cukorbeteg

A betegek számának növekedésével jelentős a társadalomnak okozott erkölcsi és anyagi kár, azonban az alapvető felelősség az állapotukért magukra a betegekre hárul. A folyamatos önkontroll, a szigorú diéta, a társadalomhoz való alkalmazkodás, a szakmaválasztás, a családalapítás, gyermekszülés problémái nagy lelki, érzelmi és pénzügyi terhet jelentenek sok beteg és családja számára

Ha nincs elég inzulin

A diabétesz a hasnyálmirigy betegsége. Közismert, hogy ez a fontos szerv sokféle funkciót teljesít, egyebek között inzulint termel – egy olyan hormont, amelyre a vérben lévő glukóz normális szintjének fenntartása miatt van szükség. A diabétesz akkor kezdődik, ha a hasnyálmirigy már nem termel többet elegendő inzulint, vagy ha a szervezet nem érzékeli az inzulint, ami egyes betegségek, például elhízás következtében fordulhat elő.

Csökken az energia

A hasnyálmirigy az emberi test egyik energetikai központjában, a napfonat zónájában helyezkedik el. Ez a központ irányítja az emócióinkat, a vágyainkat, intellektusunkat. Tudományos kutatások igazolják az energiahiány jelenségét, mint a cukorbetegség megnyilvánulásának fontos tényezőjét. A cukorbetegségnél valóban a sejtek bioenergia-cseréje károsul, megsérül a sejt- membrán, és emiatt a cukorbetegség mindig energiahiányos állapotot vált ki a szervezetben.

Minden betegség szellemi tanítóként jön az emberhez, hogy megsúgjon neki valamit, megtanítsa valamire. Gyakorlatilag mi magunk vagyunk a betegség, de csak akkor, amikor a tudatunkban és a tudatalattinkban van egy konfliktus, amelyik beindítja a jelzőrendszert, és elősegíti a betegség keletkezését.

Mire tanít a cukorbaj?

A cukorbetegségben szenvedők általában nagyon érzékenyek, gyakran nem a realitásnak megfelelő vágyaik vannak. A cukorbetegek számára állandó gond, hogy hogyan valósítsák meg a terveiket. A cukorbetegségben szenvedő emberek különös ellenállással rendelkeznek minden változással szemben, és kritikusan viszonyulnak minden újdonsághoz. A cukorbetegségben szenvedő gyerek gyakran úgy érzi, hogy a felnőttek nem figyelnek rá, és nem értik őt.

cukorbeteg, cukorbetegség, gyerek

Fotó: Shutterstock_

Amikor létrejön egy betegség, tegye fel magának a következő kérdést: Milyen üzenetet hordoz ez a probléma, mire akar megtanítani? A diabétesz azt üzeni, hogy Ön túlzásba viszi vágyainak és elképzeléseinek kivetítését az Ön körül lévő világba, túlzottan kötődik az «édes» dolgokhoz, az «édes» élethez, túl sokat vár az Ön körül lévőktől, ugyanakkor valójában nem képes szeretetet elfogadni. Fontos, hogy megszüntesse a próbálkozásait, hogy mindent kontroll alatt tartson; tanuljon meg ellazulni, elengedni a stresszt. Törekedjen annak megértésére, hogy tulajdonképpen lehetetlen dolog mindenkit boldoggá tenni. Lehetetlen pontosan tudni azt, hogy mit akarnak az Ön körül lévő emberek, és hogy egyáltalán szükségük van-e az ön jótéteményeire. Ahelyett, hogy gondolataiban a messzi jövőbe száll, tanuljon meg a jelenben élni, érezze a jelen pillanat édes ízét. Fontos, hogy megtanulja, hogyan találja meg az arany középutat az «elfogadni» és az «adni» között, amelyek a szeretet két oldalát jelentik. A cukorbeteg gyereknek meg kell értenie, hogy a családja nem utasítja el őt, szeretik, és jót akarnak neki.

A cukorbetegségben szenvedők feltétlenül tartsák be az orvos utasításait, semmi esetre se szüntessék meg az orvos által ajánlott kezelést. A cukorbetegség természetes gyógyításának módszerei az alapkezelések kiegészítését jelentik.

Tanácsok cukorbetegeknek

  1. Kerülje el a túlevést, törekedjen a rendszeres, természetes táplakozásra.
  2. Kerülje a stresszt, gyakorolja az egészséges életmódot, minden nap mozogjon, végezzen fizikai gyakorlatokat, alkalmazzon légzéstechnikát, önmasszázst.
  3. Ne fárassza túlságosan ki magát, ne vigye túlzásba az ülő munkát, fontos a folyamatos éjszakai alvás.
  4. Kérjen konzultációt gyógynövényszakértőtől. Kérdezze meg, milyen gyógynövényeket ajánl a hasnyálmirigy működésének rendbe hozására. Egyre népszerűbbé válik a sztevia növény, amely nemcsak természetes cukorhelyettesítő, de gyógyhatással bír az egész szervezetre.
  5. Jól hat a szervezetre a vizuális színstimuláció: reggel sárga vagy zöld; nappal zöld; este, elalvás előtt kék. A színek normalizálják az emocionális állapotot, és kedvezően hatnak a megbetegedés lefolyására. Legyen optimistább, legyen igazi barátja önmagának, és a betegség visszahúzódik.

Ezeket is ajánljuk a cukorbetegségről!

IR A cukorbetegség előszobája

Így segít a mozgás a magas vércukorszinten

Hozzászólások

Diéta és Fitnesz a Facebook-on

Zsírégetés fűszerekkel - Működik, de ezeket jó tudnia!
Néhány alapszabályt betartva a fűszerek a barátaink lehetnek a diétában!
Ingyenes sportolási lehetőségek, hogy mindenki aktív legyen!
Szuper kezdeményezés, amire nagy szükség lenne országosan is! Így lehet mindenki számára elérhető és motiváló a mozgás!
Mennyi és milyen zsírt ehetünk 1 nap alatt? - praktikus lista
Minden egészséges szervezetnek szüksége van bizonyos zsírmennyiségre. A naponta bevitt kalóriák 20-30 százaléka származhatna zsírokból, de 10 százaléknál nem több telített zsírsavakból.
Tuti reggeli fogás
Ezt a tápláló reggelit akár előre is elkészítheti a gyereknek. Finom, egészséges, garantáltan szívesen fogyasztja majd. Ettől biztosan jól indul a nap!
Bossaball – Nem csak strandsport
A látszólag nem teljesen összeillő sportok egyvelege rendkívül szórakoztató, látványos és nem utolsósorban igen hatásos mozgásforma. Bosaball edzésen jártunk!
Trükkök, hogy kevésbé hizlaljon a főzelék
Vannak trükkök, amelyek segítségével lefaraghatunk a főzelékek szénhidrát, és kalória értékéből, így már beilleszthetőek a diétába!
Last minute - 1500 kalóriás nyaralós menü
Egy tartható, egészséges menü, ami akár a hosszú hétvégére is remek megoldás lehet, ha nem akarunk többet enni 1500 kalóriánál!
4 saját testsúlyos gyakorlat, ami formába hozza a fenekét
Nincs szüksége másra, csak a saját testsúlyára, legalább 30 (szabad) percre és a kitartására! Lássuk a fenékformáló gyakorlatokat!
Szilvával az egészségért - tippek és receptek otthonra
Hogyan hat a szervezetünkre a szilva? Hogyan használhatjuk a bőrápolásban, és milyen egészséges ételeket készíthetünk belőle?
Fehérjediéta - 1 hét – 3 kiló!
Egy 7 napig tartó fehérjediétával rengeteg felesleges vizet és súlyt veszíthetünk. A proteinkúra lényege, hogy egy hétig sovány húsokat, sovány túrót, joghurtot és sovány sajtokat kell fogyasztani, kiegészítve tojással és zöldségféleségekkel.
3 nő, akik egy merész lépéssel változtatottak az életükön
Három nő meséli el, mi volt az életüket megváltoztató döntések hátterében, milyen nem várt előnyökkel járt a „bátorságuk”.
10+ tipp, hogy egészségesek maradjanak a fogai
Az ellenállhatatlan, szexis mosoly alapja az egészséges fogsor. Mindennapi ápolással, megfelelő szájhigiénével, rendszeres fogászati szűrésekkel megelőzhetők a komolyabb fogászati problémák.
Fogyás őszibarackkal - 3 napos mintaétrend
Őszibarack a piték és egyéb sütemények nagy sztárja, de a diétában és a szépségápolásban is hadba fogható! Mondjuk is, hogyan!
Kar, has, fenék - Így formálja testét vízisportokkal
A víz nem csak arra alkalmas, hogy a forróság ellen néha megmártózzunk benne. Számos lehetőséget rejt a sportolásra, amelyeket érdemes a nyaralás, pihenés során is kihasználni. Kedvcsinálóként összegyűjtöttünk néhány izgalmas vízi sportot.
Csoda, amit a testükkel művelnek – Ilyen az akrobaták élete
Hat mindenre elszánt akrobata repíti a nézőket egy olyan világba, ahol percenként csodálkozhatunk rá, hogy mire képes az emberi test.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.