A mai kor globális problémáinak egyike a cukorbetegség. A belső-elválasztású mirigyek betegségei között ez a betegség számít a legelterjedtebbnek. A világstatisztika szerint több mint 70 millió ember szenved cukorbetegségben, ugyanennyi még nem nyilvántartott beteg van, és minden 15. évben megkétszereződik a betegek száma. A cukorbetegség elviselése, kezelése sem a társadalomnak, sem az egyénnek nem könnyű.

Így érhet el testi lelki stabilitást egy cukorbeteg

A betegek számának növekedésével jelentős a társadalomnak okozott erkölcsi és anyagi kár, azonban az alapvető felelősség az állapotukért magukra a betegekre hárul. A folyamatos önkontroll, a szigorú diéta, a társadalomhoz való alkalmazkodás, a szakmaválasztás, a családalapítás, gyermekszülés problémái nagy lelki, érzelmi és pénzügyi terhet jelentenek sok beteg és családja számára

Ha nincs elég inzulin

A diabétesz a hasnyálmirigy betegsége. Közismert, hogy ez a fontos szerv sokféle funkciót teljesít, egyebek között inzulint termel – egy olyan hormont, amelyre a vérben lévő glukóz normális szintjének fenntartása miatt van szükség. A diabétesz akkor kezdődik, ha a hasnyálmirigy már nem termel többet elegendő inzulint, vagy ha a szervezet nem érzékeli az inzulint, ami egyes betegségek, például elhízás következtében fordulhat elő.

Csökken az energia

A hasnyálmirigy az emberi test egyik energetikai központjában, a napfonat zónájában helyezkedik el. Ez a központ irányítja az emócióinkat, a vágyainkat, intellektusunkat. Tudományos kutatások igazolják az energiahiány jelenségét, mint a cukorbetegség megnyilvánulásának fontos tényezőjét. A cukorbetegségnél valóban a sejtek bioenergia-cseréje károsul, megsérül a sejt- membrán, és emiatt a cukorbetegség mindig energiahiányos állapotot vált ki a szervezetben.

Minden betegség szellemi tanítóként jön az emberhez, hogy megsúgjon neki valamit, megtanítsa valamire. Gyakorlatilag mi magunk vagyunk a betegség, de csak akkor, amikor a tudatunkban és a tudatalattinkban van egy konfliktus, amelyik beindítja a jelzőrendszert, és elősegíti a betegség keletkezését.

Mire tanít a cukorbaj?

A cukorbetegségben szenvedők általában nagyon érzékenyek, gyakran nem a realitásnak megfelelő vágyaik vannak. A cukorbetegek számára állandó gond, hogy hogyan valósítsák meg a terveiket. A cukorbetegségben szenvedő emberek különös ellenállással rendelkeznek minden változással szemben, és kritikusan viszonyulnak minden újdonsághoz. A cukorbetegségben szenvedő gyerek gyakran úgy érzi, hogy a felnőttek nem figyelnek rá, és nem értik őt.

cukorbeteg, cukorbetegség, gyerek

Fotó: Shutterstock_

Amikor létrejön egy betegség, tegye fel magának a következő kérdést: Milyen üzenetet hordoz ez a probléma, mire akar megtanítani? A diabétesz azt üzeni, hogy Ön túlzásba viszi vágyainak és elképzeléseinek kivetítését az Ön körül lévő világba, túlzottan kötődik az «édes» dolgokhoz, az «édes» élethez, túl sokat vár az Ön körül lévőktől, ugyanakkor valójában nem képes szeretetet elfogadni. Fontos, hogy megszüntesse a próbálkozásait, hogy mindent kontroll alatt tartson; tanuljon meg ellazulni, elengedni a stresszt. Törekedjen annak megértésére, hogy tulajdonképpen lehetetlen dolog mindenkit boldoggá tenni. Lehetetlen pontosan tudni azt, hogy mit akarnak az Ön körül lévő emberek, és hogy egyáltalán szükségük van-e az ön jótéteményeire. Ahelyett, hogy gondolataiban a messzi jövőbe száll, tanuljon meg a jelenben élni, érezze a jelen pillanat édes ízét. Fontos, hogy megtanulja, hogyan találja meg az arany középutat az «elfogadni» és az «adni» között, amelyek a szeretet két oldalát jelentik. A cukorbeteg gyereknek meg kell értenie, hogy a családja nem utasítja el őt, szeretik, és jót akarnak neki.

A cukorbetegségben szenvedők feltétlenül tartsák be az orvos utasításait, semmi esetre se szüntessék meg az orvos által ajánlott kezelést. A cukorbetegség természetes gyógyításának módszerei az alapkezelések kiegészítését jelentik.

Tanácsok cukorbetegeknek

  1. Kerülje el a túlevést, törekedjen a rendszeres, természetes táplakozásra.
  2. Kerülje a stresszt, gyakorolja az egészséges életmódot, minden nap mozogjon, végezzen fizikai gyakorlatokat, alkalmazzon légzéstechnikát, önmasszázst.
  3. Ne fárassza túlságosan ki magát, ne vigye túlzásba az ülő munkát, fontos a folyamatos éjszakai alvás.
  4. Kérjen konzultációt gyógynövényszakértőtől. Kérdezze meg, milyen gyógynövényeket ajánl a hasnyálmirigy működésének rendbe hozására. Egyre népszerűbbé válik a sztevia növény, amely nemcsak természetes cukorhelyettesítő, de gyógyhatással bír az egész szervezetre.
  5. Jól hat a szervezetre a vizuális színstimuláció: reggel sárga vagy zöld; nappal zöld; este, elalvás előtt kék. A színek normalizálják az emocionális állapotot, és kedvezően hatnak a megbetegedés lefolyására. Legyen optimistább, legyen igazi barátja önmagának, és a betegség visszahúzódik.

Ezeket is ajánljuk a cukorbetegségről!

IR A cukorbetegség előszobája

Így segít a mozgás a magas vércukorszinten

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink