Oldal kiválasztása
A mai kor globális problémáinak egyike a cukorbetegség. A belső-elválasztású mirigyek betegségei között ez a betegség számít a legelterjedtebbnek. A világstatisztika szerint több mint 70 millió ember szenved cukorbetegségben, ugyanennyi még nem nyilvántartott beteg van, és minden 15. évben megkétszereződik a betegek száma. A cukorbetegség elviselése, kezelése sem a társadalomnak, sem az egyénnek nem könnyű.

Így érhet el testi lelki stabilitást egy cukorbeteg

A betegek számának növekedésével jelentős a társadalomnak okozott erkölcsi és anyagi kár, azonban az alapvető felelősség az állapotukért magukra a betegekre hárul. A folyamatos önkontroll, a szigorú diéta, a társadalomhoz való alkalmazkodás, a szakmaválasztás, a családalapítás, gyermekszülés problémái nagy lelki, érzelmi és pénzügyi terhet jelentenek sok beteg és családja számára

Ha nincs elég inzulin

A diabétesz a hasnyálmirigy betegsége. Közismert, hogy ez a fontos szerv sokféle funkciót teljesít, egyebek között inzulint termel – egy olyan hormont, amelyre a vérben lévő glukóz normális szintjének fenntartása miatt van szükség. A diabétesz akkor kezdődik, ha a hasnyálmirigy már nem termel többet elegendő inzulint, vagy ha a szervezet nem érzékeli az inzulint, ami egyes betegségek, például elhízás következtében fordulhat elő.

Csökken az energia

A hasnyálmirigy az emberi test egyik energetikai központjában, a napfonat zónájában helyezkedik el. Ez a központ irányítja az emócióinkat, a vágyainkat, intellektusunkat. Tudományos kutatások igazolják az energiahiány jelenségét, mint a cukorbetegség megnyilvánulásának fontos tényezőjét. A cukorbetegségnél valóban a sejtek bioenergia-cseréje károsul, megsérül a sejt- membrán, és emiatt a cukorbetegség mindig energiahiányos állapotot vált ki a szervezetben.

Minden betegség szellemi tanítóként jön az emberhez, hogy megsúgjon neki valamit, megtanítsa valamire. Gyakorlatilag mi magunk vagyunk a betegség, de csak akkor, amikor a tudatunkban és a tudatalattinkban van egy konfliktus, amelyik beindítja a jelzőrendszert, és elősegíti a betegség keletkezését.

Mire tanít a cukorbaj?

A cukorbetegségben szenvedők általában nagyon érzékenyek, gyakran nem a realitásnak megfelelő vágyaik vannak. A cukorbetegek számára állandó gond, hogy hogyan valósítsák meg a terveiket. A cukorbetegségben szenvedő emberek különös ellenállással rendelkeznek minden változással szemben, és kritikusan viszonyulnak minden újdonsághoz. A cukorbetegségben szenvedő gyerek gyakran úgy érzi, hogy a felnőttek nem figyelnek rá, és nem értik őt.

cukorbeteg, cukorbetegség, gyerek

Fotó: Shutterstock_

Amikor létrejön egy betegség, tegye fel magának a következő kérdést: Milyen üzenetet hordoz ez a probléma, mire akar megtanítani? A diabétesz azt üzeni, hogy Ön túlzásba viszi vágyainak és elképzeléseinek kivetítését az Ön körül lévő világba, túlzottan kötődik az «édes» dolgokhoz, az «édes» élethez, túl sokat vár az Ön körül lévőktől, ugyanakkor valójában nem képes szeretetet elfogadni. Fontos, hogy megszüntesse a próbálkozásait, hogy mindent kontroll alatt tartson; tanuljon meg ellazulni, elengedni a stresszt. Törekedjen annak megértésére, hogy tulajdonképpen lehetetlen dolog mindenkit boldoggá tenni. Lehetetlen pontosan tudni azt, hogy mit akarnak az Ön körül lévő emberek, és hogy egyáltalán szükségük van-e az ön jótéteményeire. Ahelyett, hogy gondolataiban a messzi jövőbe száll, tanuljon meg a jelenben élni, érezze a jelen pillanat édes ízét. Fontos, hogy megtanulja, hogyan találja meg az arany középutat az «elfogadni» és az «adni» között, amelyek a szeretet két oldalát jelentik. A cukorbeteg gyereknek meg kell értenie, hogy a családja nem utasítja el őt, szeretik, és jót akarnak neki.

A cukorbetegségben szenvedők feltétlenül tartsák be az orvos utasításait, semmi esetre se szüntessék meg az orvos által ajánlott kezelést. A cukorbetegség természetes gyógyításának módszerei az alapkezelések kiegészítését jelentik.

Tanácsok cukorbetegeknek

  1. Kerülje el a túlevést, törekedjen a rendszeres, természetes táplakozásra.
  2. Kerülje a stresszt, gyakorolja az egészséges életmódot, minden nap mozogjon, végezzen fizikai gyakorlatokat, alkalmazzon légzéstechnikát, önmasszázst.
  3. Ne fárassza túlságosan ki magát, ne vigye túlzásba az ülő munkát, fontos a folyamatos éjszakai alvás.
  4. Kérjen konzultációt gyógynövényszakértőtől. Kérdezze meg, milyen gyógynövényeket ajánl a hasnyálmirigy működésének rendbe hozására. Egyre népszerűbbé válik a sztevia növény, amely nemcsak természetes cukorhelyettesítő, de gyógyhatással bír az egész szervezetre.
  5. Jól hat a szervezetre a vizuális színstimuláció: reggel sárga vagy zöld; nappal zöld; este, elalvás előtt kék. A színek normalizálják az emocionális állapotot, és kedvezően hatnak a megbetegedés lefolyására. Legyen optimistább, legyen igazi barátja önmagának, és a betegség visszahúzódik.

Ezeket is ajánljuk a cukorbetegségről!

IR A cukorbetegség előszobája

Így segít a mozgás a magas vércukorszinten

Hozzászólások

Diéta és Fitnesz a Facebook-on

Kávé, csoki, sós ételek? Üzenete van annak, hogy mit kívánunk
Az étel utáni vágyakozásnak rendszerint komoly oka van.
Britney Spears edzős videója téged is motiválni fog!
Britey Spears nem titkolja, hogyan hozza formába magát. Elnézve a koncertjeit, amennyit ő ugrál, szüksége is van a jó kondira. Most egy videóban beszélt az edzéstervéről.
Fagyi a diétában! Jégre tesszük a kilókat
Jégkrém a fogyókúrában? Micsoda eretnek gondolat! Pedig egyáltalán nem az.
Ez a luxus gumicsónak a vizek új királya
Hat méter hosszú, és közel 25 kiló ez a mindennel felszerelt, luxus gumicsónak, ami az idei nyár slágere lett.
Stresszűző diéta, nyugtató ételek
Szinte minden diétás tanács különféle javaslatokkal bombázza a fogyni vágyókat arra vonatkozóan, hogy mit mivel helyettesítsenek az alacsony kalóriatartalom érdekében. Most egy kicsit megreformáljuk az ilyen jellegű tanácsokat.
Kocsis Fanni útja a lovastornától a magyar plank rekordig
Fanni húsz éves volt, amikor 1 óra 15 perc és 54 másodperces eredményével felállította a leghosszabb ideig kitartott női planking gyakorlat hazai rekordját. Bár „csak” otthon, de azóta többször is megdöntötte ezt az eredményét.
10 pici lépés, amivel változtathat az életmódján
Csak tíz apró tanács, amely megváltoztathatja az életmódját, az egész életét.
Csodás átalakulás: 130-ról 69 kilóra fogyott az esküvőjére
Hat évig vacsorázott esténként gyorsétteremben, aztán mikor a mérlegre állt, már 130 kilónál tartott. Közelegő esküvője miatt úgy döntött: fogyni fog!
Megéri hajszolni a herceget? Párkeresés a valóságban
Idővel már nem csak a herceg lesz gyermekként alkotott ideálunk középpontjában. Találkozunk a szegény ember legkisebb fiával is.
A TSH nem elég? Mit nézessünk még meg pajzsmirigyzavar esetén?
Ha valaki különös, furcsa tüneteket tapasztal, ami pajzsmirigyzavarra utal, az ellenőrizteti a TSH szintjét. Azonban egy TSH eredmény önmagában nem diagnosztikus jellegű.
Buktatók helyett - Így szervezze meg az esküvőjét
Az esküvő gyönyörű, az esküvő felejthetetlen! Általánosságban elmondható, hogy az azt megelőző féléves, szervezéssel teli időszak is felejthetetlen.
Három sportos program június harmadik hétvégéjére
Ezen a hétvégén is érdemes kimozdulni. Éjszakai futóversenyek, kalandos bringapark és úszóverseny várja a kicsiket és a nagyokat.
Jennifer Aniston: „Azt mondták rám, hogy dagi vagyok”
A tésztasalátáról nem hajlandó lemondani, ezért pedig akkor is képes a kőkemény edzésre, amikor teljesen elveszíti a motivációját.
A nyári ellenség! Így kerülhető el a lábgomba
Nem túlzás a lábgomba esetében a rettegett kifejezés, hiszen akik valaha elkapták már ezt a fertőzést, pontosan tudják, hogy még lábra állni is igen megterhelő a betegség intenzív időszakában.
Az összes ingyenes szabadstrand a Balatonon
A déli parton egyelőre több szabadstrand található, mint az északin, de a pontos listát érdemes végignézni, mielőtt a Balatonra indulunk!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.